CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hogyan hazudik a Csepeli Hírmondó és Németh Szilárd?

2017. március 27. 05:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük, a megjelent cikkekről elmondjuk a véleményünk

kidobol-2_15.jpgRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó március 23-án megjelent 6. számából:

A Csepeli Hírmondó szerkesztősége – valószínűleg nagyobb mértékben a valódi főnök, Németh Szilárd, kevésbé a jelenlegi önkormányzati vezetés, közte a főcenzor, Ábel Attila alpolgármester  nyomására –, teljes választási kampányüzemmódra kapcsolt. Politikai feladatuk egyértelmű. A Fidesz kampány tejes támogatása, Németh Szilárd népszerűsítése – , minden áron! (A csepel.hu c. önkormányzati hírblogon csak márciusban pl.14 cikk jelent meg róla!) Ezért kaphatott négy és fél oldalt(!) Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, aki ezzel nyilvánvalóvá tette, hogy

2018-ban elindul az országgyűlési képviselő választásokon. Három évvel ezelőtti bukását követően, ismét Csepel megválasztott országgyűlési képviselője szeretne lenni. Emiatt mentek neki, immár sokadszor, két cikkel és lapigazgatói állásfoglalással, Szabó Szabolcsnak, Csepel megválasztott országgyűlési képviselőjének. Folytatták az MSZP Csepeli Szervezete elnöke, Szenteczky János elleni lejárató kampányt.

A csepeli olvasók ezért ismét nem olvashatnak mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről, a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, pl. a csepeli HÉV sorsának alakulásáról. Továbbra sem tudják meg mi lesz az olimpiai pályázat visszavonása miatt a tervezett csepeli fejlesztések sorsa. Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük.

A lap egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk a következő:

1) Mandiner-interjú Németh Szilárddal

A jobboldalinak számító mandiner.blog.hu-n március 14-én megjelent cikk, a Csepelen megbukott országgyűlési képviselőnek, a Fidesz „öklének”, az „örökös rezsibiztosnak”, a „mindenhez értő”, Németh Szilárdnak ad lehetőséget nézetei kifejtésére. Érdemes elolvasni, mert szerintünk bemutatást enged egy nagyképű, időnként a paranoia jegyeit „felmutató” ember gondolkodásába, hablatyolásába. Németh, aki pártja alelnökké való választása óta, a Fidesz megmondó embere címet is elnyerte, kivívta a normálisan gondolkodó emberek nagyobb részének totális elutasítását, a civil társadalom idei Civil Citrom Díját is. A cikkben olvasható egyes mondatait sokadszorra mondja el. Esetenkénti megnyilatkozásai még Lázár Jánost is védekezésre kényszerítették. Az emberek jelentős részének elutasítását kivívó demagógiát sem nélkülöző megszólalásainak imamalom szerű ismétlése bizonyítja egyre szűkülő korlátait, azt, hogy Orbán leghűségesebb pártkatonájaként mindent felvállal.

Véleményéhez sok megjegyzésünk volna, de helyhiány miatt most csak a cikk egyik bekezdésére reagálunk. Németh azt mondja: „Sikeres polgármester voltam, mindenkivel jót tettem.” A 2014-es országgyűlési képviselő választásokon elszenvedett csepeli veresége azonban egyértelműen cáfolja állítását. A sikeres polgármestereket ugyanis általában megválasztják. Őt nem. Szerintünk tehát nem ártana, ha Németh Szilárd elgondolkodna vereségének valódi okain. Azon, például, hogy munkája során hogyan és hányszor tagadta meg önmagát, ígéreteit, a hatalom mámora hogyan alakította át személyiségét, nemegyszer rontva ezáltal a csepeliek külső megítélését.

 „Sikeres polgármestersége” bemutatása érdekében néhány „konkrétumot” is megemlít. Egyik bizonyítékánál, a 2010-es „3,8 milliárdos költségvetési hiánynál” elfelejti megemlíteni, hogy a szocialista vezetés 3,1 milliárdos(!) bankbetétet hagyott meg „hagyatékul” az akkor nyertes Németh Szilárdnak, illetve a fideszes vezetésnek. Másik érve, hogy „Én Csepelt hárommilliárdos vagyonnövekménnyel adtam át.” Ez sem állja meg a helyét, ugyanis a csepel.hu-n fellelhető adatok szerint

> a 2011. április 28-i, „Beszámoló a 2010. évi költségvetés teljesítéséről” c. előterjesztésben Németh ezt írta alá: az önkormányzat vagyona 2010 végén 77,8 mdFt;

> a 2014. április 24-i „Beszámoló a 2013. évi költségvetés teljesítéséről” c. előterjesztésben ugyanő a következő után írta alá a nevét: az önkormányzat vagyona 2013 végén 73,9 mdFf.

Az önkormányzat vagyona tehát nem növekedett, hanem közel 4 milliárddal csökkent. Ennyit a sikeres polgármesterről.

2) Torokelvágással fenyegetett az Együtt politikusa

     Hallgatás

     Nemmel szavazott a nagypénteki munkaszüneti napra Szabó Szabolcs

A három írásból egyaránt hiányzik az érintett véleménye, illetve tárgyszerű válaszának teljes közlése. Ezért javasoljuk Szentesi Zöldi László lapigazgató úrnak, hogy nemcsak írni, de olvasni is kellene néha, ráadásul az sem ártana hírnevének, ha Szabó Szabolcs válaszleveleiből való részrehajló szemezgetés helyett hagyná, hogy az olvasó maga döntsön a képviselő válaszáról. Mivel most sem ez történt, figyelmébe ajánljuk a csepelihírek.blog.hu-n „A Csepeli Hírmondó lapigazgatója hazudik, a fizetését meg eltitkolja” c. írást.  (http://csepelhirek.blog.hu/2017/03/23/a_csepeli_hirmondo_lapigazgatoja_hazudozik_a_fizeteset_meg_titkolja)

3) Újabb hűtlen kezeléssel vádolhatják meg Szenteczky Jánost

Érdemes idézni a cikkből: „… a politikus, aki ellen hét évvel ezelőtt tettek feljelentést (állítólag több mint kéttucatot, szerzői megj.) de még csak egyetlen ügyben ítélték el jogerősen, újabb hűtlen kezelés miatti vád (pótmagán vád, szerzői megj.) elé néz.” Nem számít semmi. Az sem, hogy a jogerős ítélet sem végleges, ellene is van fellebbezés. A lényeg: az egyelőre feltételes váddal tovább lehet támadni, vád alatt „tartani” Szenteczkyt, pártját, az MSZP-t.  Amikor pedig esetleg kiderül, hogy ez a vád sem állja meg a helyét, akkor ismét lehet bírálni, ahogy már többször is tették, a bíróságokat.

*****

További kimaradt események:

Március:

  1. Eltűnt egy csepeli iskolába járó kislány, aki Őrs vezér térről indulva, nem érkezett meg iskolájába.
  2. Busszal ütközött egy személyautó Csepelen, a Kassai és a Széchenyi u. kereszteződésében.
  3. Elhunyt Kovács András filmrendező.
  4. Megemlékezést tartott az Együtt helyi szervezete a Petőfi szobornál, március 15. alkalmából.
  5. A Béke téri Olvasó Munkás szobránál tartotta március 15 megemlékezését a DK helyi szervezete.

Ellenzéki tüntetés volt az Operától az Alkotmány utcáig, ahol Majtényi László mondott beszédet.

  1. Rosszul lett és a vizesárokba hajtott a 152-es autóbusz vezetője a Szentmiklósi út és Olt u. kereszteződésénél. A buszvezetőt a mentők szállították el. Személyi sérülés nem történt.

Ami hónapok óta kimaradt:

> A lap vezetőjét továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. tervezett és gyors ütemben épülő beruházásának lakossági visszhangja, a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán múlt év június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd később, néhány napja, Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> A lapigazgató most sem válaszol a tavalyi lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében; vagy miért nem tudhatják meg a csepeliek, hogyan lett „lezárva” Borbély Lénárd polgármester ittas vezetésének ügye?!

Ami több mint egy éve kimaradt:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> Szentesi úr, immár 60. hete nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

> blogunkon 2015. szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1512372633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.03.27. 21:53:55

Németh Szilárd egyszer volt csepeli országgyűlési képviselő saját eredménye által. Azóta és azelőtt is csak listás hely jutott neki.

Jobban teszi ha keres egy nyerhető körzetet az indulásához, mert Csepelen megint bukni fog! Újra meg újra! Elegünk van a hatalmaskodásából!
avalodinemethszilard.wordpress.com
süti beállítások módosítása