CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lélektelenül ledarálják a szöveget

2017. június 17. 02:09 - csú

kovacs_zoltan_kommunikacios_fidesz.PNGÉvek óta bosszant, amikor hallom ahogyan egyes riportalanyok, műsorvezetők, politikusok érthetetlenül, hadarva beszélnek. Szegény Péchy Blanka elszomorodna, ha hallhatná. Beszélni nehéz tanításai már régen ködbe vesztek. A műsorvezetők lélektelenül ledarálják a szöveget, szinte versenyeznek, hogy adott időegység alatt, ki tud többet mondani.

A hadaró beszédűek ne menjenek politikusnak se, mert az érthetőség mellett a meggyőző készségnek is jelentősége van, amihez nemcsak a szavak hangsúlyozása, hanem a szövegnek megfelelő arckifejezés is fontos. A Parlamentben gyakran nem ezt látjuk. Az érthető magyar beszédet, már az elemi iskolákban, külön órákon is kellene tanítani, ehelyett a naponkénti éneklést szorgalmazzák.

Kozák Miklós,

nyugalmazott egyetemi tanár

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7512595037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása