CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rossz ló

2016. július 25. 03:18 - csú

rogan_antal_duhos-255_kisebb_1.pngPedig milyen jó ötletnek tűnt. Hogy majd lesz egy propaganda-minisztérium, élén egy befolyásos miniszterrel és ő majd megeteti a néppel, amit kell. A kedves vezető ugyanis egyedül nem bírja a tempót. Régen is volt neki különbejáratú szóvivője, aki csak az ő értékes gondolatait tolmácsolta. Szijjártó Péterrel e minőségében nem is volt nagy baj, mindig tudta, mit kell hablatyolni és akkor még nem voltak kínos ügyei.

Rogán Antallal viszont a jelek szerint rossz lóra tettek. Talán Lázár János már tudott valamit, mert kijárta, hogy ne neki kelljen elviselnie, hanem kapjon külön minisztériumot. Így lett a Fidesz frakcióvezetőjéből, korábban V. kerületi polgármesterből tavaly ősszel a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, miniszteri rangban. Mindenki elégedett lehetett. Volna. Ha egyszer csak nem kezdenek tornyosulni a viharfelhők az ifjú és sokra hivatott kormánytag feje fölött. Persze mindenkit megillet az ártatlanság vélelme és egyáltalán nem adunk hitelt a miniszter korrumpálhatóságáról szóló híreknek. Egyelőre.

Mindazonáltal - a történelmi hűség kedvéért - azt rögzítenünk kell, hogy Rogán Antal elég furcsán viselkedik az utóbbi időben. Egy propaganda-minisztertől például joggal várhatnánk, hogy

ha megszólal, azt előre nagy csinnadrattával jelentsék be. Ő viszont többször is úgy tartott sajtótájékoztatót, hogy meg sem hirdették. Amilyen pechje van, az újságírók mindig tudomást szereznek róla, ráadásul kellemetlen kérdéseket is feltesznek neki. A miniszter azonban - eltérően a Kormányinfók nagy mesterétől, Lázár Jánostól - ilyenkor kínosan feszeng és bután elhárít. Vagyis feltűnően nem válaszol. Legalábbis azokra a kérdésekre, amelyek nem tartoznak szorosan az általa meghatározott témakörhöz. Így aztán a legnagyobb kétségek közt hánykolódunk, hogy vajon találkozott-e az utóbb elítélt Portik Tamással, kapott-e tőle pénzt és volt-e köze a rendőrök megvesztegetésével vádolt Vizoviczki Lászlóhoz.

Az már csak apróság, hogy az októberi népszavazás fontosságáról szólva egyszerűen hazudott az Európai Bizottság kvóta-javaslatairól. Ezen azonban már meg sem lepődünk. A miniszter propagandája ugyanis csapnivaló. Bár inkább olyan, mint maga a rendszer.

Sebes György

Forrás: Népszava

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr508908630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása