CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Pánikkeltéssel csepeli gyerekeket vádolnak a csepeli városvezetők?

2016. május 08. 05:59 - csú

mentok_a_kazinczynal-2016-05-04-_csepeli_strandos.PNGÁbel Attila csepeli alpolgármester kedvenc játékszerén pánikgyűjteményt tett közzé. Ezzel szinte egyidőben, suttyomban, a csepeliek elől eltitkolva   Morovik Attila, a másik csepeli alpolgármester a Kazinczy Ferenc általános iskola igazgatójának küldött egy levelet. Az önkormányzat hivatalos szócsövében, a csepel.hu - n ezt nem tették közzé eddig. Igaz, ott 39 csepeli gyerek e heti tortúrájáról sem szóltak semmit. A jelek azt mutatják, Csepel vezetői és a szócső szerkesztői szerint Csepelen szóra sem érdemes 39  család több napos idegeskedése a gyerek állapota miatt...

Egy csepeli szülőtől értesültünk a titkos levélről, amelynek bevezetőjéből azonnal kiderül, Morovik alpolgármester még azt sem tudja, hogy a Kazinczy Iskolának férfi vagy nő az igazgatója (Bartók Péter igazgató úrról van szó - a szerkesztő megjegyzése). Elképesztő ez a levél és az is, amit a másik csepeli alpolgármester, Ábel Attila művel a  ködösítéssel. A levél ismertetése előtt  nézzük a legfontosabb tényeket:  

Blogunk információi szerint az a 39 csepeli gyerek, akit szerdán a Heim Pál kórházba vittek, már hazatérhetett a szüleihez. Szerencsére senkinek sincs baja, betegsége.

Szerdán és csütörtökön többször is beszámoltunk rólaa csepeli Kazinczy Ferenc általános iskolából mentők szerdán harminckilenc  gyereket vittek kórházba miután a diákok rosszul lettek. A tömeges rosszullét előtt úszásórán vettek részt a tanulók a Csepeli strandon.  A mentők 16 kocsival vonultak ki az iskolához. Az 5. osztályos tanulók - két osztály diákjai - fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodtak. Valamennyiüket a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára vitték. Szerencsére   egyik gyerek sem volt életveszélyben. A történtek okait szakértők vizsgálják, a rendőrség gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást.

Miként az előbb jeleztük, a csepeli önkormányzat jelenlegi vezetése arra sem méltatta a csepelieket, hogy a közpénzből több tízmilliókért üzemeltetett  hivatalos szócsöveinek valamelyikében tisztességesen, világosan, egyszerűen elmondja: mi történt 39 csepeli gyerekkel? Úgy gondolták, hogy a hírközlésre (?) elegendő az Ábel Attila alpolgármesterhez köthető blog, a csepel.info, amit persze sokkal kevesebben olvasnak mit a hivatalos önkormányzati csatornákat.

Ábel úr első sorban azért kapja a fizetését, hogy a csepeli önkormányzat kommunikációját irányítsa és nem azért, hogy munkaidő alatt saját játékszerét, a blogot használja. Az alpolgármester szerda délelőtt már az első pillanatokban érezhette, hogy baj van, nagy baj és nemcsak a tömegesen rosszullétre panaszkodó, majd kórházba került gyerekekkel. Csak ő tudja, hogy miért, de a csepel.infó az első gyerekek rosszulléte után a Kazinczy Iskolára terelte a felelősség gyanúját.gyerekrosszullet-csepelinfo-1-201605-04-szerda.PNG "Terrortámadást" emlegetve az Ábel-féle blog a következő címet adta első információjának, hogy "Csoportos pánik vagy mérgezés a csepeli Kazinczy Iskolában". Ugye értik olvasóink: a mérgezés nem az önkormányzati kezelésben lévő Csepeli strandon, hanem az iskolában történt...A vizsgálat még sehol sem tart, de Ábel Attila már ítélkezik, ő már tudja, hogy hol kell keresni a keresendőt. Az biztos, hogy nem a Szent Imre téri terrorháznak nevezett műintézményben...

