CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az oroszok Németh Szilárddal együtt már a Csepeli Hírmondóban vannak…

2017. február 13. 05:59 - csú

Ami a CSH-ból kimaradt, azt mi közzétesszük

kidobol-2_13.jpgSorozatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról, lapszámra, felhívja a figyelmet azokra a hírekre, eseményekre, amelyek a XXI. kerületi önkormányzat közpénzen kiadott Csepeli Hírmondó című lapjába nem fértek bele, a megjelent írásokról pedig elmondjuk véleményünket. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki  fontos, közérdeklődésre méltán számot tartó információk, érvek, vélemények a Csepeli Hírmondó (CSH) február 9-én megjelent 3. számából!

A lap legújabb számába ismét nem fért bele egyetlen sor sem az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről, a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről. Nem beszélnek  Putyin orosz elnök budapesti kifütyüléséről, a február 5-i pedagógustüntetésről és még sok minden másról sem. Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük.

A lap egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk a következő:

1) A cikk címe: Folytatódnak a bölcsőde- és óvoda-felújítások, ingyenes marad a strand a nyugdíjasoknak 

Érzékelhető a cenzori odafigyelés Lass Gábor tudósításából. Ugyanis a január 26-i képviselő-testületi ülés ötször módosított 26 napirendjéből valaki, nem ellenőrizhető információk szerint Ábel Attila alpolgármester, mindössze hatról engedélyezett néhány sort megjelentetni a lap legújabb számában. Ez a hat is, természetesen teljesen véletlenül a pozitívumokról szól, arról, hogy micsoda nagyszerű, fontos döntéseket hoztak ezek a fiúk, ott fenn a polgármesteri hivatalban az év első testületi ülésén.

Néhány, a tudósításból – előttünk ismeretlen okok miatt ‑ kihagyott, fontosabb téma:    

> a testület döntött a nevelési-oktatási intézményekben alkalmazott étkezési térítési díjakról szóló rendelet módosításáról;

> elfogadták a polgármesteri hivatal tisztségviselőit megillető juttatásokról és támogatásokról szóló előterjesztést. Érdekessége a polgármesteri javaslatnak, hogy miközben saját maga és alpolgármesterei fizetése, 33,3 %-kal emelkedett január 1-től, ő mindössze 8,6 %-os emelést javasolt a hivatal munkatársainak, akik egyébként 8 éve nem kaptak(!) béremelést. (A témáról 3 napirendben tárgyalt a testület.) Azt is elhallgatja a tájékoztató, hogy a három tisztségviselő ingyen autózhat, hogy a két alpolgármester feladatai az elmúlt években, az állami centralizáció miatt jelentősen csökkentek;

> új vezetőt bíztak meg a Nagy Imre Általános Művelődési Központ vezetésével, Jakab Andrea Ildikó óvodavezető, intézményvezető helyettes személyében.

Lass úr tájékoztatójában szerepelteti ugyan az egynapos sebészettel kapcsolatos javaslatot, azonban az már nem érdekelte, hogy miért egy tavaly november 30-án alakult, mindössze 3-5 millió forintos tőkével bejegyzett társaság kapta a megvalósítás és a működtetés feladatát. Arról sem szól a cikk, hogy a magánvállalkozás a beruházás megvalósítása után szolgáltatási díjat fog felszámolni a hozzá forduló betegeknek. Vajon a csepeliek közül hányan tudják majd megfizetni a szolgáltatási díjat?

Az egészségügyi témák közül kimaradt az is, hogy a mammográfiai készülék helyett egy beállított készülék „új kiolvasót igényel”, ami egészen elképesztő. Állítólag jó az önkormányzat pénzügyi helyzete, de nem telik egy mammográfra, ezért vásárolnak egy részben rossz helyettesítő készüléket.

2) A cikk címe: Ilyen a csepeli képviselők vagyoni helyzete

Egy-két megjegyzés az eléggé önkényesnek tűnő, egyoldalú megjegyzésekkel tarkított cikkhez:

Érdekesebb lett volna, ha az előző évekhez viszonyítja Takó Szabolcs úr az általa kiválasztott politikusok vagyoni helyzetében bekövetkezett változásokat. Így például Borbély Lénárdét, aki 2011-hez képest jelentősen gyarapodott. Akkor egy 57,1 m2-es társasházban élt, volt egy használt személygépkocsija, 7 mFt-os tőketartozása és egy 200 eFt-os személyi hitele. Mindehhez, polgármesterként és országgyűlési képviselőként összesen havi 1.141.068.- Ft jövedelmet mutatott ki vagyonnyilatkozatában.

A polgármester 2014-ben vette meg a cikkben jelzett családi házát, úgy, hogy közben, vagyonnyilatkozata szerint, megszűnt(!) a 7 mFt-os tőketartozása, sőt 377 ezres pénzintézeti számlakövetelése van, és feleségével csak magányszemélynek tartoznak, összesen 1,250 mFt-tal. A mostani 1.146.780 forintos havi keresetéhez jár továbbá teljes körű, ingyenes személygépkocsi-használat, aminek minden költségét (karbantartás, biztosítási díjak, benzinköltség) a hivatal fizeti.

A cikkhez ajánljuk olvasóink figyelmébe a blogunkon megjelent alábbi írást:

http://csepeliek.blog.hu/2017/02/09/mire_vettek_fel_46_millio_forintot_csepelen_a_fideszes_mamelukok_nem_szeretnek_valaszolni_a_kerdesek

3) A cikk címe: A kölcsönök visszafizetését megtagadók zaklatják Németh Szilárd családját

A jobboldali, fideszes tulajdonú csepel.infótól átvett írás legnagyobb hazugsága: „A négy éve fenntartott rezsicsökkentéssel és a devizahitelesek kormányzati megsegítésével az lehet a bajuk, hogy az emberek kimásztak az adósságcsapdából.” Nem, az emberek nem másztak ki az adósságcsapdából, az elmúlt években csaknem 60.000 per indult az ügyben, amelyekből több mint 18.000 továbbra sem zárult le. http://inforadio.hu/gazdasag/2017/02/10/devizahitelesek_tizezrei_harcolnak_meg_a_birosagokon/

Egyes értékelések szerint 144.000 ember „képtelen kievickélni a tarthatatlan helyzetből”, s egyre több családnak kell szembenézni a kilakoltatás veszélyével. Miközben „a jegybank 2015-ben saját jelentése szerint majdnem százmilliárd forintot keresett, jobbára a devizahitelek forintra váltása révén.”

Ami pedig a Németh család „zaklatását” illeti. Nem örülünk a helyzet ilyetén való alakulásának, de meg kell jegyeznünk, hogy az elkeseredett emberek számának várható növekedéséből adódó hasonló helyzetekkel a hatalomnak és országos, illetve helyi személyiségeinek, politikusainak is egyre többször kell várhatóan szembenézni. Ha az uralom által nemegyszer családjukban is megtámadott embereknek el kell viselniük ezeket és a hozzá hasonló lejárató támadásokat, akkor a hatalom birtokosainak is. Ezek a jelenségek is azt  „mutatják”, hogy nem jó irányba mennek a dolgok Magyarországon. Csepelen sem…Lehet, hogy a cikk csepelinfós szerzője semmit nem ért az egészből, s csak védi a főnökét?

A cikkel kapcsolatban ajánljuk olvasóink figyelmébe az alábbi két írást:

http://csepeliek.blog.hu/2017/02/02/mi_tortent_csepelen_nemeth_szilard_csaladi_hazanal

http://pestibulvar.hu/2017/02/02/nemeth-szilard-olyat-kapott-a-csepeliektol-hogy-azt-nem-teszi-ki-a-vitrinbe/

4) A cikk címe: Érdekünk, hogy jó viszonyban legyünk Oroszországgal

A Németh Szilárddal készített interjú egyik mondata, amelynek lényege a CSH „Fennakadás nélkül érkezik az orosz gáz” című írásában is olvasható: „A ránk kényszerített embargó következtében Magyarország 6,5 milliárd dollár (1900 milliárd forint) exportbevételtől esett el.” Hazugság, amit Németh úr főnökeit szajkózva megismételt. Olvasóink figyelmébe ajánljuk az alábbi írást,

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/01/30/minden-veszteseget-az-orosz-szankciokra-kenunk/,

amely egyértelműen bizonyítja, hogy a „6,5 milliárd dolláros veszteség teljesen abszurd és túlzó, a valós kár nagyságrendekkel kisebb..”

5) A cikk címe: Eredményes évet zártak a kajak-kenusok

A „nemzetközi és hazai szinten is sikeres évet” zárt egyesületnek, amelynek versenyzői 1992 óta minden olimpián rajthoz álltak, s „összesen öt aranyat és számos dobogós helyezést hoztak haza”, 2016-ban Csepelről egy fillér önkormányzati támogatás nem jutott, szemben pl. az önkormányzat által, a labdarúgás népszerűsítése érdekében másfél éve létrehozott Csepeli Utánpótlás Sport Egyesülettel, amely 35,5 millió forintot kapott.  

*****

További kimaradt események:

Január:

26.

Kisebb földrengés volt Csepelen, amely a kerület több társasházában, Királyerdőben is észleltek a csepeliek.

27.

Forráshiány miatt bezárt a megalakulása óta több ezer látogatót fogadó csepeli cigányholokauszt-központ.

Február:

1.

A BKK Zrt, a Közbeszerzési Értesítőben felhívást jelentetett meg, több P+R parkoló megépítésére. A felhívásban Csepel is szerepel egy 150 férőhelyes parkolóval.

4.

Dr. Szabó Szabolcsot, a Csepel és Soroksár megválasztott országgyűlési képviselőjét beválasztották pártja, az Együtt Párt új elnökségébe.

6.

Állampolgári eskütétel volt a Polgármesteri Hivatalban. Ezúttal 11-en kapták meg a magyar állampolgárságot.

Ami hónapok óta kimaradt:

> A lap vezetőjét továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. tervezett és gyors ütemben épülő beruházásának lakossági visszhangjára, a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd később, néhány napja, Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Szentesi úr, immár 54. hete nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

Változatlanul nem számol el Borbély Lénárd polgármester az október 2-i népszavazásra költött csepeli közpénz felhasználásáról. Kíváncsian várjuk azt is, mikor kapunk választ arra, hogy a pert vesztett Németh Szilárd kifizette-e már a sértettnek, Szilvásy Györgynek a 350 ezer forintos sérelemdíjat.

Ami több mint egy éve kimaradt:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. Az akkori vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a polgármesteri hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> blogunkon 2015. szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” című cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4212252372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.02.14. 22:23:07

csepel.info/?p=57081#comment-296010
“Napirenden marad az illegális bevándorlás ügye”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. február 14., kedd - 22:19
Fos egy újság lett a Csepelinfó! Jószerivel senki sem kommentel már, aki nem hiszi régen milyen volt, menjen vissza 2010-re! Ez a ti országlásotok, lerohasztani mindent! Sándor Máriát meg öngyilkosságba kergettétek azzal, hogy senki nem mer neki munkát adni! Verjen meg benneteket az Isten!
süti beállítások módosítása