CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magyar menekülők

2016. április 05. 04:35 - csú

Egy nemzedék veresége ennek a generációnak az elvesztése.

magyar_menekulok.PNGA rendszerváltó politikai elit kudarca:  a 15 és 34 év közöttiek közt háromszor nagyobb az életükkel elégedetlenek aránya Magyarországon, mint Lengyelországban vagy Bulgáriában. Idehaza elsöprő többségük a Jobbikot támogatja a pártok közülA nol. cikke szerint ilyen az a korcsoport, az Y generáció, amelyik 1980 után született

Ez a tény azt üzeni, hogy az a generáció, amely a szabadság ígéretével, a nyugati álom elérésének lehetőségével, reményével vágott bele a kalandba, alulmaradt. Nem teremtett olyan országot, amelyet szabadnak, igazságosnak éreznek azok a fiatalok, akik felnőttek a fiatal demokráciában.

Ez nem a mi ítéletünk, hanem az övék. A fiataloké, akik menekülnek az országból London, Berlin vagy bármely nevesincs osztrák kisváros felé. Akik menekülnek egyenesen a szélsőjobboldali radikális párt felé is.
Azoké, akik nem hajlandók tudomásul venni, amit sokan igyekeznek rögzíteni: nem lehet más az ország, a politika, a társadalom, az élet.

Sokan hibáztatják ezt a nemzedéket szerte a világon. Azért, mert populistákat követ. Mert nem figyel elődei felemelt mutatóujjára. Mert nem akarja megérteni: ilyen a világ.

Mert üvölt.

Idehaza némán ordít azzal, hogy mutatja tökéletes kiábrándultságát, s háttal áll ennek
a negyedszázadnak. Háttal áll, mert ezzel üzeni ennek az emberöltőnek, a rendszerváltó elitnek meg mondja saját magának is: vesztettünk.

Igaz, a Fidesz meg a Jobbik ettől még nyerhet. (nol)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr708555440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.04.06. 23:28:35

Lapátra a politikai osztállyal! Elégtelent érdemelnek a rendszerváltó pártok! Nem a magyar nép érdekeit képviselték, hanem a saját zsebükét! Szégyentelen ahogy mindegyik párt klientúrája és saját tagjai is a meggazdagodásukkal törődtek/törődnek, ellopnak mindent amit mozdítható! A privatizálandó vagyon már elfogyott, most a közmegrendelések és az uniós pénzek vannak soron. A Fidesz üvegzsebet ígért, most a saját üvegzsebüket tömik törvényesen, hiszen minden lépésüket előbb törvénybe foglalják, így azok törvénybe nem, csak a jó erkölcsbe ütköznek!

A magyar nép előtt két lehetőség van, vagy a később alakult, még nem kormányzott pártok kezébe adja a hatalmat, vagy forradalommal tabula rasa-t csinál, mindenkit lapátra tesz!
A népnek mindig igaza van! A népet nem lehet leváltani! Felesleges hablatyolni ki szélsőjobboldali, amikor eddig is szélsőséges pártok kormányoztak! Hazug, köpönyegforgató pártok, amelyek mindig annak hazudták magukat, aminek a nép látni akarta őket! A Fidesz szélsőliberális volt, az SZDSZ-szel egyetemben! Most meg konzervatív jobboldalinak hazudja magát, holott machiavellista, hatalommániás csoportérdek-párt!

Szégyen hogy a fiatalságunknak külföldre kell mennie, mert nem engedik őket a hatalommaniás csoportok érvényesülni! Mit szólt volna Orbán Viktor, ha annak idején az idősebbek kiszorították volna a fideszeseket a köz- és politikai életből?
Arra várunk hogy fiataljaink majd az iszlám nyugateurópai térhódítása miatt kényszerülnek majd hazajönni?

Ez az ország egy katasztrófa, csak az érvényesül és boldogul, akit a Fidesz bevesz a maffiacsapatba!
süti beállítások módosítása