CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magyar nyugdíjas ne panaszkodjon! Ezt üzeni az időseknek a miniszter...

2016. november 18. 03:42 - csú

nyugdijemeles_2.PNGAzt nyilatkozta Varga Mihály gazdasági miniszter, hogy az utóbbi hat évben majd 10 százalékkal nőtt a nyugdíjak reálértéke, vagyis semmi okuk sincs a panaszra az időseknek. A Fidesz-kormány nem elvett tőlük (tessék ez alatt a Bajnai-kormány visszavont 13. havi nyugdíjat érteni), hanem jóval többet adott, mint amennyit adnia kellett volna.

Azt az "apróságot" figyelmen kívül hagyta a miniszter, hogy megszűnt az úgynevezett svájci indexálás, amikor az időskori ellátásokat egyrészt az infláció, másrészt az aktív korúak jövedelmének emelkedéséhez kötötték, ehelyett bevezették a

pusztán az inflációhoz kötött indexálást. Ezzel alaposan megkurtították a nyugdíjkassza terheit, és minden korábbinál szélesebbre nyitották az "ollót" az aktív foglalkoztatottak és a nyugdíjasok reáljövedelme között.

Mégsem lehet semmi oka a panaszra egyetlen idős embernek sem, olvasható ki a kormány elé terjesztett jelentésből, hiszen januártól megint vastagabb borítékot kézbesítenek majd a postások. Egy 120 ezer forintos "tisztes" nyugdíj esetében - nem mondhatom, hogy kereken, inkább csak "hozzávetőlegesen" - ezer forint lesz a havi 0,9 százalékos emelés. Ebből három kiló drágább kenyérre, öt kiló olcsóbb krumplira, négy csomag fehérrépára, meg nem egészen egy kiló sertéshúsra futja majd.

Varga Mihály joggal optimista. Jövőre egyetlen szülőt sem fenyeget a nélkülözés veszélye, hiszen a gyerekeik sokkal jobban kerestek az idén is, és még jobban keresnek majd jövőre. Az aktív dolgozók reálkeresetének növekedése a 7,5 százalékot közelíti majd, s ebből bőven futja majd a szülők törvényben előírt támogatására is.

Szóval minden rendben van. A gazdaság hasít (na jó, nem annyira, mint tervezték), de a kasszában bőven van pénz, a nyugdíjasok már megkapták a magukét, így Varga Mihály a szerdai tájékoztatóján nyugodt szívvel "elkölthetett" vagy 135 milliárdot. Plusz 30 milliárdot adott a Modern városok programnak, 60 milliárdot az ipari parkoknak, 45 milliárdot az Eximbanknak, hogy ha kér, tudjanak miből hitelezni Vajna úréknak...

A kormány tagjai tisztelik és becsülik a szüleiket, nagyszüleiket. Alaposan átgondolták, jó helyre kerül az a 0,9 százalékos nyugdíjemelés.

Somfai Péter (Népszava)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8011951211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hamlet49 2016.11.18. 19:25:11

Ez aljas hazugság!A nyugdij egy rakás szart sem ér!A Fidesz sem különb mint a többi kormány!Egy büdös buznyákot sem javitottak a nyugdijasok helyzetén,rohadt aljas szemét banda!Varga Mihály is az aljas hazudozók közé tartozik!Nem tudnak már megdögleni a 0,9%-os nyugdijemeléssel!Vajon mit tárgyalr Orbán az Idősügyi Tanácsukkal?Hogy még jobban ki kell baszni a nyugdijasokkal?????:

János Lipcsei 2016.11.18. 21:30:50

Én készséggel elhiszem Varga Mihálynak hogy relatíve a magyar nyugdíjak nem rosszak a svédhez képest . Csakhogy amíg ők télen a trópusokon pihennek addig a magyar nyugdíj vagy a minimálbér az éhenhaláshoz is kevés , nemhogy elégedett nyugodt öregemberként éljen valaki . ( na jó , Varga urat nem fenyegeti semmi , hacsak nem egy forradalom )

Tarjányi László 2016.11.18. 22:54:44

Bezzeg a fideszes nagyapó, Noé László idősügyi tanácsnok a nyugdíján kívül még megkapja a képviselői, sőt még a tanácsnoki tiszteletdíjat is! Kedves Nagyapó, legyen szíves már tudatni a nyugdíjasokkal, mit tesz a érdekükben idősügyi tanácsnokként! Persze nincsenek illúzióim, egy kivétellel az összes fideszes képviselő egyben tanácsnok is, az az egy meg bizottsági elnökként kap jövedelmet a képviselői tiszteletdíj mellett!

Milyen nagyvonalú volt Tóth Mihály, hogy Németh Szilárdot megsegítette a sportügyi tanácsnoksággal meg a hozzájáró tiszteletdíjjal! Bezzeg fidesznyikék nem viszonozták ezt a gesztust! Tóth Mihály rosszul tette hogy összeállt Németh Szilárddal a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződésügyben, jobban tette volna ha eltaposta volna még politikusfióka korában!

A nyugdíjasok, meg a rokkantsági járadékosok majd tudják hogy szavazzanak 2018/2019-ben! Akarják-e mégegyszer Orbánt, aki meggazdagította Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt, Tiborcz Istvánt, Vajnát, Rogánt, Habonyt meg a többi fideszes bárót! A magyar történelemben még nem volt olyan miniszterelnök, aki így pártolta a saját sleppjét!

"Tíz szarházi összeáll, kölcsönösen hűséget esküdnek egymásnak, s elkezdenek ténykedni a pénzért és a hatalomért. Ha bejegyeztetik magukat a bíróságon, akkor párt, ha nem, akkor maffia! Csak a bejegyeztetés a különbség! Copyright Tarjányi László."

Rogovics Mihályne 2016.11.19. 16:56:08

Amikor a fidesz átvette a vezetést még 4/2%-ot emeltek azóta vissza ment 0/9% százalékra ,akkor kaptunk + 1% -ot vissza- menőleg januárig azt is elvették a 13. havit szintén, Nem szégyenlenek 0/9% adni sokunknak 2 kenyérre sem elég és a tv-ben mondják hogy januártól 30%-o emelik a kenyeret hogy a dolgozóknak tudjanak emelni, pedig én fidesz párti vagyok, de ez nekem sem tetszik hogy a nyugdíjasokat ennyire megalázzák, ennyire még az MSZP sem alázott meg hogy havi 2 kenyérre valóval emelnek

János Dunai 2016.11.19. 19:12:14

akikből eltek elnek az van leszarva.tipikus rabszolgatartok.a legkisebb min. bér -takarito-es a lagnagyobb kifizetheto max.bér mondjuk orvose kőzőtt 4-szeres lehet csak a kulonbseg a miniszterelnokkel bankelnokkel egyutt.a tb mindig ugyanannyi amennyit az illeto hazavisz.SZJA MEGSZÙNIK MELLETT

kaleidos cope 2016.11.19. 20:39:13

egyszer majd számol veled a gondviselés Varga és elkeni azt a gyomorbajos képedet és akkor majd ne nagyon csodálkozz...fizetni fogsz a gonosz cinizmusodért

rózsa46 2016.11.20. 09:26:36

Szégyellje magát miniszter úr. Kívánom, johy magának sose legyen több pénze, / remélem 2 év múlva megbuknak/ mint a mai kisnyugdíjasnak, igaz akkorra már degeszre megszedi magát,ha évekig nem is dolgozik. Így könnyű a más pénzét értékelni hogy mennyire elég! Pfuj.
@kaleidos cope:
süti beállítások módosítása