CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kizárta az ellenzéket a Csepeli Hírmondóból a Borbély-Ábel különítmény

2024. április 19. 00:05 - csú

abel_attila_szuper_fekvo_bamba_1.pngAz Ábel Attilával készített álinterjúból kiderült, hogy az alpolgármester a választáson nem indul egyéni jelöltként. Sokat sejtetően azért azt is kijelentette, hogy „fontos tagja vagyok a csapatnak”

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) április 17-én megjelent idei 9. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

    A választási kampányidőszakban hetilappá vált Csepeli Hírmondó mostani száma jól példázza az önkormányzat vezetésének szándékát: az ellenzék változatlanul ne kapjon helyet a lapban, különösen Borbély Lénárd választási kampányára való tekintettel.

    Ráadásul a lapba most is belefértek a polgármesteri kampányprogramok: ingyenes hajókirándulás a csepeli családoknak, ingyenes virágpalánta akció, a csepeli retro majális, a szenior akadémia, a magyar ikonikus dalokat bemutató koncertshow, stb. Kimaradt viszont a csepeli nyugdíjas ház vezetője lemondása körül kialakult botrány, vagy a Németh-Borbély közötti hatalmi harc újabb fejleménye is. 

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Folytatódik a Csepeli Panelprogram

    Azt írja a szerző, a polgármester valahol előadott szövegéből kiemelve, hogy „április 22-étől indul a 2024-es felhívás. A programra emelt keretösszeg, 150 millió forint áll rendelkezésre.” Borbély úr elfelejtette elmondani, hogy a megemelt 150 milliós keretet, a képviselő-testület baloldali, a DK, a Momentum és az MSZP képviselőit tömörítő, ellenzéki képviselők nevében Dukán András a Momentum képviselője kezdeményezte. Ezzel együtt, ha valóban több „…tízemeletes ház is pályázni fog hőszigetelésre…” akkor az öt tízemeletes akár el is viheti a teljes összeget, s nem marad semmi a további igények kielégítésére. A keretösszeg sok százmillióval való megemelése a következő hónapok feladata. Már csak érdekességként tesszük hozzá, hogy a polgármester által a lapban már sokszor népszerűsített, most a panelprogramért harcoló Kovács Dávid Attila képviselő, a legutóbbi választásokon még jobbikosként az ellenzék színeiben indult, majd a testület alakuló ülése előtt átállt a Fideszhez, s így kapott több fontos tisztséget. Most éppen Borbély csapatában játszik.

2) Elkezdődött az Arany János iskola felújítása

    Örülünk az iskola felújításának. Megjegyzésünk mindössze annyi, hogy a szöveg alatti képen szereplő hölgyek a választásokon induló Borbély Lénárd csapat tagjai. Mi az oka, hogy csak velük fényképezkedett a polgármester az iskola felújítása kapcsán? Miért nem szerepelhetett a képen az iskola igazgatónője? Miért kellett az iskola szükséges felújítását ilyen nyilvánvaló kampánycélokra felhasználni?  

3) Új eszközöket kaptak a háziorvosok

„…a kormány közbenjárása nyomán az Egészséges Budapest Program keretében 3,5 milliárd forint támogatást kapott a kerület, melyet 200 millió forinttal egészített ki az önkormányzat.” – olvasható a cikkben. Ami itt kimaradt: arról az Egészséges Budapest Programról van szó, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester az atlétikai vb támogatásáért harcolt ki a kormánytól, s amelyből az elmúlt években 3,5 milliárdot kapott a kerület. A 200 milliós önkormányzati kiegészítés lehetett volna jóval több is, ha pl. nem sportra és más, nem önkormányzati feladatokra költötte volna ennek többszörösét a Borbély Lénárd vezette hivatal. 

4) A csepeliek fontosabbak, mint a pártérdek

    Az álinterjú szerzője T, aki a hivatal sajtócsoportját képviseli, így a beosztott készített riportot a médiáért felelős főnökével, ami azért egy kicsit csökkenti az olvasó bizalmát a cikk pártatlanságát illetően. Ráadásul azzal a főnökkel, aki az elmúlt másfél évtizedben pártlapot, a választások időszakában kampánylapot csinált az önkormányzat újságából, a Csepeli Hírmondóból. Amit egyébként maga a riportalany, Ábel Attila már korábban is elismert. A csepel.hu-n fellelhető önéletrajzának végén ugyanis ezt írta: „…2019-ben …Borbély Lénárdot választották meg polgármesternek. Ebben a sikerben szerepet játszott az önkormányzat eredményközpontú működése és médiája.” 

    Ha pedig Ábel úr szerint a csepeliek fontosabbak, mint a pártérdek, 

> akkor miért csináltak 14 év alatt, közvetlen irányítása alatt, az önkormányzati lapból a Fideszt és helyi fideszes vezetőket népszerűsítő politikai szócsövet, amelyből lényegében kizárták az ellenzéket. Pártlapot csináltak a Csepeli Hírmondóból, holott az önkormányzati lapnak a valamennyi csepeli érdekeit kell megjeleníteni, nem pedig politikai, vallási vagy világnézeti, személyi hatalmat biztosító propagandát. Ábel Attila egyébként 2010-ben amikor megszüntették a Csepel Újságot, azt mondta: „…olyan mértékben politikai propaganda lappá vált, hogy véleménye szerint jobb is, hogy nem azzal a névvel és nem azzal a szerkesztővel, gárdával folytatódik tovább.” (csepel.hu) Akkor most a Csepeli Hírmondót is meg kellene szüntetni?

> Ha csepeliek fontosabbak, mint a pártérdek, akkor, miért vették meg a 2019-es választások utáni alakuló testületi ülés előtt az ellenzék 3 képviselőjét, biztosítva ezzel, hogy a választók döntése ellenére, a Fidesz pártérdekei uralkodjanak a képviselő-testületben és a csepeli lakosság tájékoztatásában?

> Ha a csepeliek valóban fontosak lettek volna, akkor miért nem kérték ki véleményüket több vezetői vagy testületi döntés megvalósítása előtt? (pl. a Polgármesteri Hivatal előtti terület átalakítása, Csepelhez nem kötődő szobrok, emlékművek elhelyezése, ingatlanok értékesítése vagy például a Cirmos sétányra tervezett 153 lakásos társasház építése.) Ez utóbbival a polgármester nem is akar foglalkozni, mert nincs semmi köze hozzá, sőt még tájékoztatni sem akarja az érintett lakosságot álláspontjáról. 

    Ábel úr a cikkben ezt mondja: a Kis-Duna partot „Nagyhatalmú emberek szeretnék beépíteni. Ez a küzdelem tette Borbély Lénárd polgármestert a legfontosabb harcostársammá.”

A Kis-Duna-part beépítése jelenleg is folyik, amit most éppen az önkormányzati vezetés folytat, igaz, nem magasépületekkel, de a változatlanul csökkentve ezzel a zöldterületet és rontva az ottani élővilág helyzetét. Az alpolgármester „lejárató kampány” – ról beszél, amelynek éppen ő és a CSH a legnagyobb élharcosa Csepelen. Arról pedig, hogy a főnökből hogyan lett a beosztott harcostársa, szívesen olvasnánk többet is az alpolgármestertől.

    Végül megjegyezzük: az, hogy Borbély úr most egy civil szervezetet vett át, annak elnökévé választották, s civilként indul a választásokon, csak formalitás. Formalitás mert ő maga mondta el többször, hogy neki csak Németh Szilárddal van vitája, nem a kormánnyal, s ráadásul ideológiája sem változott. Sokak szerint párton kívüli fideszes most is.  

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1218384477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása