CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meglépett a csepeli házi őrizetből

2016. május 21. 03:02 - csú

hazi_orizet.jpgElső fokon tíz hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság, fogolyszökés miatt, gyorsított eljárásban azt a csepeli férfit, aki  megszökött a házi őrizetből, de hetekkel később elfogták a rendőrök.

Az illetékes kerületi ügyészség vádirata szerint a 33 éves vádlottat márciusban egy korábbi büntetőügye kapcsán házi őrizetbe helyezte a bíróság, elrendelve, hogy a férfira nyomkövető eszközt szereljenek, hogy így ellenőrizhessék a házi őrizet szabályainak betartását.

Március 22-én, napközben egy járőrpáros ellenőrizte is a férfit, akinél akkor még mindent rendben találtak, néhány órával később azonban a vádlott levágta a bokájáról a nyomkövetőt, azt bedobta az egyik szomszédos családi ház udvarára, majd

ismeretlen helyre távozott.

A férfit néhány héttel később a XXI. kerületben fogták el a rendőrök és őrizetbe vették, ezt követően az ügyészség fogolyszökés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás eredményeként a bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, amiért őt 10 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte, és elrendelte egy vele szemben korábban felfüggesztett 6 hónap börtönbüntetés végrehajtását is. (Privátkopó)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr318734172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása