CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd civileket eltakarító ámokfutása Csepelen kezdődött

2017. január 13. 05:59 - csú

nsz-sorozat-sportosokkal-777.pngCsepelen  már hozzászoktunk a Németh Szilárddal kezdődött hidegháborús viszonyokhoz. Bár évtizedek óta ismerjük, de a foga fehérjét csak a 2010-es polgármesteri győzelme után mutatta ki. Ekkor indította el harcát a civil szervezetek ellen. nszil-szuper-1-777.pngVicsorgó, folyamatos háborúja a Csepel SC Alapítvány és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány önkormányzati támogatásának teljes megszüntetésével indult, a két intézmény felfalásának szándékával, virágzó, tisztességes civil kezdeményezések tönkretételével folytatódott, és tart ma is, immár az országvezetés csúcsain, csucs-2-777.pngahol Németh Szilárd Csepel szégyene, a Fidesz ökle és eltakarítója....

444. Ez a szám most nem a közkedvelt 444.hu hírportált akarja népszerűsíteni. Csak azt jelenti, hogy a csepel.hu-n fellehető nyilvántartás szerint 444 kerületi székhellyel rendelkező civil szervezet van Csepelen. Véleményem szerint ennyi csepeli civil szervezetbe is belerúgott Németh Szilárd, amikor

a Soros György féle támogatásban is részesülő civil szervezetekkel kapcsolatban lezserül, már megszokott nagyképűségével belemondta a mikrofonba:

"Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége Donald Trump amerikai elnökké választásával" – majd hozzátette, hogy "az emberek ezt megszavazták, ráadásul megerősítették egy népszavazáson, előtte persze egy nemzeti konzultáción is, ezt nem hagyhatjuk." (Brutálisan nekiment a civileknek a rezsibiztos, Népszava, 2017. január 11.)

Persze, egyrészt tudom, nem minden civil szervezet kapott és kap Soros támogatást, s lehet, hogy Csepelről egy sem, másrészt lehet, hogy csak a támogatottak vannak régóta a pártalelnök egyre dagadó bögyében. Biztos már nagyon nyomhatták, emiatt valószínűleg hetek óta rosszul is alhatott. Végül csak kijött belőle valami elképesztő ocsmányság, konkrét hazugsággal („az emberek ezt megszavazták, ráadásul megerősítették egy népszavazáson”) megtetézve. Ami csak látszólag szól a Soros által is támogatott civilekről. Üzenet minden, Soros támogatásban nem részesülő, de a kormányzati álláspontokkal esetenként egyet nem értő, azokat „ezerrel támadó”, kritizáló szervezetnek. Bármikor rájuk süthetik ugyanis: külföldi vagy akármilyen más bérencek. Üzenet, mert az újabb „ellenség” – mondjuk az általa említettek (a Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért, a Transparency) konkrét megnevezése, az ellenük meghirdetett „nyílt háború” alkalmas a civil szervezetek megfélemlítésére, ráadásul ellenük hangolja a Viktorhoz hű szavazótábort, a kritikákat nem bíró helyi vazallusok által irányított önkormányzatokat, a lakosság könnyen befolyásolható részét. Például a fideszes többségű önkormányzati képviselő-testületek helyi rendeletet alkotnak majd arról, hogy milyen civil szervezetek kaphatnak támogatást vagy a kormány által támogatott Civil Összefogás Fórum a szavakon túl, farizeusként esetenként kész lesz az utcára is menni az ügy érdekében. Bármikor, ha a Orbán kiadja a parancsot. Szóval az immár hat éve tartó háború „fokozódik”, s ki tudja mikor, hogyan lesz vége.

Csepelen azonban már hozzászoktunk a hidegháborús viszonyokhoz, régóta ismerjük Németh Szilárdot. Igaz, a csepeli politikai közéletben hosszú éveket megélt, a szocialista vezetés által kinevezett iskolaigazgató, önkormányzati sporttanácsnokként a sportegyesületeket támogató ellenzéki politikus valódi énjét a csepeliek többsége csak a 2010-es polgármesteri győzelme után ismerhette meg. Ekkor indította el harcát a civil szervezetek ellen. Küzdelme a Csepel SC Alapítvány és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány önkormányzati támogatásának teljes megszüntetésével indult, majd a két, több mint 100 éves alapítvány által működtetett vagyon megszerzésének eddig sikertelen kísérletével folytatódott. Ez a „iszapbirkózás” azóta is tart, vesztese a csepeli lakosság, a csepeli sport és kultúra. Győztesek nincsenek, a két nagyhírű intézmény azóta is működik, ha szerényebb körülmények között is, de a csepelieket szolgálja.

Ám a többi csepeli civil szervezet sem nyert Németh Szilárddal, illetve az általa 2014-ben „kinevezett” utódjával, Borbély Lénárddal. Közel száz milliós önkormányzati támogatásból működő sportegyesületet hoztak létre, „elcsábították” a Csepeli Munkásotthon Alapítvány három művészeti alapítványát, megszüntették több, az önkormányzat által évtizede létrehozott civil szervezet támogatását, soknak pedig „csak” ellehetetlenítették működését. Így járt például a Csepelen és országosan is ismert és elismert Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület, amely megalapozta és működtette a csepeli helytörténeti gyűjteményt. Az egyesület vezetőit azonban nem tudták megtörni: más körülmények között, de azóta is aktív, alkotó részesei a csepeli helytörténeti kutató munkának. Néhány hete, december 19-én nyílt levélben ajánlották fel együttműködésüket a csepeli önkormányzat vezetőinek – egyelőre eredmény nélkül. (http://csepeliek.blog.hu/2017/01/12/nyilt_level_a_tortenelemhamisito_csepeli_fideszes_varosvezetoknek#more12108009)

Az önkormányzat vezetői az elmúlt években rendszeressé tették nem csepeli civil – esetenként fideszes politikai célokat szolgáló –, szervezetek anyagi támogatását is, így legutóbb testületi „döntéssel” járultak hozzá a Fidesz tusványosi rendezvényéhez. Tavaly egyébként 7 nem csepeli civil szervezet kapott anyagi támogatást, összesen 16,4 millió forint értékben, míg 28 csepeli székhelyű civil szervezet összesen 229,8 mFt – tal lett megsegítve. E viszonylag szép szám azonban „eltakarja” a tényt: a csepeli szervezetekre jóváhagyott összeg közel 90 %-a a sportot, leginkább a labdarúgást és a birkózást, valamint egy új kézilabdacsarnok  (150 mFt) felépítését célozta meg.

Bizonyítható, hogy a Németh-Borbély duó az elmúlt években is a leginkább nekik tetsző civil szervezeteket támogatta, nem egyszer politikai alapon. Nem csodálkozom tehát Németh Szilárd lassan országos felzúdulást okozó civilellenes ámokfutásán, amit az ATV-ben január 11-én elhangzott mondataival csak tovább súlyosbított. Úgy látom, hogy olyan „alternatív világot” (https://www.youtube.com/watch?v=Ba1488G41VA) hozott maga körül létre, amellyel előbb-utóbb önmagát „takarítja el” a való világból.

V O X

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3412121903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.01.13. 22:20:32

hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Az_SZDSZ_kor%C3%A1bbi_tagjai

A volt SZDSZ-es Németh Szilárd szeretne lenni a magyar Erdogan, már majdnem ott is tart, Ördög Ő! Eltakaríthatna mindenkit, aki az egyeduralom útjában van! Neki azonban más lehetőséget adhat a sors (vagy saját maga!), lehet hogy ő lesz a magyar Iliescu! Ekkora tehetséggel nincs is más lehetősége!

Hogy Nicolae Orbán mellett melyik családtagja osztozik Elena sorsában, én azt bizony nem tudom!

Tarjányi László 2017.01.13. 23:30:07

magyarnarancs.hu/belpol/nemeth-szilard-rezsicsokkentesi-elnok-84673
Németh Szilárd rezsicsökkentési elnök pályaképe
Egy orbánista élmunkás

Azt végképp nem tudhatjuk, mit látott Tóth Mihály Németh Szilárdban amikor 1997-ben a Csikó Sétányi Általános Iskola igazgatójává nevezte ki.

Annyi bizonyos hogy 1998 tavaszán még egy senki volt a csepeli Fideszben. Tóth János volt az elnök, Kövér László és Kosztolányi Dénes voltak a képviselőjelöltek.

1998-ban az ÁMK előcsarnokában Kosztolányi Dénes szorongatta az én és Gothár József kezét, hogy "fiúk tartsunk össze!" Mi ketten a MIÉP képviselőjelöltjei voltunk. A Csepptv stúdiójában volt alkalmam kétszer Kövér László mellett ülni, az ismeretséget később is megtartottam.

A senki Németh Szilárd 98 őszén fideszes önkormányzati képvielő lett. Nem volt szívbajos, beléptetett 17 új tagot, s azokkal megválasztatta magát csepeli Fidesz-elnöknek Tóth János helyett! Így viselkedik egy igazi kakukkfióka!

Valaki akkor lett, amikor 2000. november 7-én (SIC!) összefeküdt Tóth Mihállyal és a csepeli MSZP-vel a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés létrehozásának gyékényén!

Éveken keresztül elmentem a Fidesz helyi fórumaira érdeklődőként. A soron következő rendezvényen beléptem a Munkásotthon kistermébe, hát a pulpitusnál ült Németh Szilárd Kövér Lászlóval. Németh ahogy meglátott elvörösödött, szégyellte hogy összeállt a szocikkal, én meg pont ellenkezőleg, egyetlen tevékeny ellenzője voltam a Wallis-szerződésnek. (Még tüntetést is szerveztem a szerződés aláírásának idejére, Orosz Ferenc két órát is ránk szánt hogy lebeszéljen bennünket. Végül Csurka letiltotta a tüntetést, talán mert a fia, Endre is tulajdonos volt a csepeli gyárban?) Hátul kezet fogtam Kosztolányi Dénessel, mondom neki, Dénes, Szilárd összeállt a komcsikkal! Tudom, válaszolta, rajta vagyunk, kezeljük a problémát!

Hát kezelték. Németh még felügyelőbizottsági helyet is kapott!

Én viszont tettem ellene, minden fórumon a szindikátusi szerződés ellen érveltem. Az általam készített Manhattan-es plakátomat Csepel-szerte kiragasztottuk.

2002-ben Fidesz-frakcióvezető lett. Tóth Mihály meg megajándékozta a sportügyi tanácsnoksággal, meg a vele járó tiszteletdíjjal!

Én viszont a MIÉP jogán, 2003. március 11-én, a Városfejlesztési Bizottság tagjaként megadtam a halálos döfést a Wallis-szerződésnek.

Ahogy az "Egy orbánista élmunkás" című cikkben írva van, Németh fokról-fokra hágott egyre feljebb, ahogy mondani szokták, felfelé nyalt, lefelé taposott! Például Horváth Józsefre.
avalodinemethszilard.wordpress.com

Hogy meddig emelkedik? Az bizony rajta múlik! Hogy kit mer eltaposni, immár Fidesz-alelnökként!

A fák nem nőnek az égig! A faékek sem!

csú 2017.01.14. 10:26:54

@Tarjányi László: Németh Szilárd egyszerű mint egy faék - mondják sokan, ezért érdemes megjegyezni, amit TL írt: "A fák nem nőnek az égig! A faékek sem!" Ámen!
süti beállítások módosítása