CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel vezetőinek hazug hadjárata a Csepeli Munkásotthon ellen

2017. február 27. 05:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük

kidobol-2_14.jpgRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele.

Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradt ki  sok fontos és érdekes hír  a Csepeli Hírmondó február 23-án megjelent 4. számából:

A közpénzen kiadott újságba Ismét nem fért bele egyetlen sor sem az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről, a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről. Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük.

A lap egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk a következő:

1) A megoldóember

„…képtelenek vagyunk minden földes utcát azonnal aszfaltburkolattal ellátni, mert csak a pénzügyi kereteken belül tudunk cselekedni.” – állítja a képviselő úr a cikkben. Lehet, hogy nem ismeri az önkormányzat pénzügyi helyzetét? A költségvetési rendelet legutóbbi módosításából az olvasható ki, hogy az önkormányzatnak hat milliárdos banki betétje van, amiből fel lehetne gyorsítani a csepeli földutak szilárd burkolattal való ellátását. A kérdés csak az, hogy miért nem erre költik a milliárdokat, s miért folyik el a pénz Németh Szilárd hobbijának, a birkózócsarnoknak, vagy egy kézilabdacsarnoknak a megvalósítására?

2) Tudósítás egy bírósági ítéletről

A cikkből, amely a csepel.hu-tól lett átvéve, hiányzik az érintett Szenteczky János véleménye a még nem lezárult eljárásról. Ezt most azzal pótoljuk, hogy felhívjuk olvasóink figyelmét: az MSZP Csepeli Szervezete facebook oldalán reagált a cikkre. https://www.facebook.com/csepelimszp/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf&qsefr=1

3) Horváth Gyuláról és a DK-ról

A cikkek közös jellemzője, hogy egyik esetben sem adtak lehetőséget, hogy az érintettek elmondhassák véleményüket az írásokban foglaltakkal kapcsolatban. Lapunk a DK „pervesztésével” összefüggésben korábban közölte Horváth Gyula véleményét, amit most olvasóink figyelmébe ajánlunk:

http://csepeliek.blog.hu/2017/02/20/horvath_gyula_a_betyarbecsulet_vagy_a_proletar_szabaly_a_csepelt_vezeto_fideszesekre_nem_jellemzo#more12274021

4) Munkásotthon: csúszik a döntés, pusztul az épület

A cikk a szerkesztők állítása ellenére nem jelent meg az önkormányzat honlapján, a csepel.hu-n. A benne foglaltakkal kapcsolatban lapunk korábban több alkalommal is helyt adott az érintetteknek, a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetőinek véleményük kifejtésére, illetve mások cikkeit is közölte. Legutóbb éppen Németh Szilárdnak, a civilek „eltakarítása” érdekében indított kampánya kapcsán:  (http://csepeliek.blog.hu/2017/02/25/takacs_monika_elengedtem_a_felelmeimet_feljen_az_aki_aljas_modon_manipulalva_az_embereket_probalja_a )

Az egyébként hét éve folyó fideszes hadjáratnak, amelyet fideszes vezetők folytatnak a Csepeli Munkásotthon ellen, eredménytelenül, semmi köze az igazsághoz. Ennek példája ez a cikk is. Csak egyik példája, mert a CSH a saját újságírója Lass Gábor által tavaly év elején feltett kérdéseire adott munkásotthoni választ azóta sem közölte. Ezért blogunk a napokban közölte a Munkásotthon egyik vezetőjének, Takács Mónika önkormányzati képviselőnek a cikk állításait cáfoló véleményét, amelyre ezúton hívjuk fel olvasóink figyelmét:

http://csepeliek.blog.hu/2017/02/25/takacs_monika_elengedtem_a_felelmeimet_feljen_az_aki_aljas_modon_manipulalva_az_embereket_probalja_a

Itt is megemlítjük, amit majd hiánylistánkban olvashatnak: Szentesi úr a Csepeli Hírmondóban immár 56. hete nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

5) Veszélyben az olimpia és a csepeli fejlesztések

„Pártpolitikai ügyet csináltak a pályázatból”

Az első cikk, a forrásmegjelöléssel szemben nem található a csepel.hu-n. Mivel éppen a CSH megjelenése előtti napon döntötte el Orbán Viktor, hogy visszalépünk az olimpiai pályázattól, kíváncsian várjuk a következő számot: kapunk-e végre korrekt tájékoztatást arról, hogyan érinti mindez Csepelt. Megmarad-e például a Csepeli HÉV, amelyet éppen az olimpiára hivatkozva akartak megszüntetni, s amelynek villamossá való átalakításával a csepeliek jelentős része nem ért egyet? Ki mer-e most már állni Borbély Lénárd polgármester a HÉV tervezett felszámolása ellen, vállalja-e már közmeghallgatás összehívását a témában?

Ami pedig az „össznemzeti egyetértés”-t vagy a „pártpolitikai ügyet” jelenti, hagy idézzük a facebook-on, Kuncze Gábor tollából megjelentek egy részét:  

 „Nem igaz, hogy nemzeti konszenzus volt az olimpiai pályázatot illetően. Ugyanis nem volt. A Medián kutatásai szerint a lakosság fele-fele arányban támogatta, vagy ellenezte. A kormánypárti szavazók egyharmada is ellenezte.”

*****

További kimaradt események:

Február:

Elfogták a csepeli szatírt, aki február 10-én egy 13 éves kislányt zaklatott az egyik csepeli buszjáraton.

11-12.

Ásványbörze és kiállítás volt a Csepeli Munkásotthonban.

12.

Ételosztás volt az Együtt párt szervezésében, a II. Rákóczi Ferenc út 46. sz. alatti területen.

Halálra késeltek egy férfit Csepelen, a Katona József utcai társasházak egyikének lépcsőházában. A ház egyik lakásában egy megkéselt nőt is talált a rendőrség, akit kórházba szállítottak.

15.

Varázsdohány nevű pszichoaktív anyagot találtak a rendőrök egy csepeli nő lakásán a Vasas utcában. A nőt előállították, gyanúsítottként használtak ki.

20.

A csepeli gyermekek utazását segítő kilenc személyes kisbuszt adományozott Wáberer György vállalkozó az Ökumenikus Segélyszervezetnek.

A KultúrFaló című, civil rendezvénysorozat újabb programjának ismét a Bajcsy Zsilinszky út 47. sz. alatti La Guna Étterem adott helyet. A vendég Fodor János újságíró, riporter, műsorvezető, pedagógus volt.

Ami hónapok óta kimaradt:

> A lap vezetőjét továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. tervezett és gyors ütemben épülő beruházásának lakossági visszhangja, a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán múlt év június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Szentesi úr, immár 56. hete nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

> A lapigazgató most sem válaszol a tavalyi lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében; vagy miért nem tudhatják meg a csepeliek, hogyan lett „lezárva” Borbély Lénárd polgármester ittas vezetésének ügye?!

Ami több mint egy éve kimaradt:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> blogunkon 2015. szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3712296245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.02.27. 20:29:06

csepel.info/?p=57347#comment-296637
“Munkásotthon: csúszik a döntés, pusztul az épület”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. február 27., hétfő - 20:19

” Ebben az esetben lehetőség nyílna az épület felújítására is, ami a jelenlegi állapotok alapján óvatos becslések szerint milliárdos összeget igényel.”

Milliárdos összegbe, hogy a fele szokás szerint eltűnhessen a fideszes haverok zsebében!

Hol a sajtószabadság, miért nem jelenhet meg másoknak is olvashatóan ez a hozzászólásom?

Hol a sajtószabadság, miért nem jelenhet meg a másik fél véleménye?
csepeliek.blog.hu/2017/02/25/takacs_monika_elengedtem_a_felelmeimet_feljen_az_aki_aljas_modon_manipulalva_az_embereket_probalja_a
süti beállítások módosítása