CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A pénz és a hatalom érdekében Csepelen is összenő, ami összetartozik

2024. április 22. 00:05 - csú

nemeth_szilard_kabatjabol_kopenyebol_borbely_narancs_kerettel_2.pngA gyűlölködő válás ellenére is összenőttek az elmúlt 14 év alatt. A pénzéhség felülírta Németh Szilád Borbély Lénárd iránt érzett több éves gyűlöletét! A külön-külön csapatépítés hátterében a kiegyezés igénye, parancsa is világosan látszik

Bizonyára „úgy közéjük csaptak, mint kocsis az egy lónak”! Mind Németh Szilárd, mind Borbély Lénárd behúzza a féket. Vége lesz a sárdobálásnak és ugyan szeretni nem fogják egymást, de a pénz és a hatalom érdekében kényszerű együttlétbe szenderednek majd! Ez várható a sajtóban megjelent egyezkedő nyilatkozatokból, a csepeli Fidesz-nél.

Csepel polgármesteri közül Borbélyon kívül 1990-től kezdve senki se hozta még az irányítása alatti kerületet ilyen válságos helyzetbe. A demokratikus rendszer három és fél évtizede alatt nem történt még meg Csepelen, hogy jogerős bírósági ítélet miatt kellett a csepeli önkormányzatnak több százmilliós kártérítést fizetnie a jogtalanul eljáró kerületi vezető miatt. Annak ellenére, hogy 2010 után Németh Szilárd és Borbély Lénárd több mint ötven pert indított az őket megelőző kerületi vezetők néhány embere ellen.

A több mint tíz éve folytatott peres eljárás

első fokon felmentéssel, másodfokon viszont pár százezer forintos büntetéssel zárult. Ezeknek a feljelentéseknek az összértéke meg sem közelítette, - még annak töredékét sem érte el - amiért tavaly, pár hónap alatt a Borbély vezette csepeli önkormányzatot jogerősen elmarasztalta a bíróság. A kártérítésekkel büntetésekkel halmozott jogerős ítélet felsorolt összegeit összerakva közel egymilliárdos a bíróság által felsorolt, és Borbély Lénárd által a kerületnek okozott kár! Jegyzői segédlettel peren kívüli megállapodást kötöttek, aminek értékét természetesen a kerületi közpénzek terhére egyenlítették ki! Pedig itt Németh Szilárd inspirálására csak a „Strandberuházás” legkirívóbb ügyei voltak górcső alá vonva.

Nem esett szó az ottani bődületes hibákról és eszement pénzszórásokról. Nem volt szó egy veszteséges üzem sok tízmilliós Csepel Önkormányzat általi megvásárlásáról. (Veszteséges üzemektől az eladók ingyen, vagy ráfizetéssel szoktak megszabadulni, nem nagy összegű bevételhez jutva.) De már a további felelősségre vonásból se lesz semmi! A pénzéhség felülírta Németh Szilád, Borbély iránt érzett gyűlöletét! A háttérben kiegyeztek!

A polgármester, - Németh Sziládtól tanultak alapján - politikai okok miatt bünteti az ő politikáját kritizáló állampolgárokat. (tavaly óta a fideszeseket is) Nem ritkán a közterület felügyeletet utasítja a jogtalan bírságolásra. A Fideszből kiutasított polgármester „civil szervezetet” hozott létre, saját újraválasztása érdekében. Ez csak arra lenne jó, hogy kiiktassa a Fidesz minden esélyét a jövő kerületi vezetéséből. Az erre a célra szolgáló, Borbély által diktált önkormányzati költségvetést az ellenzék nem tartotta tárgyalásra alkalmasnak! (egészen más okokból a Fidesz se)

Továbbra is azt a módszert látták benne, ami az önkormányzati újságokból rendezvényekből a demokratikus ellenzék minden pártját (és a Fideszt is) kitiltaná! A valóságtól elrugaszkodott Borbély, hatalmas rezidenciát építtetett magának a hivatalban, amit hermetikusan elzárat a külvilágtól. Kabinetként, nagy létszámú siserahaddal szolgáltatja ki személyes szükségleteit, és a közpénzen finanszírozott újságból kirakatból és hirdetésekből, az ő képmása néz a járókelőkre szerte Csepelen, százmilliókért!

Egyelőre nem nagyon látszik annak lehetősége, hogy egy elvtelen Németh-Borbély paktum, hogyan tudná mindezt megváltoztatni.

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3718356825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása