CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli ivóvíz védelmében feljelentést tettek a rendőrségen

2016. február 15. 03:21 - csú

rendorseg-123_1.pngA csepeli Salak út és a Duna közti ingatlanon veszélyes anyagok kezelését és tárolást tervezi egy szlovákiai tulajdonú, konténerkezeléssel és szállítmányozással foglalkozó cég. A terület benyúlik Csepel és a főváros ivóvízellátásában fontos szerepet betöltő Csepel-Halásztelki vízbázis hidrogeológiai „B” védőterületébe.

A Fővárosi Vízművek tájékoztatása alapján – hivatkozva egy 1997-es kormányrendeletre – a veszélyes anyagok átrakodására, átmeneti tárolására a hidrogeológiai „B” védőövezettel nem érintett ingatlanrészen kerül sor, a tevékenység végzésének vízbázisvédelmi szempontból nincs akadálya.

A csepeli Jobbik azonban úgy véli, semmilyen garancia nincs arra, hogy egy magánterületen belül egy veszélyes anyagokkal teli, sérült konténert ne helyezzenek át egyik helyről a másikra, ezért az ügy tisztázása és az ivóvíz védelme érdekében Pákozdi József, a Jobbik csepeli önkormányzati képviselője ivóvízbázis veszélyeztetése miatt a XXI. kerületi rendőrkapitányságon feljelentést tett.

metrans-hoz.PNGKorábban az Alfahír is számos cikkében foglalkozott a Metrans nevű cég beruházásával, de továbbra sem világos, hogy pontosan milyen veszélyes anyagok fordulhatnak majd elő a csepeli logisztikai központban. Legutóbb lle Balázs, a terminál üzemeltetési vezetője lapunk írásbeli megkeresésére arról tájékoztatott, hogy csupán olyan anyagok átmeneti tárolásáról van szó, amelyek bármelyik háztartásban, vagy áruházak polcain előfordulhatnak.

A csepeli Jobbik pénteki közleményében úgy fogalmazott: bíznak benne, hogy a nyomozó hatóság megfelelő körültekintéssel vizsgálja az ügyet és a vélhetően idejétmúlt kormányrendeletet hamarosan felülvizsgálják.

Ha a további cikkeinket is elolvasná a témában, kattintson ide.
Forrás: alfahir.hu
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr658389108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása