CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Eladó a Csepeli Erőmű?

2016. szeptember 16. 10:25 - csú

csepeli_eromu_folulrol.PNGAz ország egyik legkorszerűbb gázüzemű erőműve Csepelen, a Duna partján. Mi lesz vele? Ki lesz vele?

Ma reggeli információk szerint állami kézbe kerülhet a Csepeli Erőmű. A Világgazdaság értesülése alapján a Portfólió.hu számolt be arról, hogy A Csepeli Erőmű megvásárlásáról tárgyal az MVM, növelheti részesedését a Mátrai Erőműben, emellett több zöldenergia beruházást készítenek elő - derült ki a Világgazdaság által a cég elnök-vezérigazgatójával, Csiba Péterrel készített interjúból.

Ami a zöldenergiát illeti, idehaza a fotovoltaikus beruházásokra kínálkozik lehetőség. A pécsi napelempark után az MVM hasonló projektekről szeretne beszámolni idén és jövőre is

Remények szerint Romániában az év végéig lesz újabb vízerőműje az MVM-nek
Ami a külföldi terjeszkedést illeti, az MVM aktív Oroszországban, ezt hatalmas piacnak tartják, elsőként a villamos energia nagykereskedelemben jelennének meg. Később pedig az áramtermelésbe is beszállnának.

Paks II. üzemeltetéséről nincs még végleges döntés, a nukleáris tudás azonban az MVM-nél van. Az üzemeltetés nem rutinfeladat, komoly innováció folyik közben

A Mátrai Erőműben a tervezett részesedés növelés (25-ről 49 százalékra menne fel az MVM) egyelőre akadozik, nem tudtak megállapodni az RWE-vel. Új helyzetet teremt azonban, hogy az E.ON-hoz hasonlóan az RWE is kettéválik. Talán a közeljövőben sikerül megállapodni a feleknek.

A Mátrai Erőmű lignitblokk építési tervének életképességét a majdani piaci körülmények határozzák meg.
Az MVM tárgyal a Csepeli Erőmű megvásárlásáról, mely az ország egyik legkorszerűbb gázüzemű erőműve.

Hazai áramelosztó hálózatok vásárlásáról egyelőre nem tárgyalnak, de továbbra is nyitott az MVM a vásárlásra. A cél, hogy minél több végfelhasználóhoz érjenek el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2511711923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása