CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ha a szegénység visszaüt...

2016. december 20. 01:56 - csú

orban_szijjartoval-1.PNGOrbán miniszterelnök és a gyerekszoba nélkül növekedett Szijjártó külügyminiszter örömmel nyugtázták Donald Trump győzelmét az amerikai elnökválasztáson. Szerintük a Brüsszelhez húzó ellenzék veresége is ez. Úgy tettek, mintha nem Brüsszelből érkezne a pénz, amelyet elvbarátai aztán zsebre vágnak: „Csend, rend, fegyelem!” – hangoztatja kormányzása önigazolását, amelyet a törökországi terrorisztikus eseményekkel igazolna. Aggasztó párhuzam, akár a múlt századi istentelen diktatúrák és diktátorok emlékét is felidézheti. Az ország védelmét hangoztatva szorongat, hogy végigverhessen a „hazaárulókon”. Ijesztő és szánalmas látvány. Úgy is mondhatjuk: undorító.

Kis ember nagy öntudattal.

Az effélék előbb-utóbb nagyot buknak. Miközben Orbán Viktor a koncocskát reméli, megfeledkezik arról, hogy az új elnököt az út szélére taszított, sorsuk változását tőle remélő szegények eddig homályban maradt tömegei segítették a hatalomra. Érdemes volna elgondolkodnia, nem következhet-e hasonló eredmény a 2018-as választásokon? A megfélemlített, eltaszított nincstelenek tömegei nem szakíthatnak-e az öntömjénező, a milliárdosokat gyártó és előnyben részesítő hatalommal, amely olyan uborkafára kapaszkodó figurákat támogat, mint a botrányhős Rogán Antal, vagy az adózás alól felmentett, pénzeszsákká dagasztott Vajna András. Elgondolkodott-e Orbán Viktor, mit tettek a nyugdíjasok tömegével az „emelés” csodájával?

Mi lesz törékeny hatalmával, ha ezek a kifosztott, megalázott tömegek előlépnek, és azt kiáltják, elég volt a porhintésből és a hazudozásból?! (Arról most szó se essék, hogyan helyeselheti az alamizsnának sem nevezhető összeget az állítólag keresztény elveket valló, azokat „érvényesítő” pártocska. Szerencséjük, hogy a nevükben is bocsánatot kért a szívtelenekért imádkozó Ferenc pápa.) Ez volna a kormányprogram? Vagy az, hogy minden disznóságot titkosítanak? Vagy a fiatalok és tehetségek elűzése? Ezek volnának a diadalmenet állomásai, melyek mentén ott áll tisztelegve a jobb sorsra érdemes Varga Mihály is, és igét hirdet Balog Zoltán, rémisztően ostoba magyarázatokkal bombázza Kósa Lajos? Baj lesz. Reméljük, nagyobb robbanás nélküli változás.

Pethő Aba (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr712052067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.12.20. 14:48:29

A nép inkább tűr, nem akar hozzájuk nyúlni, nem piszkolja össze a kezét!
süti beállítások módosítása