CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli disznóságok kenyérrel és cirkusszal, + durranó kultúr salátával

2017. június 11. 05:59 - csú

disznotoros_csujjogato.PNGCsepeli csujjogató, ami önkormányzati disznótorba invitálja a nagyérdeműt

bencsik-nemeth_duo.PNGUtolsó helyre szorult a kultúra a Csepeli Hírmondó Félidőben – Csepel sikerre hangolva című mellékletében. A május 18-án megjelent lap 13. oldalán a HAGYOMÁNY, ZENE, KULTÚRA címszó alatt két „témára” jutott hely: a zenére és az egész évben zajló programkavalkádra. Igy a polgármesteri beszámolóban teret kaphatott a Németh Szilárd által kiemelten támogatott Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar, továbbá az utcára vitt zenés, vásáros, étel-, italfogyasztással összekapcsolt, 2010 óta rendszeressé tett, „közösségi és kulturális” élményt nyújtó, tűzijátékos, szórakoztató rendezvények sora: disznótor és kolbászkészítő verseny, sörfesztivál, lecsófőző verseny, haditorna bemutató, farsang stb.

Nem lebecsülve a fenti programokat, megjegyezzük, hogy teljesen kimaradtak a kerületi közművelődési intézmények, könyvtárak értékközvetítő tevékenységei, kisközösségei, klubjai, együttesei, a civil szervezetek kulturális programjai.

Szégyen, de a kerület meghatározó közművelődési intézménye, a Csepeli Munkásotthon sem fért bele a félidős beszámolóba. Pedig Borbély úr választási programja 5. pontjában azt ígérte, hogy

Felvirágoztatjuk a Csepeli Munkásotthont. Együttműködve a Csepeli Munkásotthonnal és a Kormánnyal, közösen felújítjuk a nagymúltú épületet, hogy megújulva visszaadhassuk a csepelieknek, akiket igazából megillet.” Hat éve ezt ígérik.

Azóta felvirágoztatásról egy szó sincs. Szóba sem állnak a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetőivel, kezdeményezéseikre, nyílt leveleikre nem is válaszolnak. Együttműködnek a „Kormánnyal”, de nem az ígéret megvalósításában, hanem abban, nehogy megkapja a Munkásotthon a törvény szerint járó állami támogatást. Ebben a fő „együttműködő” Németh Szilárd, aki állítólag maga állította, állítja le a támogatásokat. Úgy tudjuk, sikerrel.

Felháborító, hogy egy fideszes képviselő kizárhat egy művelődési intézményt a támogatásból, holott a döntés a művelődési házakat összefogó civil szervezet (Területi Művelődési Intézmények Egyesülete) joga és kötelessége.

munkasotthonert-255_1.pngAmi pedig a „visszaadást” (valójában a fideszes, Németh szilárd-féle rekvirálást, elkobzást) illeti: eddig minden „visszavételt” célzó bírósági eljárást elvesztettek, a bíróság bizonyítást előíró határozatait, bizonyítékok hiányában nem tudják végrehajtani. Az Alapítvány kuratóriuma változatlanul irányítja a Csepeli Munkásotthont. Az intézmény maradt, ami volt, a csepeliek kedvelt kulturális intézménye.

A Csepel SC Alapítványról szóló választási ígérethez hasonlóan ez a programpont is hazugság, átverés volt. Németh Szilárd és Borbély Lénárd évek óta milliókat fizetnek ügyvédeknek, hogy „visszaadhassák” (magyarán: megkaparinthassák) a kultúra csepeli fellegvárát. Évek óta tartó hadjáratuk csak arra volt jó, hogy nehéz helyzetbe hozza az intézményt. Ha már jogszerűen nem tudják uralmuk alá vonni az intézményt, korrekt tárgyalásokra, együttműködésre pedig képtelenek, akkor megpróbálják anyagilag térdre kényszeríteni a Csepeli Munkásotthont. Reméljük, nem fog menni.

Lásd továbbá:

 

http://csepeliek.blog.hu/2017/05/18/a_csepeli_munkasotthon_erdekeben_irt_levelet_nagy_jozsef_kuratoriumi_elnok_hoppal_peter_allamtitkarn

http://csepeliek.blog.hu/2017/02/27/csepel_vezetoinek_hazug_hadjarata_a_csepeli_munkasotthon_ellen

http://csepeliek.blog.hu/2017/02/25/takacs_monika_elengedtem_a_felelmeimet_feljen_az_aki_aljas_modon_manipulalva_az_embereket_probalja_a

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr112575775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása