CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Eszementek!

2015. október 29. 05:55 - csú

56_meggyalazasa.PNGMár megint egy sértés, már megint újabb gyalázat!
Az önkormányzat kihasználva, hogy Fidesz vezetése van, megint arra vállalkozott, hogy átírja, megváltoztassa történelmünket. Már nem elégszenek meg azzal, hogy új embereket, új emlékműveket állítsanak igaztalanságaik és pénzherdálásuk demonstrálására, már a régi emlékműveket is meggyalázzák.
Az élete egy részét kerületünkben élő Szórádi Zsigmond szobrászművész megérezte az itteniek hangulatát és nem csak szép, de méltóságteljesen visszafogott műben alkotta meg 56 Csepeljének emlékét! Ez a mű, - mint a forradalom - nem volt baloldali, nem volt jobboldali. Méltóságteljesen szép, és igaz volt.
Nem politikai, hanem erkölcsi kategória!
El is fogadta, meg is szerette Csepel népe.
Még Németh Szilárd se merte lerombolni.
Igaz átalakítását már megkezdte, mert egy kis táblácskával önkényesen módosította az eredeti művészi elképzelést. A tisztelet és az emlékezés lelkiségébe, durván politikát rondított. Természetesen ezzel a művész, jogát, az alkotás tisztességét is megsértette.
De miért pont ez érdekelte volna ezt az agresszív, mindent és mindenkit letaposni, a maga ideológiáját Csepelre erőltetni akaró embert?

Borbély Lénárd, miután az „ünnepi” Csepeli Hírmondóban az egy éves semmittevését, lázas, sikeres dolognak fényezte, nekilátott fő műve, a csepeliek számára oly kedves 56-os szobor elé egy ormótlan kocka megalkotásának. Mondanivalója, véleménye, tanulsága 56-ról nincs!
„Maradjon már valami utánam is!” Gondolta. És itt e kő!
Arról fogalma sincs, hogy az „ő” törvényeik értelmében ezt szabad-e vagy sem megtennie.
De nem is érdekli! Neki meg Németh Szilárdnak mindent szabad!
A törvények nem rájuk, hanem a balga alattvalókra kötelező. Ezt mutatja minden cselekedetük. (Erről lesz majd idejük gondolkodni.)
A Szent Imre téren éktelenkedő táblák a szerzők szellemiségétől teljesen idegen, esetenként általuk sose mondott, vagy írt „idézetek” megjelenítése csupán a despotikus csepeli helynök butaságát, (vagy és) műveletlenségét mutatja. 17 fős kabinet lébecol kiemelt pénzen Borbély alatt, egynek sincs annyi esze, hogy szóljon: hülyeséget csinálunk! Így lejáratják magukat és vezérüket is! De, ha még is ez a teljesítményük felső határa, akkor igazán nagy a baj!
Azt gondolom, hogy nem kell ennél pregnánsabb magyarázat arra, hogy egy öntudatos demokrata miért nem vesz részt önkormányzatinak csúfolt rendezvényen.
Az csak arra jó a Fidesz számára, hogy megalázza azokat az embereket, pártokat, akik odamennek. Tudni kell, hogy akik odamennek és aktívan asszisztálnak, egyben legitimálják is a módszereiket. Ezzel a gesztussal adnak gyáván legitimitást annak az agresszív politikánk, ami az ő (a pártok), de végső soron az egész demokratikus helyi rendszernek a megsemmisítését célozza!
Sem a márvány kockán, sem az Önkormányzat oszlopán lévő idézet nem jelzi az aláírt művész szellemiségét.
Jelzi viszont a kontrolt vesztett csepeli Fidesz vezetők gátlástalanságát!
Aki ezekkel szóba áll, aki közéjük megy, korpába keveredik!
Nem jó szándékú jámbor ember az, aki ezt nem látja, hanem naiva! (De van ennél gorombább vélemény is.) Lehet, hogy nem vak, de nem is bátor!

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr178025666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása