CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Növeljék a családi pótlékot!

2017. június 08. 03:12 - csú

szegenyseg-nsz_cikkhez_1.PNGFerenc pápa keményen fellépett a piacgazdaság törvényeivel szemben, mert nemcsak a kizsákmányolás sújtja az emberiség egy részét, hanem a kirekesztettség is. Ez a megállapítása összhangban van a neves közgazdászok és a baloldal nézeteivel is. Paul A. Samuelson Nobel-díjas tudós erről úgy írt: "egy gazdag ember macskája kaphatja meg azt a tejet, amelyre egy szegény gyermeknek lenne szüksége.”

A piacgazdaságban kialakult szegénység ellen az

államnak jól kidolgozott, progresszív adórendszerrel kell fellépnie, amellyel részben ellensúlyozza a közvetett adók hatását, amelyek az alacsony jövedelműeket jobban sújtják. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a rosszul kidolgozott progresszív adórendszernek számos negatív hatása is van. A Fidesz-kormány az egykulcsos adórendszerrel számtalan társadalmi feszültséget idézett elő.

A kormányfő 1998-ban azt mondta: a dagály minden csónakot felemel, ám ez nem igaz, már vannak olyan csónakok, amelyek a sárba ragadtak. Tények igazolják, hogy a hazai adórendszer nem képes a piacgazdaságban kialakult szegénység csökkentésére, csak az élet napos oldalán lévőket segíti. Csak a családi pótlék növelésével lehetne segíteni a nélkülöző családokat, az alacsony jövedelműeket.

Takács Imre (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2912566203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása