CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli talpnyalók cukisággal fedik el Borbélynak és társainak ügyeit

2017. január 11. 05:47 - csú

jokofaskodik_borbely_polgarmester.jpg A szolgai túlteljesítés mértéke és a kisfőnök tudása, rátermettsége, és tehetsége fordított arányosságban van. Ezt láthatjuk Csepelen is. Hamarosan megjelenik a Csepeli Hírmondó, a helyi fideszes városvezetés szócsövének idei első száma. Reméljük, hogy addigra teljesen elavulnak Horváth Gyula most következő sorai:

Az elmúlt év utolsó interjúját amit a miniszterelnök adott - a Népszabadságot bedaráló és kormányszócsővé degradálódott kiadó embereinek - Fejér megyében kicsit átalakították! Óriási kormánykörökben a düh! Porba hulló fejeket akartak a balliberális „firkászok” köreiből, mert meggyőződésük, hogy az önkény elleni lázadás, mástól nem is jöhetett.

Pedig az illiberális rendszer sajtótevékenysége immár lassan oda érkezik, ahol Rákosi pajtásé annak idején befejezte. A sajtó munkatársai, vagy beállnak a Fidesz pártpropaganda rendszerébe, vagy mehetnek! Erre, a sok írástudóra és vélemény karakterre ugyanis ennek a hatalomnak semmi szüksége! Azt, hogy

mi jelenjen meg az újságokban, a miniszterelnök, vagy „tettestársai” írják elő, mondják tollba, vagy várják el! Azt pedig, hogy ki vehet részt a beszélgetéseken és ki nem, a talpnyalók határozzák meg! (Mint tudjuk, így penderítették ki a brüsszeli tájékoztatóról a Népszabadság újságíróját, a Parlamentből a tévéseket!)

A talpnyalókat az ismerteti meg, hogy nem csupán megfelelni akarnak, hanem túlteljesíteni is. A szolgai túlteljesítés mértéke és az illető kisfőnök tudása, rátermettsége, és tehetsége fordított arányosságba van. Ezt láthatjuk Csepelen is.

Itt is működik súlyos tízmilliókért havonta többször megjelenő nyomtatott kiadvány, meg internetes szócső, ami nem más, mint a polgármester önfényezésének eszköze. Nem szól másról, mint a sikerpropagandáról. Kihagyja, elfelejti azokat a dolgokat, amik a lakosság életét meghatározzák, a kerület jövőjét befolyásolják. Nem beszél (a többi közt) a METRANS beruházás környezeti, közlekedési hatásáról, a lakóházakra és a lakókra kifejtett káros következményeiről. Nem szól a korrupciós összefonódások lehetőségéről, és a környező települések tiltakozásáról. Nem beszél az újság a csepeli tömegközlekedésnek HÉV megszüntetését követő összeomlásáról, és ezzel párhuzamosan kerületünk elválásáról, leszakadásáról a fővárostól. Nem beszél Háros problémájáról, a rendezettséghez és a vonzó környezet kialakításához szükséges intézkedések hiányáról, és ezernyi más ügyről.
Nem beszél Borbély Lénárd ittas vezetéséről és annak hatásáról sem. Pedig ez utóbbiról is lenne mit írnia!

Borbély, és sajtója úgy mutatja, mintha, holmi botlás történt volna az életében, ami elmúlt: spongyát reá! Talán el is lehetne fogadni ezt az álláspontot, ha egyedüli estről lenne szó, és ha nem ő lett volna az, aki annak idején országgyűlési képviselőként e törvény szankcióinak növelését, és az elkövetők megbüntetésének szigorítását indítványozta volna! Az urizálása, önkénye határtalan. A párttársai által megszavazott törvény alapján pedig sok ember került börtönbe. Kemény, és aránytalanul magas pénzbüntetések miatt koldusbotra.

Alacsony egzisztenciájú, (és bizony sokszor fegyelmezetlen) emberek sokaságának karrierje, egzisztenciája, élete, családja ment tönkre Borbély „áldásos” tevékenységének hatására. Neki viszont, a haja szála sem görbült egy ilyen eset minősített és összetett fokozatának következményeként. Úgy gondolja, (és a példa mutatja) hogy a törvények másként vonatkoznak a köznépre, és másként a Fidesz kiválasztottakra. Nincs egyedül ezzel az álláspontjával! Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere is a borbélyi elvek alapján gondolkodva, rázta le magáról a büntetésének erkölcsi következményit. A Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság azonban méltatlannak ítélte Gyenest, a polgármesteri tisztségre, ezért le kell mondania.

Ez a helyzet Csepelen is, és ezért Borbélynak még az előtt lépnie kéne az ügye következményit illetően, míg arra bíróság nem kötelezi. De ezt nem lehet a Csepeli Hírmondóból, vagy a csepel.info internetes újságból kiolvasni.
Ábel, Borbély, és Németh azt akarják elérni, hogy amiről ők nem írnak, (iratnak) az nincs is! Ebből következően nincsenek bajos, a hozzá nem értést tükröző, az egyéni haszonszerzést ösztönző ügyek. Csak maguk által mímelt cukiság, és az ellenzékre kihegyezett karaktergyilkosság, és gyűlöletkampány van! Az újságok azt mutatják: Borbély a kiválasztott nyugdíjasokkal a dunai hajóúton parádézik, Borbély krumplit, almát, ételt osztogat, Borbély játszótereket, jégpályát, arénát ad át, Borbély mentő- és rendőrautókat, tűzoltólakásokat, éttermeket, határon kívüli templomokat, óvodákat ad át, miközben kitüntetéseket rekvirál stb, stb! Az igazság viszont az, hogy Csepelen az élet egyre több ember számára egyre élhetetlenebb, egyre nehezebb, és egyre kilátástalanabb!

Horváth Gyula

Forrás: a szerző Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7212106065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.01.11. 20:52:12

Egy éve és három napja borítottam ki a METRANS-bilit. Alul olvasható e tárgyban legelőször írt hozzászólásom, amit több tíz követett az utána következő napokban, egészen a METRANS lakossági tájékoztatójáig, mert közmeghallgatás az nem volt! Borbély Lénárd és köre nem is jelentek meg ott a csepeli lakosság meghallgatására!

Én értesítettem a Jobbikot Pákozdi Józsefen keresztül, a "baloldalt" meg Gergely Istvánon keresztül.
Tehát én "boronáltam össze" a "szélsőjobbot" a "baloldallal"! Én vagyok minden rossz okozója! Volt pofám annak idején megfúrni a Tóth Mihály és Németh Szilárd által létrehozott Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést! Persze hogy soha senki nem köszönte meg nekem hogy 3.8 Milliárd Forintot spóroltam meg Csepelnek, hiszen beleköptem a helyi hatalmasságok levesébe!

Lehet a Fidesznek Horváth Gyulázni, nem ő az elindítója a METRANS-ügynek, csak akkor és most is kihasználja a benne rejlő propaganda lehetőségeket!

Hogy a Németh Szilárd-Borbély Lénárd duót Horváth Gyula, vagy a Jobbik, vagy akár közösen ők takarítják el, azt én bizony nem tudom! ;)

Tarjányi László 2017.01.11. 20:52:51

csepel.info/?p=46432#comment-261156 “Meghívó közmeghallgatásra”
Tarjányi László szerint:

2016. január 08., péntek - 22:02

Végre kilóg a lóláb! A METRANS konténerátrakójával kapcsolatban a múlt évben megjelent cikkben még KÉTSZÁZ ÚJ MUNKAHELYET ÍGÉRTEK, S NEM VESZÉLYES HULLADÉK ÁTRAKÓT!

NEKÜNK KELL MÁSOK SZEMETÉT GYŰJTENI, SZORTÍROZNI, ÁTRAKNI HAMBURGTÓL ISZTAMBULIG? MERT HOGY EKKORA TÉRSÉG ÁRÚINAK MOZGATÁSÁRÓL HABLATYOLTAK ABBAN A CIKKBEN! A VESZÉLYES ANYAG VAGY HULLADÉK EGYRE MEGY! NEM A ÉLŐVÍZ, A DUNA PARTJÁRA VALÓ A VESZÉLYES ANYAG TÁROLÁSA, ÁTRAKODÁSA! BÁRMIKOR ELŐFORDULHAT BALESET!

NEM AKARUNK SEM SEVESOI, SEM BHOPALI KATASZTRÓFÁT CSEPELEN!

KEDVES URAIM, NÉMETH SZILÁRD ÉS ILLÉS ZOLTÁN ELVITETTE A GALVÁNISZAPOT CSEPELRŐL, ÖNÖK MEG IDEHOZATNÁK EURÓPA VEGYI SZEMETÉT? MERT AZ, MÉG HA KÖZBEESŐ TERMÉKRŐL VAN IS SZÓ ÉS NEM SZÓSZERINTI HULLADÉKRÓL! BÁRMELY VEGYI ANYAG HA KIJUT A TÁROLÓEDÉNYBŐL, AZ MÁR HULLADÉK, MAGYARUL VEGYI SZEMÉT!

VESZÉLYES ANYAG ÁTRAKÓNAK VALAMELY NAGY VEGYIANYAG GYÁRTÓ TELEPHELYÉN, KAZINCBARCIKA, SZOLNOK, VAN A HELYE, AHOL MEGFELELŐ SZAKEMBERGÁRDA ÉS FELSZERELÉS ÁLL RENDELKEZÉSRE EGY ESETLEGES HAVÁRIA ESETÉRE!!! NEM EGY KÖZEL KÉTMILLIÓS VÁROS KÖRNYEZETÉBEN!

Dixi et salvavi animam meam! Tarjányi László.

Tarjányi László 2017.01.11. 21:01:59

Nem aggódom Borbély Lénárd családjáért! Remek krumpliárus lehet a családfőből, ha kikopik a polgármesterségből! Mi senkit nem hagyunk az út szélén, de az árokba sem lökjük! Minden volt politikusnak, aki szabadon marad, lehetőséget biztosítunk hogy munkájával eltarthassa a családját! Betanulási lehetőséget is biztosítunk azoknak, akik a rendszerváltás óta a parlamenten kívül még nem dolgoztak!

Azoknak meg akik nem maradnak szabadon, remek börtönkosztot biztosítunk, persze dolgozni ott is kell! Mi az átkosban (a Kádár-rendszerben) még azt tanultuk, "aki nem dolgozik, az ne is egyék!"

Tarjányi László 2017.01.11. 21:25:00

csepel.info/?p=56301#comment-294651
“A csepeli DK is koalíciót szeretne a Jobbikkal”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. január 11., szerda - 21:14
Orosz Ferencet mindig kedveltem, ő volt a másik eszes parasztgyerek Csepelen!
Na Admin, vagy Ábel Attila! Ezt üzenem nektek, a Németh-Borbély klánnak! Vedd le róla a moderációt ha mered! Ha nem teszed, nincs vér a pucádban!

Ide alá másoltam a fenti három csepeliek-blogos hozzászólást. Lássuk van-e vér a pucájukban, mernek-e vitába keveredni Tarjányi Lászlóval, vagy csak hallgatni és kitiltani mernek!

Mindenesetre, kérek mindenkit akinek lehetősége van csepeli médiumban publikálni/kommentelni, tegye szóvá a saját nevében a csepeli vezetés e gyávaságát! Én az IP-címem alapján vagyok kitiltva, így más néven sem tudok publikálni. Köszönöm. TL

Tarjányi László 2017.01.11. 23:24:47

www.csepptv.hu/ujsag/2006/08.2006.03.03.pdf

Ez a 2006-os Csepel újság 8. száma, amely 8-dik oldalán található az a fizetett hirdetés, amelyben módot találtam hogy a csepeliekkel megismertessem a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés megbuktatására végzett tevékenységemet. Más módon nem tudtam nyilvánossághoz jutni, mint fizetett hirdetésben!

Ma ugyanez van fideszes színekben, csak ma fizetett hirdetésként sem tudnék nyilvánossághoz jutni!

Az általam akkor és még ma is nagyra becsült Orosz Ferenc 2001-ben a hirdetésben is bemásolt Manhattan-es plakátomat 80 példányban lemásolta, s azzal hívta össze a képviselőtestületet és a Wallis Ingatlan Zrt. jogi képviselőit, muszáj lépni, mert beleköptek a levesünkbe!

A Csepel szerte kiragasztott példányok egyikét kellett hogy lekaparják, mert mi a MIÉP részéről nekik nem adtunk, nem küldtünk belőle!

A későbbiek során is én, egyedül léptem fel Csepelen a szerződés ellen. A 2002-es választások során a MIÉP-et illető bizottsági helyet is csak azért kértem magamnak, kifejezetten a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságba, hogy felléphessek a szindikátusi szerződés ellen! Ez a tevékenységem csúcsosodott ki 2003. március 13-i bizottsági ülésen, amikor érvelésemmel sikerült leszavaztatni a Wallis, szokásos évi, 128 MFt-os számláját, ami végül elvezetett a szerződés felmondásához!

Hogy ez sokak számára kellemetlen volt, vonta azt maga után, hogy én a mai napig soha egy köszönetet nem kaptam, kézzelfogható háláról nem is beszélve. Ez egyaránt szégyene a csepeli MSZP-nek és a csepeli Fidesznek, beleértve Tóth Mihály polgármestert és Németh Szilárd Fidesz-frakcióvezetőt is! Azt csak remélhetem, hogy a saját csapatukat megfelelően jutalmazták, ha már rólam el is feledkeztek! Ahogy nekem Tóth Mihály szemtől-szembe, az 56-os Emlékbizottság ülésén kifejtette, "nekünk akkor is igazunk volt amikor a szindikátusi szerződést aláírtuk, meg akkor is, amikor felbontottuk!"

Hát persze! Tessenek már mutatni valakit rajtam kívül, aki tevékenyen fellépett a szerződés megbuktatásáért!

Tessék, tisztelt csepeli politikai elit, tisztelt csepeli polgárok! Lássuk, ki mit tett Csepelért!
süti beállítások módosítása