CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ma egész napos pedagógussztrájkot tartanak országszerte

2016. április 20. 06:00 - csú

Szerkesztőségünk támogatja a Pedagógusok Szakszervezetének követeléseit, és egyetért azok teljesítésévelsztrajk_az_oktatasert.PNG

2016. április 20-án az ország egész területére, minden oktatási-nevelési intézményben egy napos sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Sztrájkbizottsága.

Miután április 4-én nem sikerült megállapodni a kormánnyal folytatott hétórás tárgyaláson a még vitatott kérdésekben, megkezdik az előkészületeket a munkabeszüntetésre. Erre a sztrájkbizottság három szervezetének testületei megadták a felhatalmazást.

A sztrájkkövetelések:

1. Az állami intézményfenntartó központ átszervezését és feladatainak meghatározását oly módon kell megoldani, hogy az biztosítsa a köznevelési intézmények szakmai, gazdasági, munkáltatói önállóságát.

2. Az iskolában pedagógus-munkakörben alkalmazottak gyermekekkel, tanulókkal való közvetlen foglalkozásainak ideje (kötelező óra) – fő szabályként – heti huszonkét óra legyen.

3. A köznevelési intézményekben foglalkoztatottak közül azok, akik nem tartoznak a pedagógus életpálya-modell hatálya alá (nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők, például dajka, technikai, ügyviteli és más munkakörben foglalkoztatottak) részesüljenek a havi rendszeres, keresetükön felül többletjuttatásban, függetlenül attól, hogy milyen intézménytípusban dolgoznak, és ki az intézmény fenntartója.

4. Meg kell teremteni annak feltételeit, hogy az intézményvezető minőségi munkavégzésért járó keresetkiegészítéssel (minőségi bérpótlék) ismerhesse el az átlagon felüli munkateljesítményeket.

A részletekről folyamatos szakszervezeti tájékoztatás itt:
http://www.pedagogusok.hu/ és https://www.facebook.com/events/1140577485993164/

Az elektronikus média és a sajtó friss hírei a sztrájkról ITT TEKINTHETŐK MEG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr978646348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása