CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Simogató szorítóban Borbély Lénárd! Forrósodik a helyzet Csepelen?

2017. március 06. 05:25 - csú

szoritoban_borbely_lenard_pm.PNGVigyázat! A látszat csal! Borbély Lénárdot nem a riporterek, hanem a csepeli tények szorongatták, de azok nagyon...

„Forrósodik a helyzet Csepelen is” – mondta az Echo TV műsorvezetője a „Szorító” vendégével, Borbély Lénárd csepeli polgármesterrel folytatott beszélgetés végén. https://www.youtube.com/watch?v=9XOYty6K2h0 Szerintem nem Csepelen forrósodik a helyzet, hanem a Szorító című műsor riportereinek, illetve a gyenge színvonalú „bokszmeccset” túlélő polgármesternek a fejében. Nem tudom ugyanis másképp értelmezni azt, ahogy a háromból két újságíró alákérdezett a polgármesternek és igyekezett mindent kihozni a beszélgetésből, ami az MSZP és a baloldal lejáratására alkalmas lehet. Csakhogy Borbély úr nem volt a topon. A tények ismerete hiányában helyenként dadogott, kereste a szavakat, esetenként mellébeszélt, visszafelé mutogatott vagy

éppen kéretlenül dicsérte fővárosi főnökét, mint „jó gazdát”.

A kormányhoz közel álló riporterektől nem vártam mást, hiszen az Echo egy jobboldali, a szélsőjobboldali hangoknak is bőven helyt adó csatorna, munkatársai, elvbarátai mindig is igyekeztek a tulajdonosnak megfelelni. Most is ezt tették ketten. A harmadik újságíró ritkán jutott szóhoz tőlük.

Borbély Lénárd azonban egy nyolcvan ezres kerület első számú vezetője, akinek bizonyos kérdésekben, például a kerület helyzetnél fogva kiemelten fontos témában, a közlekedésben, a szigeten élő további 90 ezer ember érdekeit is illene képviselnie. Ráadásul Borbély Lénárd egy olyan kerületet irányít, ahol pártfogója, Orbán Viktor helyi vazallusa, Németh Szilárd csúfosan elbukott a legutóbbi országgyűlési képviselőválasztáson, míg Borbély úr 2014-ben csak a választók 19,3 %-ának bizalmából lett Csepel polgármestere. Tehát illett volna legalább most megmaradnia a „mérkőzés” fő tárgykörénél: Csepel felzárkózásának lehetőségei az elúszott olimpiai álmok után. Nem ezt tette. Helyette politizált, igaz néhol egy kicsit visszafogottan, de politizált, az igazságokkal mit sem törődve.  

Nem is tudom szó nélkül hagyni néhány mondatát. Borbély úr többek között azt állította, hogy a riói olimpia után nem beszéltek kellően a témákról a lakossággal, a „lakosság tájékoztatása nem volt alapos”. Sőt! „Rátelepedett a politika az aláírásgyűjtésre” – mondta. Ki ezért a felelős? Kinek a kezében van a média 90-95 %-a? Ki a felelős azért, hogy például Borbély Lénárd megválasztása óta Csepelen nem vállalt egy lakossági fórumot vagy közmeghallgatást, az olimpia, illetve a csepeli HÉV ügyében? Ki beszélt nemzeti egységről, amikor Magyarországon sohasem volt ebben a kérdésben nemzeti egység? A Medián szerint ugyanis „a lakosság fele-fele arányban támogatta vagy ellenezte. A kormánypárti szavazók egyharmada is ellenezte.” Nem kellene a hatalmon lévőknek végre elgondolkodni, mi az oka az ellenvéleményeknek, s nem mindjárt az ellenzéket hibáztatni? Vagy kamu volt az egész? Csak a milliárdok ellopása volt a cél?

A polgármester szerint „ilyen politikai ellenzékkel nem lesz nemzeti egység” a 2028-as olimpia esetleges megpályázásánál sem. Ha nem lesz, akkor nem kell pályázni. Egyébként meg már nálunk sokkal gazdagabb országok sem akarnak olimpiát rendezni. Sem 2024-ben, sem 2028-ban, sőt a 2024-re pályázó Párizsban is egyre többen követelik: népszavazás döntsön az ügyben.

Számomra az is kérdés, hogy a polgármester miért hagyta, hogy a riporterek a számára sikamlós politikai terepre „vigyék”, mert úgymond „a polgármesterek közül” ő az MSZP-DK viszony legjobb ismerője, mondjon már valamit a csepeli MSZP-DK kapcsolatairól. Leginkább azonban a válasszal van gondom. Borbély megismételte az alpolgármestere tulajdonában lévő és általa működtetett hírblog, a csepel.info blöffjét, miszerint „múlt hét szombaton” Botka László Csepelen járt, találkozott Szabó Szabolccsal, Csepel országgyűlési képviselőjével és „kihagyta a DK-t”. A provokatív célzatú álhír felvállalása azért is érdekes, mert közben megjelent az interneten Szabó Szabolcs cáfolata, amit a polgármesternek ismernie kellett. Mindenesetre rezzenés nélkül szajkózta a hazugságot.

Mindehhez képest semmiség, hogy a színjátékból az is kiderült, hogy a polgármester saját önkormányzata költségvetésével sincs tisztában. Szerinte a kerület éves költségvetése  12 milliárd, pedig a legutóbbi képviselő-testületi ülés általa előterjesztett dokumentum szerint tavaly év végén 27,3 milliárddal zártak.

http://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2017/02.23/39_sz_et_2016_koltsegvetes_mod.pdf

Végül: a közel félórás műsorból csak a lényeget nem tudtuk meg. Mi lesz az olimpia kapcsán Csepelre tervezett fejlesztésekkel? Mikor csökkennek a kerület közlekedési feszültségei, mikor javulnak az itt élők munka- és életkörülményei? Bár a polgármesternek az olimpia sorsáról tárgyaló fővárosi közgyűlésen elhangzott mondata eléggé árulkodó. „Ha visszavonnák az olimpiai pályázatot, akkor semmi sem lenne a csepeli fejlesztésekből” – mondta a vita hevében. Elszólta magát!

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4512315725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.03.06. 20:51:20

A korrupció már nem csak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget, hanem a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget és a Nemzetközi olimpiai Bizottságot is ellepte! Ki akar ezek után egyáltalán olimpiát rendezni?

Vajon a magyar illetékesek ajánlottak fel pénzt valakiknek a 2024-es olimpia rendezési jogáról szóló döntés befolyásolására?

Vizsgálat! Megvették a riói és a tokiói olimpia rendezési jogát? - Tények
tenyek.hu/sport/204870_vizsgalat-megvettek-a-rioi-es-a-tokioi-olimpia-rendezesi-jogat.html

Tarjányi László 2017.03.06. 21:52:58

Kedves Szerkesztő úr! Nem csak a facebook-os Csepel Újságban, hanem itt is olvashatónak kellene lenni a Csepeli HÉV-vel kapcsolatos hírnek, miszerint megmenekült a villamossá lefokozástól az olimpiai pályázat bukása miatt!

Köszönet mindenkinek, közte Csízek Csabának is, a HÉV-ért történt kiállásért! Ezt is Borbély Lénárd orra alá kell majd dörgölni 2019-es választásnál, egy tál lencséért elkótyavetyélte volna a csepeliek kedvelt közlekedési eszközét!
alfahir.hu/2017/03/06/budapest_hev_kozlekedes

Ha már tetszett az Alfahírből idézni, én is ajánlok egy országgyűlési tudósítást a mai parlamenti ülésnapról!
alfahir.hu/2017/03/06/orszaggyules_meszaros_lorinc_orban_viktor_stroman

csú 2017.03.07. 10:51:41

@Tarjányi László: Jogos! Fogunk írni itt a blogban is erről. Egyetértünk: Csizek Csaba érdemei elévülhetetlenek ebben az ügyben. A többi javaslatot is felhasználjuk.
süti beállítások módosítása