CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy hét: Csepeli csali mese a több százmilliós parkolóról – Megalázott nyugdíjas - Aki helyett más ás gödröt -Idegborzoló kampánystart - Kitekintő

2024. április 21. 00:05 - csú

vampircsapda_sarkanyos_jatszoter_puli_setany_es_cirmos_setanykozott.jpgDőlnek a csepeli csontvázak? Vámpírcsapda a Sárkányosnak nevezett Cirmos és Puli sétány közötti játszótéren. A kerületvezetők most új dajkamesével akarják csapdába csalni a környék lakóit, akik petícióban tiltakoznak 153 új lakás megépítése ellen. A főpropagandista alpolgármester és a főnöke, a közpénzzel kistafírozott vállalkozó magyar hangjaiként, most azt állítják, hogy az összes jogerős hatósági engedély ellenére nem lesz ott semmiféle lakás, csak parkoló. Nem hisznek nekik. Gyűlnek a tiltakozó aláírások.

Folytatódott a héten a Cirmos sétányi volt Pedagógus Szálló helyére tervezett 153 lakásos társasház körüli botrány. Miután az ellenzék április 9-én utcafórumot tartott a helyszínen, ahol közel százan jelentek meg, tiltakoztak a tervezett, s építési engedéllyel rendelkező társasház megépítése ellen.

Javasolták, induljon petíció a terv megvalósítása ellen, amelyet azóta már több mint százan alá is írtak.

Az április 18-i képviselő-testületi ülésen először Dukán András ellenzéki képviselő vetette fel a témát, majd  az egyik lakó is megszólalt az ügyben. Borbély Lénárd polgármester válaszában többek között azt állította, hogy

nem önkormányzati ügyről van szó, ráadásul beszélt a vállalkozóval, aki csak parkolót akar építeni a területen.

    Azért ez érdekes: a vállalkozó nem szólal meg nyilvánosan, nem áll ki a lakók elé, hogy nem igaz, ő parkolót akar építeni, hivatalosan sem áll el az általa tervezett építkezés megvalósításától.  Közben jelenlegi szándékát Borbélyon keresztül üzeni meg a tiltakozó lakóknak, aki a Csepeli Hírmondó után a testületi ülésen továbbítja az üzenetet. Mint egy elegáns kívülálló, akinek semmi köze a balhéhoz, ott sem volt, ráadásul alibije is van: ő csak eladta az ingatlant, a többi a vállalkozó üzlete. A vállalkozóé, aki 130 millióért vette meg az ingatlant az önkormányzattól, minimum 100 millióért szétverte a volt szállót, illetve elszállította a hatalmas mennyiségű betontömböket, a sittet. Ezek után milliókért elkészíttette, előbb a 120, majd a 153 lakásos társasház terveit, majd elindította az engedélyeztetési eljárás, amely tavaly decemberben le is zárult. 

    Most meg közli a polgármesterrel, ő csak parkolót akar építeni a több százmillióért rendelkezésére álló, immár üres építési területen. Lehet, hogy egy kőgazdag ember, akinek nem számít, hogy valamikor visszanyeri-e vagy sem a befektetett százmillióit, illetve az építkezéssel létrehozható további százmilliókat? S egyébként meg neki is Csepel az első? Van még egy ilyen vállalkozó Csepelen? Lehet, hogy ő lesz a Cirmos sétányi jótevő? Azonnal díszpolgári címet neki. Lehet, hogy így akarja meghálálni a választás előtt álló polgármesternek, hogy az elmúlt években gyakorlatilag egyedüli útépítője lehetett a kerületnek, s az ennek eredményeként, 8-10 milliárdos nagyságú munkához jutott? Amiből csak csurrant-cseppent neki is egy kiflire való. Vagy csak szólt neki a polgármester, hogy némi zavar van az erőben, várjon a kezdéssel a választásokig, úgyis ő lesz a polgármester, s akkor indulhat az építkezés? Végül, lehet, hogy az uraknak csak Csepel, a választások megnyerése a fontos, az emberek nem is számítanak. Éppen ezért mi nem állnánk le a petícióval.

    Már csak egy kérdésünk van: ki hiszi el az urak meséit? 

