CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kérdéseink a mai csepeli közmeghallgatással egybekötött kt-ülés előtt

2016. december 15. 05:59 - csú

triumviratus-2019-ig.PNG- A csepeli fideszes városvezetők mikor gondoskodnak végre arról, hogy  rendszeres és tisztességes  tájékoztatást kapjanak a csepeliek az önkormányzat és a választott vezetők munkájáról?

- Eddig miért nem lehetett on-line közvetítést adni a  csepeli képviselő-testület munkájáról, a felszólalásokról, a vitáról? Mikor lesz internetes közvetítés?

Utolsó ülését tartja ma a Csepeli Önkormányzat Képviselő-testülete. A múlt hét pénteken nyilvánosságra hozott, a tegnapi napon többször is módosított meghívó tervezet szerint 26 napirend megtárgyalását javasolja a polgármester a testületnek. 

http://csepel.hu/onkormanyzat/testuleti-ulesek/testuleti-meghivok/item/9571-2016-12-15-testuleti-ules

A tárgyalásra javasolt előterjesztések közül az alábbi, valószínűleg a lakosságot is jobban érdeklő napirendekkel kapcsolatosan fogalmazzuk meg kérdéseinket.

Napirend-tervezet 1. pontja: (234. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a 2016. évi költségvetéséről szóló 34/2015. (XII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Borbély Lénárd a november 29-i ülésen bejelentette, hogy 800 millióval több helyi adót szedtek be a tervezettnél, s így az adóbevétel meghaladta a 3 milliárdot. Miért nem szerepel a többletbevétel a költségvetési rendelet módosításában?

2) A költségvetés 2/a mellékletében olvashatóak a határon túli magyarokkal kapcsolatos kiadások. A kiadásokra eredetileg összesen 15 mFt-ot hagyott jóvá a testület, februárban módosították 23 millióra, júniusban csökkentették 16,5 millióra, most 13 millióval javasolják tovább csökkenteni. Mi az oka a 23 millió 85 %-os csökkentésének?

3) Több éve folyik a HUNÉP Zrt-vel kapcsolatos per, amire most is beterveztek 100 mFt-ot? Hogy áll jelenleg a per?

Napirend-tervezet 17. pontja: (247. sz. előterjesztés)

Beszámoló a Képviselő-testület határozatainak végrehajtásáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Miért nem sikerült határidőre végrehajtani:

 > a 202/2016.(V.25.) Kt. számú határozatot, amely a háziorvosokkal kötendő szerződéssel foglalkozik?

> a 291/2016.(VII.28.) Kt. sz. határozatot, a szurkolói aréna vagyonátadásáról a Csepeli Városgazda Zrt.-nek?
2) Miért nem sikerült egyetlen, MLSZ által idén megépített labdarúgó pályát október 27-november 30. között, határidőre vagyonkezelésbe adni a Csepeli Városgazda Zrt.-nek?

3) Az esetek jelentős részében Csepeli Városgazda Zrt.-vel van gond a határozatok végrehajtását illetően. Miért?

Napirend-tervezet 22. pontja: (259. sz. előterjesztés)

Javaslat az önkormányzati ASP rendszerrel kapcsolatos döntések meghozatalára

Előterjesztő: Dr. Szeles Gábor jegyző

Kérdésünk: ha a Városgazdálkodási Ágazat vezetője szakmai és pénzügyi okok miatt nem javasolja a kormány által létrehozandó rendszerhez való csatlakozást, miért támogatja a kerület jegyzője? Nincs itt valamiféle ellentmondás? Esetleg a színfalak mögött már szerepcserét készítenek elő?

A 9.00 órakor kezdődő képviselő-testületi ülés utánra lett meghirdetve az idei egyetlen, kötelezően megtartandó közmeghallgatás.

Kérdéseink:
1) Miért erre az időpontra tették, amikor a csepeliek többsége dolgozik, s emiatt nem tud részt venni az idei egyetlen közmeghallgatáson?

2) Kötelező rossznak tartják a közmeghallgatás intézményrendszerét, s ezért nem is érdekli az önkormányzat vezetését a csepeliek véleménye?

3) Talán félnek a közmeghallgatáson esetleg felvetődő kényes (lezárult-e Borbély úr ittas vezetésének ügye, az SZTK helyzete, a polgármester és helyetteseinek újabb fizetésemelése stb) kérdésektől?

4) Miért nem Borbély Lénárd polgármester írta alá a csepel.hu-n eldugott meghívót?

 

 

5.) Mikor adnak végre rendszeres és tisztességes tájékoztatást az önkormányzat és a választott vezetők munkájáról?

6.) Eddig miért nem lehetett on-line közvetítést adni a  csepeli képviselő-testület munkájáról, a felszólalásokról, a vitáról? Mikor lesz internetes közvetítés?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8212047059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása