CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ferenc pápa békét kért a világra

2017. április 17. 01:23 - csú

ferenc_papa_szuper_kep_1.PNGFerenc pápa gyalázatos tettnek nevezte húsvétvasárnapi Urbi et Orbi üzenetében azt a merényletet, amelyben több mint száz ember meghalt a szíriai Aleppónál. „Az Úristen segítse azokat, akik azon fáradoznak, hogy gyógyulást és vigasztalást vigyenek a szeretett és mártír Szíria civil lakosságának, egy olyan háború áldozatainak, amely szűnni nem akarón szüli a borzalmakat és a halált.” – mondta a pápa a vatikáni Szent Péter-bazilika középső erkélyéről.

A Szentatya arról beszélt: Jézus Krisztus, a Megváltó eljött, hogy megkeressen és a vállára emeljen minket. Azokat a testvéreinket is, akik a gonosz különböző formájától szenvednek.
„Ő törődik mindenkivel, akik régi vagy újfajta rabszolgaságtól szenvednek: az embertelen munka, a törvénytelen üzletek, a kizsákmányolás és a diszkrimináció, vagy súlyos függőség áldozatai. Törődik a

fiatalokkal, akiket kihasználnak és azokkal is, akik saját otthonukban szenvedtek el erőszakot. Társául szegődik mindazoknak, akik arra kényszerülnek, hogy fegyveres konfliktusok, terrortámadások, éhínség vagy elnyomó rezsimek miatt elhagyják hazájukat... A feltámadt Úr vezesse azoknak a lépteit, akik az igazságosságot és a békét keresik. Adjon bátorságot a nemzetek felelőseinek, hogy megakadályozzák a konfliktusok további terjedését és a fegyverkereskedelmet!" - a pápa azért fohászkodott, hogy a Feltámadott teremtsen békét az egész Közel-Keleten.
Ferenc pápa áldást kért az európai kontinensre, és felhívta a figyelmet, hogy idén minden keresztény felekezet együtt, egy időben ünnepli a Húsvétot. (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2412431539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása