CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Karácsony, a futás nagy szent ünnepe

2016. december 23. 05:34 - csú

futas_telen_kovacs_szilvi.jpgKovács Szilvi publicisztikája:

Tudtad, hogy a Karácsony a futás nagy szent ünnepe? Ilyenkor szinte mindenki futóvá válik. Nem hiszed? Állj meg egy pillanatra ebben a nagy össznépi, ünnep előtti őrületben, és nézz körül! Megvan? Mit látsz?

Kicsit olyan a jelenet, mint amit Neo látott a Mátrixban…

Rohanunk, tülekedünk az ajándékokért, az utolsó szép szelet halért, a játékbabáért, a leárazott LCD tévéért, azért a maradék húsdarabért…

Extrém futóverseny kifulladásig birkózással, akadályugrással, némi

pankrációval fűszerezve.

Futunk át vakon az utakon a boltok, piacok környékén. Át, a másikon.

Szaladunk, hogy mindennel meglegyünk, mind a hét vagy nyolc fogás elkészüljön, a lakás csillogjon, hogy az ajándékok – olykor erőn felül is -, de a fa alá kerüljenek.

Utolsó nap még észt vesztve nyargalunk egy új égősorért/elfelejtett margarinért/harmad unokatesó ajándékáért/karácsonyfadísz feltűzőért/új talpért.
(Nálunk például azt a rohadt égősort minden nyáron összecsomózzák a ház manói –akik tuti rokonai DagadtKöcsög uszodai koboldjainak -, és vigyázni kell velük, mert képesek december 24-én elrontani az izzókat, hogy aztán Szenteste kelljen vadászni az utolsó, még működő világításért. Khmm, volt ilyen, tudom, miről beszélek. )

Aztán Karácsony másnap, harmadnap sietünk, hogy elérjünk minden rokonhoz, vigyük a kötelező ajándékot, olykor azt, amit mi kaptunk mástól.

Nem tudom mikor és hol romlott ez el.

De abban biztos vagyok, ezekben a napokban inkább lassítani kellene.

Mert évek múlva, ha majd visszaemlékezünk, nem az elméretezett pulcsi, az ízléstelen nyakkendő, vagy a sokfogásos vacsora fog eszünkbe jutni, hanem az érzések, a hangulat. Remélhetőleg a kedves, megható vagy  akár vicces pillanatok, az együtt töltött idő. Rajtunk múlik, hogy ez az emlék ilyen lesz-e. (Meg Kevinen.)

Éppen ezért a hétköznapi, közhelyes ’boldog karácsony’ helyett inkább azt kívánom neked, magamnak, mindannyiunknak, hogy ha tudunk, lassítsunk kicsit.

Kívánok kevesebb rohanást, idegeskedést az ajándékok, a főzés, a bevásárlás, a takarítás miatt, és jóval több kipihent, mosolygós arcot, csillogó szempárt, egymásra figyelést, közös időtöltést, kellemes, meghitt, szeretettel teli perceket.

A futást meg tartsuk meg a futópályára, futópadra vagy a terepre. De ott ne hagyjuk ki, mozogjuk majd le a vásárlás miatti stresszt, a sok plusz finom falatot, fussunk, csak bele a világba, elfeledve minden gondot – legalább ezekben a napokban.

Meghitt, áldott Karácsonyi Ünnepeket!

Forrás: Kovács Szilvi (fussteis.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7112064253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása