CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Történelmi magyar jeges siker Szöulban, a világbajnokságon

2016. március 12. 04:35 - csú

liu_shaolin_sandor.PNGLiu Shaolin Sándor arany-, öccse, Liu Shaoang pedig bronzérmet nyert 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók szöuli világbajnokságának szombati versenynapján.

A fivérek nagyszerűen működtek együtt az elődöntőben, ahonnan a futam első két helyezettjeként jutottak a fináléba. Liu Shaolin két tökéletesen időzített és kivitelezett előzésnek köszönhetően ért célba elsőként a döntőben, ahol öccse a dél-koreai rivális előtt, de a kínai mögött végzett a harmadik helyen.

Liu Shaolin nemcsak pályafutása, hanem a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás történetének is az első vb-aranyát nyerte.
Liu Shaoang korábban 1500 méteren ezüstérmes lett, így szombaton pályafutása első két vb-medálját szerezte a felnőttek között. (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr328469166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása