CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Leleplezik a csepeli uralkodót?

2017. május 29. 05:59 - csú

bl-eteti_a_csepelieket_de_kesztyius_kezzel_banik_az_edennyel_mivel_eteti.pngSzembesítés: tények és igazságok Borbély Lénárd polgármester állításaival szemben

Uralkodásának 2,5 évét ünnepelte a csepeli fideszes vezetés. Az alkalomból Borbély Lénárd polgármester 3 oldalon mondhatta a magáét a Csepeli Hírmondó idei 10. számában, amely egy 8 oldalas melléklettel is próbálta alátámasztani a polgármesteri kinyilatkoztatást. (http://www.csepelivaroskep.hu/wp-content/files_mf/1495090744CSH_142.pdf) A színes, ábrákkal, képekkel teli melléklet első írása az alábbiakat tartalmazza:

„CSEPEL GAZDASÁGA ÚJRA LENDÜLETBEN

MEGFORDÍTOTTUK A TRENDET: EGYRE TÖBB PÉNZ JUT CSEPELI FEJLESZTÉSEKRE

2010-ben Csepel még súlyos terhekkel küzdött, mínusz 4 milliárd forint adósságban fuldokolt a kerület. 2014-re a hátrányt ledolgoztuk, a mínuszt pluszba fordítottuk. A felelős gazdálkodás révén azóta nemhogy nem apad tovább, hanem évről évre gyarapszik a csepeliek közös kasszája. 2017-ben már 4 milliárd forint pénzügyi tartalékkal indult az év. Ez megfelelő alap ahhoz, hogy az itt élők számára legfontosabb célokat gondos tervezéssel, lépésről lépésre valóra váltsuk.”

Néhány megjegyzés a leírtakhoz:

1) „Csepel gazdasága” nem csak a kerületi önkormányzat költségvetéséből áll. A gazdaság meghatározó részét adják a kerületi kis-, közép- és nagyvállalatok, a kereskedelmi és iparkamarához tartozó közel hétezres vállalkozói kör résztvevői, amelyek tevékenységükkel, fejlesztéseikkel, illetve az iparűzési, építmény- és telekadó befizetésével döntő módon meghatározzák a kerület egész fejlődését, gazdaságát, de az önkormányzati költségvetés alakulását is. Mindezekről, a gazdaság szereplőinek gondjairól évek óta egy szó sem hangzik el az önkormányzat fórumain, mint ahogy arról sem igen hallani, hogy mit tesz az önkormányzati vezetés a gazdaság helyi feltételrendszereinek (adózási feltételek, infrastrukturális körülmények javítása, a közös gondolkodás, együttes tervezés megvalósítása stb) fejlesztése érdekében.  

2) Az elmúlt 7 év alatt rendre megfogalmazódik a hazugság: 4 milliárdos adósságot vettek át a szocialista vezetéstől. Arról elfelejtkezik a polgármester és stábja, hogy az úgynevezett északi pénzből 3,1 milliárdot hagytak „örökül” a szocialisták a 2010 októberében nyertes jobboldali vezetésnek.

3) Az sem fért bele a sikerpropagandába, hogy a kormány 2013-ban milliárdos adósságkonszolidációval(!) járult hozzá a csepeli költségvetési pozitívum létrejöttéhez.

4) Az adósságkonszolidáción túl a kormány az elmúlt években államosította a közoktatást, amelynek eredményeként jelentős kiadásoktól „szabadult meg” a kerületi önkormányzat. Például 2010 előtt a helyi önkormányzatnak juttatott állami támogatás arra sem volt elegendő, hogy a pedagógusok bérét kifizessék, a működés dologi költségeiről nem is beszélve. Ezek, az azóta megszűnt helyi bevételi forrásokat lekötő kiadások, komoly feszültségeket okoztak a korábbi évek pénzügyi gazdálkodásában.

5) „Egyre több pénz jut csepeli fejlesztésekre” például azért is, mert hét év alatt közel 600 milliót vont ki a kerületi önkormányzat a szociális és egészségügyi ellátórendszerből. (Az SZTK-ban a pl. a mammográfiát is megszüntették.)

Ezekről a tényekről blogunk az eltelt években több írást is megjelentetett. Igaz, a tények érdeklik a legkevésbé a csepeli önkormányzat vezetését. A hét éves agitpropos „sikerre hangolás” mindent visz. Az igazságot is.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6812545343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.05.29. 22:45:53

Mennyit teljesített a választási ígéretéből, az 5000 csepeli új munkahelyből eddig, a ciklusa feléig?

www.facebook.com/borbely.lenard.fidesz/posts/927926947220897
” FOLYTASSUK KÖZÖSEN – CSEPEL JÖVŐJE 35 PONTBAN – polgármesteri program
MUNKAHELYEKET TEREMTÜNK!
1.) A Kormánnyal együttműködve 5000 új munkahelyet hozunk Csepelre. Elindítottuk a Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot. Tisztes munkát és megélhetést szeretnénk biztosítani a csepelieknek. “
süti beállítások módosítása