CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Most a Buckában bukott le Borbély polgármester, elvesztette a hitelét

2016. május 11. 05:59 - csú

borbely_kerdojellel-777.pngBorbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere egy dologban következetes: nem hajlandó válaszolni azokra a kérdésekre, amelyeket ő és udvartartása  kényes kérdésnek tart. Hiába' van évi sok tízmillióért fenntartott tanácsadói, kommunikációs és titkársági apparátusa, a hivatalról nem is beszélve, Borbély úr velük együtt sem válaszol közönség és közösség előtt a csepeliek tízezreit érdeklő problémákra. Nála és tettestársainál már természetes, hogy uralkodásuk kezdete, 2014 óta egyetlen olyan közmeghallgatást sem tartottak, amelyen a Csepeli HÉV-ről lett volna szó. Minek, hiszen csupán 70-80 ezer csepelit és

még vagy 20-30 ezer, környező településen élő embert érint a HÉV ügye. Az ilyen tartalmú csepeli kérdésekre, levelekre, petíciókra nem válaszol a nyilvánosság előtt. 

A csepeliek azonban ne gondolják azt, hogy kivételezett helyzetben vannak. Borbély úr ugyanis hónapok óta nem válaszol mások levelére, kérdéseire sem, ha az a csepeli HÉV-re vonatkozik. Ezt bizonyítja az a nyílt levél is, amelyet a szomszédos Szigetszentmiklós külterületéről a Buckai Szövetség Egyesület írt Borbély Lénárdnak. A válaszra sok csepeli is kíváncsi lenne, ezért a Buckából érkezett nyílt levelet változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Borbély Lénárd Polgármester Úr!

A Buckai Szövetség Egyesület immáron három hónapja írt levelet Önnek időpontot kérve egy személyes találkozóra a Csepeli HÉV-ről, mint témáról. A Három hónap alatt egy sajtófőnök írt csak annyit nekünk, hogy olvassuk el a válaszokat a helyi újságba, a Csepeli Hírmondóba! Abba az újságba, amely minden Csepeli lakót nem meggyőzni, hanem legyőzni akar és mérhetetlenül gyűlöletkeltő!

Mint Ön is tudja a Csepeli HÉV témájában számtalan hír látott napvilágot, amely nem kis mértékben önmagának mond ellent! Igaz ez a Csepeli Hírmondó cikkjeire és az Öntől idézet mondatokra is!

Szeretnénk már tisztán látni! Szeretnénk tudni mik a valós tervek! Szeretnénk tudni, hogy a káoszba torkolló villamos mellett áll ki, amely romba döntené Csepelt és a környező településeket és a Fővárost is, vagy a HÉV korszerűsítése, bővítése, Észak-Déli Regionális Gyorsvasúttá (5-ös metróvá) fejlesztése mellett? Szeretnénk tudni, hogy támogatja-e a 3-as villamos meghosszabbítását Csepelig? Szeretnénk terveit, elképzeléseit egy diplomatikus, mégis személyes találkozás során Öntől és személyesen hallani!

Nem értjük, hogy mi az akadálya annak, hogy velünk tudjon találkozni! Persze tisztában vagyunk azzal, hogy Polgármesterként és a Fővárosi közgyűlés tagjaként nyilván sok dolga lehet, de hogy 3 hónap alatt még válaszra se volt idő… Nos! Minden tiszteletünk megtartása mellett ezt nem hisszük el!

Nyilván Önnek Kedves Polgármester Úr szemben munkatársaival át kell azt látnia, hogy a Csepeli HÉV-vel kapcsolatos bármilyen döntés nem csak Csepelt, hanem a környező településeket, az agglomerációt is érinti! Mi nem Csepeliek, mi Szigetszentmiklósiak, mi Buckaiak vagyunk, de a Csepeli HÉV-vel szoktunk közlekedni ezért hát minket is érint!

Szeretnénk megtudni mit jelent, hogy bár az állam pillanatnyilag átveszi a Csepeli HÉV-et, mégis Dr. Fónagy János államtitkár Úr 2016 Április 29-én Szigetszentmiklóson tett nyilatkozata alapján a Csepeli HÉV kapcsán még semmi sem dőlt el? Mit jelent az, hogy a HÉV mint ipar egy önálló cégben kiválik a BKK-ból, majd három HÉV-vel beolvad a MÁV-ba?

Polgármester Úr! Négy fő HÉV vonal van! Ezek a Szentendrei, a Gödöllői, a Ráckevei és a Csepeli! Ha csak 3 vonalat akarnak integrálni, akkor mi lesz a Csepeli HÉV-vel?

Bár Ön és csapata még válaszra sem méltatott minket azért mi most sem leszünk tiszteletlenek és tolakodóak! Minden kérdés áttekintése és átgondolására adunk Önnek egy hónapot! De tiszteletteljesen kérjük, hogy találkozzunk 1 hónap múlva, azaz júniusba egy Ön által kijelölt időpontban és helyszínen is! Már csak azért is, mert mint írtuk a Csepeli HÉV léte, nem léte minket is érint!

Budapest, 2016.05.08

Maradunk Tisztelettel:

    Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

        06-70-70-15-911

Forrás: buckaiszovetseg.blog.hu

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr98702900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.05.11. 23:42:20

Nyílt levél a Csepeli HÉV megtartása érdekében

Tisztelt Csizek Csaba, Buckai Szövetség Egyesület elnök

Borbély Lénárd helytartó, Németh Szilárd helytartója! Talán inkább Németh Szilárdtól kellene találkozót kérni, mert Borbélynak semmire sincs önálló döntési lehetősége!
Németh Szilárdot meg semmi nem érdekli, amiből nincs politikai haszna. Hajdan Kövér László volt Németh Szilárd mentora, őt kellene felkérni közbenjárónak a csepeli HÉV ügyében, ő szigetszentmiklósi lakos, Szigetszentmiklós, Nyár utca 23.
Kedves szigetszentmiklósiak, buckalakók, és a többi Csepel-szigeti lakos, kérjék az ő segítségét, közbenjárását, lássuk meg, a házelnöknek van-e még hatalma, van-e még befolyása Németh Szilárd Fidesz-alelnökre! Mellesleg megjegyzem Bekk Mária, Kövér László felesége a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal vezetője, őt is érdemes lenne informálni a szigetszentmiklósiak gondjáról! Aztán lássuk meg, mit őrölnek ki a Fidesz malmai!

Egyébként mi csepeliek mindenki segítségét elfogadjuk és kérjük a Csepeli HÉV megmentése és fejlesztése érdekében!
Budapest, 2016. 05. 11.
Tisztelettel Tarjányi László csepeli lakos
süti beállítások módosítása