**********

    Épp egy hónapja, március 19-én történt, de csak e hét szerdán írta meg a szigetorszag.info, 10 év után kirúgták a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház vezetőjét.  

https://szigetorszag.info/h%C3%ADrek-1/f/t%C3%ADz-%C3%A9v-%C3%A1ldozatos-munk%C3%A1j%C3%A1t-d%C3%B6nt%C3%B6tte-romokba-t%C3%ADz-nap-alatt-borb%C3%A9ly 

    Kis hír a heti események sorában, de jól mutatja a felszín alatti valóságot, a polgármester módszereit a kampány mindenáron való kézbentartása, választási győzelme érdekében: aki nem áll be a polgármesteri kampányba, azt már a helyi vezetés eltávolítja.

    A cikk szerint Babics Sarolta a nyugdíjasok Királyerdei Művelődési Házban megrendezett senior táncverseny végén jelentette be, távozik a nyugdíjas klub élőről, s elköszönt a résztvevőktől, akik megdöbbenéssel fogadták a bejelentést. Idézünk a cikkből:

„… A rendezvény ünnepi hangulatát beárnyékolta, hogy a közösségi ház előtt a Közösen Csepelért Polgári Egyesület Borbély Lénárd Csapata egy standot állított fel, ahol leszólították a résztvevőket és arra kérték őket, hogy egy aláíró ívet kitöltve támogassák Borbély Lénárdot a közelgő önkormányzati választásokon…

A kifejezetten jóhangulatú rendezvényt az eredményhirdetés előtt…A táncverseny műsorvezetője Babics Saroltát kérte a színpadra….a közösségi ház vezetője…megköszönte a táncverseny résztvevőinek a produkciókat… Majd borúsabban fogalmazott: „ez nem az utolsó tánc volt nektek…Nekem viszont ez a mai nap az utolsó táncom. (A közönség kétségbeesetten reagált Sacika bejelentésére: „Sacika, ne, ne, ne….” – hangzott a tömegből. szerk.) Sacika kicsit határozottabban folytatta: „Ennyi volt. Ennyi volt, ennyi volt, és ennek is hálás vagyok, hogy kaptam 10 évet, és a 10 évet a 10 munkanap alatt nekem megsemmisítették. És azért akarom, hogy tőlem halljátok, mert nem szeretem a hazugságokat, és nem szeretem, ha valakik félreértik az én szavaimat. Március 19.-én kirúgtak engem. (Pfuj, hangzott a nézőtérről. - szerk.) 19-én azt mondták, hogy másnap nem léphetek be a munkahelyemre.”

Babics Sarolta, a cikk szerint, a következővel indokolta a kirúgás okait: 

„…márciusban elvállalta, hogy szabadidejében idősügyi tanácsokkal segíti a csepeli Fidesz és polgármester jelöltje, Dudás Zoltán munkáját, egy héten belül megtörtént az ő kirúgása is. Amit Molnár Krisztián, a Csepeli Városkép Kft. vezetője hajtott végre március 19-én. Az indok bizalomvesztés volt, szakmai kifogást a polgármesteri parancsot végrehajtó Molnár Krisztián sem emelt. 

    A témához tartozik, hogy a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház új művészeti vezetője, Szentkirályi Aladár, az április 3-án megjelent Csepeli Hírmondóban már nyilatkozott is a ház várható programjairól. 

Megjegyzés: A polgármester saját fb oldalán 16-án, kedden közölt egy ~ 4 perces video összeállítást a táncversenyről, amiből kimaradt ugyan Babics Sarolta bejelentése, bekerült viszont, teljesen véletlenül, egy megszólaltatott nyugdíjassal készült, „a Lénárd”-ot dicsőítő felvétel. Borbély április 14-én közölt ugyan több képet is a rendezvényről, majd alatta megjelentette Babics Sarolta bejelentésére adott helyszíni válaszát, viszont Babics Sarolta bejelentése ebből is kimaradt. Miért?

**********

    Hetek óta hirdette, végül pénteken délelőtt az Önkormányzat, együtt a polgármestert/pártelnököt jelölő civil egyesülettel elültette a Puli sétány melletti Sárkányos játszótér környékén a 40 db beígért fát. Jelen voltak a Városgazda Zrt. teherautói, emberei, a polgármester és jelölő csapatának tagjai, mint civilek és mint képviselőjelölt jelöltek. Valószínűleg mindannyian szabadságon voltak, mert állítólag munkaidőben nem szoktak kampányrendezvényeken részt venni. Néhány civil érdeklődő viszont a partvonalról, meg a tér melletti házak ablakaiból figyelte a polgármesterjelölt és jelölttársai komoly vállalkozásának végrehajtását. 

    Borbély úr már régóta azt állítja, hogy nem közpénzből kampányol. Ezek szerint, mivel az akció az önkormányzat és az őt jelölő szervezet közös rendezvénye volt, a teljes költség felét az egyesület gazdasági vezetője valószínűleg már be is fizette a Városgazda Zrt. pénztárába. Reméljük nem felejtették el, hogy még a faültetéskor nélkülözhetetlen, meghatározott méretű gödröket sem ők, hanem a Városgazda munkatársai ásták ki, ami nem kevés munkadíjat jelenthetett az egyesületnek. Az eltelt egy év alatti rendezvényeiket figyelemmel kisérve nem lehetett gondjuk a fizetésnél, hiszen eddig is nekik kellett állniuk saját rendezvényeik nem egyszer sok tíz- vagy százezeres költségeit. Tényleg ők álltak? Bízunk benne, hogy az egyesületi törvény szerinti elszámoláskor ezt dokumentumokkal is alátámasztják.
    Csak érdekességként említjük meg, hogy a 2010-es választások előtt az MSZP-seknek is volt hasonló akciójuk. A Szent László utcai busz végállomásnál, 20 fát ültettek el. Nem csak az elültetett fák számában különböztek Borbély úr mostani csapatától, hanem abban is, hogy a gödröket is saját maguk ásták ki. 

**********

    Április 20-án, nulla órakor hivatalosan is elkezdődött az egész országban a 2024. év önkormányzati és európai uniósválasztás. Csepelen már korábban, mert Borbély Lénárd polgármester/polgármesterjelölt és csapata több mint két órával előbb kidekorálta a Weiss Manfréd út villanyoszlopait, fütyülve a törvényre. Reggel 8.00 órától pedig jelöltállító pártok, civil szervezetek 

munkatársai megrohanták a kerületi választási irodát az ajánlóívekért, hogy azonnal elkezdhessék a jelöltállításhoz szükséges aláírások gyűjtését. 

    Blogunk igyekszik figyelemmel kísérni az eseményeket, a fontosabb kampányrendezvényeket. A Csepeli Hírmondó, a polgármester testületi ülésen elhangzott bejelentése szerint nem jelentkezett be az országos médiánál a kampányban való részvételre, ezért csak a közjogi eseményekről fogják tájékoztatni a csepelieket. No meg a polgármester minden akciójáról. Ahogy eddig is csinálták, most sem lesz független tájékoztatás. 

Kitekintés – egy mondatos hírek a magyar médiában

1) Idea Intézet: Évek óta nem volt ilyen alacsony a Fidesz támogatottsága, de az ellenzék sem örülhet.

https://nepszava.hu/3232532_idea-intezet-fidesz-ellenzek-magyar-peter-partpreferenciak 

2) Zavar az erőben: össze-vissza magyarázkodnak a fideszesek. https://hirklikk.hu/velemeny/zavar-az-eroben-ossze-vissza-magyarazkodnak-a-fideszesek/430899 

3) Orosz hazugság-hadjárat fenyegeti az EP-választásokat. https://hirklikk.hu/kozelet/orosz-hazugsag-hadjarat-fenyegeti-az-ep-valasztasokat/430963?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR26G_5gZGuukCcZVkHEX2kfYRkXAzO_IUf5zeAEvqA2e_qhpOnQWcCPqPE_aem_AejO50kTPMl5HX3VVf8PqCA5ivgOQzk8rSmajEPrEi-EYwBFI-wxJVfiGv1ZuZ1OADU34S2cKG3ztH9AOi0luFqQ 

4) Kirúgták az újságírót, miután képviselőjelölt lett.

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/kirugtak-az-ujsagirot-miutan-kepviselojelolt-lett-267315

5) Csapatostul szaladgálnak hazánkban a külföldi ügynökök, és elég sokan örülnek ennek. https://jo.444.hu/2024/04/19/csapatostul-szaladgalnak-hazankban-a-kulfoldi-ugynokok-es-eleg-sokan-orulnek-ennek 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2318386059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása