CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hosszú Katinka olimpiai bajnok 100 méteres hátúszásban is!

2016. augusztus 09. 08:28 - csú

hosszu_katinka_olimpia_-100_hat.jpgSzédületes második ötven méteres úszással, 58,45-ös új országos csúccsal Hosszú Katinka nyerte meg a 100 méteres hátúszás döntőjét magyar idő szerint hajnali fél négy előtt Rio de Janeiróban az olimpián. Hosszú nem rajtolt jól, mindössze a hatodik helyen fordult - a részideje 28,84 volt –, de aztán hatalmas hajrával, az utolsó 25 méteren megverte a mezőnyt, végül háromtized másodperccel utasítva maga mögé azt az amerikai

Kathleen Bakert, aki a legjobb idővel jutott be a döntőbe. A kínai Fu Juan-huj és a kanadai Kylie Masse 58,76-al holtversenyben a harmadik lett.

Hosszú ezzel a második aranyérmét nyeri Rio de Janeiróban. Az elsőt 400 vegyesen szerezte, szédületeset úszva több mint két másodperccel javította meg az addigi rekordot. Bár ebben a számban a brit Gemma Spofforth világcsúcsát, 58,12-t Hosszú csak megközelítette – nem a legerősebb száma a hátúszás, a rövidpályás világrekordot viszont ő tartja 55,03-mal –, az éremosztáskor így is jó volt hallani, hogy az aranya összeütközik Baker ezüstjével és csendül egyet, amikor a két úszónő összeölelkezett. Az érmét egyébként a visszavonult négyszeres olimpiai ezüstérmes rövidtávfutó, a namíbiai Frankie Fredericks adta át.

Nem sokkal később Hosszú aztán lazán beúszta magát a 200 méteres vegyesúszás holnapi döntőjébe.  „Ez nem egyszerű, ha olimpiai döntőben áll rajtkőre az ember. Hihetetlen, hogy 100 háton is olimpiai bajnok vagyok, de még nem fogtam fel, mert már az eredményhirdetésen is a 200 vegyesre koncentráltam. Álmodtam róla, beszéltünk róla, mekkora szenzáció lenne, ha összejönne, de nehéz felfogni” – nyilatkozta a győzelméről az M4 Sportnak.

Szász Emese párbajtőrben szerzett érme után Magyarországnak ez a harmadik aranyérme az olimpián, és ha csak a nők által elnyert érmeket nézzük, Ausztrália után a második az országok rangsorában. (Az ausztrálok egy bronzzal többet nyertek.) ( MTI és nol.hu )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr379911166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása