CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

E L M E B A J

2016. június 07. 03:07 - csú

tuzoltok-221.pngKirúgtak egy katasztrófavédőt - leánykori neve: tűzoltó -, mert nem volt eléggé kormánypárti – írta meg a nol.hu. Az elbocsátott a bírósághoz fordult, a törvényszék szerint pedig jogellenesen szüntették meg a munkaviszonyát. Önkormányzati képviselő-jelölt volt még 2010 októberében, s baloldali nézeteket vallott. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 1,5 milliót ítélt meg neki.

A tűzoltóparancsnok - egy titokban rögzített hangfelvétel szerint - azt közölte vele: "nem mondhatom azt, és nem mondhatják a kollégák sem, hogy a munkád minőségével és mennyiségével probléma lett volna. Morális okok vezettek oda, hogy ezt a döntést meg kellett hozni. (…) Ráadásul most – hogy is mondjam csak – a kormány politikai meggyőződésével nem feltétlenül azonos irányba politizálsz."

Vegyük komolyan: kicsi, nem fontosnak tűnő történet, mégis az. Egy „balos” tűzoltót rúgtak ki. Aki nyilván

soha nem oltott volna el „jobboldali” tüzeket. Elmebaj, paranoia! De a tűzoltóvíz cseppjében a tengert mutatja, szemét országban élünk: égjünk szénné, de politikailag helyesen.

Bakondi, a sokszor leszerepelt, tehát töretlen kormányfői bizalmat élvező exhatárőr, minden terrorveszély atyja hülyét csinált a ma - joggal - legnagyobb közbizalmat élvező testületből, a tűzoltóságból, melyet valaha vezetett. Viszont transzparenssé tette: a pártpolitika tűzoltói szemmel ott figyel már minden „kommunista” lakásában.

A Tanúban Pelikán József gátőr házának tüzét is előzetesen kellett kivizsgálnia a nyilas tűzoltóparancsnoknak. Aztán le is égett.

Féljetek, Pelikánok!

Veress Jenő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr878785448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása