CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen is gyújtogattak, húsz év fegyház lehet a következménye

2016. május 03. 03:25 - csú

ugyeszseg-2_1.PNGHúszéves fegyházbüntetést indítványozott az első és másodrendű vádlottnak és 10-15 év körülit még tucatnyi társuknak az ügyész a terrorcselekmények vádjával folyó büntetőperben a Fővárosi Törvényszéken hétfőn.

A vádbeszéd szerint a 2007-2008-ban az akkor kormánypárti MSZP és SZDSZ pártirodái, több képviselő, illetve miniszterek otthona ellen elkövetett tucatnyi Molotov-koktélos támadás, illetve robbantás terrorcselekményt megvalósító rongálásnak minősül, célja ugyanis állami szervek, a kormánytöbbség kényszerítése volt.
    
A Vörös Csepel presszó, a Broadway Jegyiroda és melegbárok elleni támadások a lakosság egyes csoportjainak megfélemlítését célozták. Miután az egyik felgyújtott

melegbárban voltak vendégek, így ezúttal aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérletével valósult meg a vádhatóság szerint a terrorcselekmény.
    
Az egyetlen személyi sérüléssel járó cselekmény Csintalan Sándor, a HírTV műsorvezetője, korábbi MSZP politikus bántalmazása volt.
    
A védőbeszédek három hét múlva kezdődnek, az elsőfokú ítéletet várhatóan nyáron hirdeti ki a Fővárosi Törvényszék Budaházy György és társai terrorcselekmény vádjával folyó büntetőperében. (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr608682388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása