CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rendőrségi ítélet a bíróság ellen?

2017. január 23. 03:12 - csú

justicia_titkolozik_3.PNGVan olyan, hogy szükség esetén a talpáról a feje tetejére áll az igazságszolgáltatás? Magyarországon igen! Legalábbis ez tűnik ki a „kopasz-gate” legújabb fejleményeiből. Emlékszünk: megakadályozták Nyakó Istvánt, az MSZP politikusát népszavazási kérdésének leadásában. A Kúria végül kimondta: a kopaszok jogellenes magatartást tanúsítottak.

A rendőrség a választás rendje elleni bűncselekmény ügyében el is kezdett vizsgálódni, majd megszüntették az eljárást. Mert szerintük mondhat a Kúria, amit akar, a kopaszok mégsem jogellenesen tartották vissza Nyakót – aki ezután pótmagánváddal élt. Ennek kapcsán derült ki, hogy

a rendőrök, mint személyek, valójában becsületes, alapos munkát végeztek, de a rendőrség mint szervezet nem. Megállapították az összes verőember kilétét, kapcsolataikat. (Mindannyian büntetett előéletűek, sőt van olyan is, akit fegyveres rablásért ítéltek el.) A vizsgálatba a titkosszolgálat is besegített. Az Alkotmányvédelmi Hivatal jelentésében a 24.hu forrásai szerint az a vitathatatlan kulcsmondat is szerepel a tíz személy listája mellett, hogy ők „akadályozták Nyakó Istvánt”.

A dolog lényege röviden: legmagasabb bírói fórum mondta ki a jogsértést, a hatóságok alaposan fel is derítették az esetet, ennek ellenére a rendőrség (vagy a BM, vagy maga Pintér Sándor) blokkolta az eljárást. Hogy ez számíthat-e bűnpártolásnak és/vagy közönséges vádalku áll mögötte, én nem tudom.

Csak azt, hogy itt lényegében a rendőrség hozott egy ítéletet a bíróság ellen. És ez sokkal súlyosabb ügy, mint első ránézésre látszik. 

Veress Jenő

Forrás: Népszava

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4612144383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.01.23. 20:55:34

Még egy kicsit fejlődünk a török minta alapján, hát majd elbocsájtják a bírókat, majd az ügyészeket, végül a rendőröket is! Bölcs vezérünk csak egyet nem tehet, hogy elbocsátsa a börtönőröket! Mégsem csinálhat mindent maga, pedig saját magában biztos megbízik!

Orbán megint megy Törökországba tanulmányútra, de előtte még leckét vesz Putyintól Budapesten! Összeteheti az első pár lábát, soha nem lesz olyan népszerű mint Putyin a hazájában (85%)! Igaz hogy ő rendre elbánik az oligarchákkal, meg az orosz érdekeket sem szégyelli érvényesíteni a szomszédok rovására!

Felhívás a hataloméhes törtetőknek, legyen az akár maga Orbán is!

A Szent Koronát az viselheti a jövőben, utódait is beleértve, AKI ELINTÉZI HOGY MAGYARORSZÁG AKKORA LEGYEN, MINT AMEKKORA HAJDAN VOLT!
süti beállítások módosítása