És ekkor még csak egy-két óra telt el a gyerekek rosszullétének felfedezésétől kezdve. A történtek tálalásának folytatása méltó volt a kezdethez. Ezt olvashatjuk az alpolgármester maszek blogján: "a diák hányt – ami könnyen előfordul egy iskolában." Ábel úr csak tudja, de honnan? A rendőrségi vizsgálat talán épp csak elkezdődött, amikor  a csepel.infón azt olvashattuk,  "könnyen lehet, hogy pánikreakció történt". Ugye ezt is értik olvasóink: itt a rémült gyerekektől kezdve hibás lehet mindenki, de az önkormányzatról, a strand üzemeltetőiről szó se essék. Az admin (ez gyakran Ábel Attila álneve az infón) okításba kezdett: "Tömegpszichózisra számos példa volt már. A lelki sokk pedig épp úgy okoz fizikai tüneteket, mint egy mérgezés." Ez a lélektani vonulat nagyon megtetszett Ábel úrnak és blogozó kis baráti társaságának, mert pénteken 10 órától már egy kisebb regényt tettek közzé az infón a következő igazán megnyugtató címmel: "Egymás után dőltek ki a diákok" A jó ízlésű  cím ellenére - szerencsére nem a csepeli gyerekekről van szó az összeállításban, hanem külföldön történt, pánikot kiváltó esetekről. A szerbiai Újvidéktől Afganisztánig igen széles a választék, amelyből napnál világosan kiderül, hogy a Csepelen történt tömeges gyerekrosszullétért minden bizonnyal a pánik és nem Borbély Lénárd, Csepel polgármestere vagy a főkommunikátor Ábel Attila alpolgármester a felelős, hanem a pánik.

Az biztos, hogy valaki pánikban van (valakik pánikban vannak?) a viszonylag szerencsésen végződött eset után. Ezt tükrözi a bevezetőben említett levél is, amelyet a csepeli nyilvánosság kizárásával Morovik Attila alpolgármester küldött a Kazinczy iskola igazgatójának, s amelyet egy olvasónk juttatott el hozzánk:1-resz.PNG

2-resz.PNG

Végül csak két tényt közlünk:

1. ) Cikkünk megjelenéséig a csepel.hu, vagy a Csepeli Hírmondó, a csepeli fideszes önkormányzat hivatalos szócsövei egyetlen szót sem közöltek a csepeli gyerekek tömeges rosszullétéről

2. ) A 39 csepeli gyerek kórházi ápolásához vezető okokról, a gondatlan veszélyeztetés miatt indított rendőrségi vizsgálat eredményéről beszámolunk olvasóinknak, és azt is elmondjuk, megírjuk, ha más csepeli esetekhez hasonlóan itt is el akarják kenni fedni az okokat, vagy el akarják kenni a felelősséget.

anzágo

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr568691510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.05.08. 20:55:46

A Csepelinfó cenzúrázott médium, csak Fidesz-szájízű bejegyzéseket közöl. A hozzászólókat megtizedelték, aki veszélyes az itteni hatalmukra, azt kitiltották.

Remélem egyre kevesebb lesz az olvasójuk is, a hozzászólók meg ma már többnyire a saját önkormányzati képviselőik, akik a képviselői meg a tanácsnoki fizetésükért egy kicsit kommentelnek meg adminkodnak is.

Tarjányi László 2016.05.09. 22:19:52

Tetű kis homokozó a Csepelinfó, amelyet "egy kis baráti társaság működtet a tájékoztatás szabadsága érdekében".

csepel.info/?p=49209#comment-272466 “Így lett az Index pártújság?”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.

2016. május 09., hétfő - 22:08

Lovas: “Örülj neki, hogy itt más is megszólalhat, nem csak a ballibák. Te is ezért jársz ide.”

Kivéve azokat akiket kitiltottak, mert érvekkel rendelkeznek a Fidesz ellenében! Vagyunk egy páran!
süti beállítások módosítása