CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyanúsan sok felnőttpelenka fogy Magyarországon, vizsgálat indult

2016. július 09. 02:43 - csú

patika-255_1.PNGÁtfogó, az egész országra kiterjedő vizsgálatba kezdett az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a gyógyszertáraknál, mivel ugrásszerűen megnőtt néhány gyógyászati segédeszköz forgalma - adta hírül a Magyar Nemzet.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a napilapnak az ügy kapcsán elmondta, az OEP felszólítására nagyon rövid idő alatt rengeteg receptet kell kiválogatnia a patikáknak; a kamarának sikerült elérnie, hogy az eredeti ötnapos jelentéstételi határidőt 10 napra hosszabbítsa meg a hatóság.A kamara vezetője az esetleges csalásokkal kapcsolatban elmondta, a vizsgálat a gyógyszertárak mellett a gyógyászati segédeszközt forgalmazó cégekre is kiterjed.

A Magyar Nemzet saját értesüléseire hivatkozva ír a vizsgálat elrendeléséről, és úgy tudja, az azért indult, mert egyes beszállító cégek kifogásolták, hogy nagyobb mennyiségű felnőttpelenka értékesítése miatt kellett különadót fizetniük, mint amennyit valójában forgalomba hoztak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr938867076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása