CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Robbanás volt éjszaka egy Teréz körúti üzlethelyiségben

2016. szeptember 25. 09:39 - csú

terezkoruti_robbanas-1.jpgSzombat éjjel 11 óra előtt egy használaton kívüli üzlethelyiségnél történt a robbanás. Két rendőr súlyosan megsérült, egyikük, egy nő a nyakán. A környék házait és szórakozóhelyeit kiürítették. A rendőrég a robbanás okainak felderítéséhez a lakosság segítségét kéri. A legfrissebb információk ITT OLVASHATÓK 

Részletek:

Robbanás történt szombat este nem sokkal 11 óra előtt Budapesten a Teréz körút 2-4. szám alatt egy használaton kívüli üzlethelyiségben. A Teréz körút és a Király utca kereszteződésében fekvő üzlethelyiségben tűz nem ütött ki, de a detonációban két rendőr megsérült, őket a mentők kórházba szállították. Képriport ITT

Egyes feltételezések szerint a BrfK két járőre akkor sérült meg, amikor találtak egy gyanús csomagot, és amint hozzányútak, felrobbant. Ez is a feltevés azt igazolná, hogy a detonáció nem az üzlethelyiségben, hanem az épület előtt történt.

A helyszínen szerzett információink szerint az egyik rendőr a nyakán sérült meg súlyosan.

A környéket az Oktogon és a Blaha Lujza tér között lezárták, a szórakozóhelyeket kiürítették. Az épületet, amelyben az üzlethelyiség található, a fővárosi tűzoltók vizsgálják át.

Munkájukat a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A környéken betörtek az ablakok, a közelben lakók hatalmas robbanásról számoltak be, amely éjszaka 11 óra előtt néhány perccel rázta meg a környéket.

Egy 100 méterre lakó fültanú a robbanás után mély, gyomorig ható légnyomást érzett, nála azonban már nem törtek be az ablakok. Hatalmas volt a készültség, mentők, tűzoltóautók és több tucat rendőrautó érkezik folyamatosan a helyszínre. A lakóknak azt mondták – értesült a hvg.hu –, hogy több napra elég ruhát vigyenek magukkal, mert ma már biztosan nem engedik őket haza. 

A NOL helyszíni információi szerint szögesbomba robbanhatott, az pedig, hogy a kapuban befelé szakadt a rács, arra utal, hogy nem bent, hanem az üzlethelyiség előtt detonált valami. Ezzel összhangban  hvg.hu azt írta, hogy a robbanáshoz kivezényelt rendőrök szerint  bűncselekmény történhetett, de mindebből hivatalosan egyelőre semmit nem erősítettek meg a hatóságok. Korábban a helyszínen arról beszéltek, hogy gázrobbanás volt a detonáció oka – úgy tudni, az épületben hajléktalanok kerestek menedéket.

****************************************************************

Az MTI nem sokkal vasárnap délután fél egy után a következő információt közölte:

Egyértelműen nem gázrobbanás történt a Teréz körúton szombat éjjel, egészen bizonyos, hogy robbanószerkezet robbant fel - mondta Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap déli műsorában.


    A szakértő szerint a robbanás környezetében keletkezett elváltozások, károk, a kirakatüveg környékének sérülése, a fal maradványa egyértelműen nagyobb mennyiségű robbanóanyag robbanására utal.
    Arra a felvetésre, hogy a robbanás környékén talált szegek miatt elképzelhetőnek tartja-e, hogy csőbomba robbant, a szakértő kifejtette: a csőbomba sokkal kisebb károkat okoz, "és láthatóan nem csőbomba, hanem más, házi készítésű szerkezet robbant fel". Mint mondta, a csőbombában kevesebb a robbanóanyag.
    A szakértő az esetről eddig közölt felvételek alapján azt valószínűsíti, hogy a kirakat előtt volt elhelyezve a szerkezet, ami felrobbant.
    Az ismeretlen eredetű robbanás szombaton 22 óra 30 perc körül történt a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél. A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították. A robbanás körzetét lezárták és szakértők bevonásával megkezdték a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést. A rendőrség felhívást is közzétett közzé arról, hogy várja a robbanás szemtanúinak jelentkezését.
    A rendőrség az MTI érdeklődésére vasárnap arról tájékoztatott, a nyomozás érdekeire tekintettel kizárólag a robbanásról hajnalban kiadott közleményüket és a tanúkutatásról szóló felhívásukat kívánják közölni, így nem erősítették meg a szemtanúk állítását sem, hogy a két sérült rendőr egyike nő.

bGK \ gkp

MTI 2016. szeptember 25., vasárnap 12:32

 

A legfrissebb információk ITT OLVASHATÓK 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4011741299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása