CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kétmilliárdos botrány: a dokumentumok Borbély Lénárd felelősségéről is beszélnek

2017. június 30. 05:59 - csú

Egy asszony nyakába varrnák a zavaros ügyet? Egyébként nincs itt semmi látni való?Tessék továbbmenni!? 

abel-borbely-lovasrendorok-777.pngNincs takargatni valójuk? Borbély Lénárd és Ábel Attila. Háttérben a lovasrendőrök 

Miként megírtuk, vizsgálatot rendelt el Borbély Lénárd  csepeli polgármester a kerületi költségvetés 2016. évi maradványának hibás megállapítása miatt. A június 28-án közzétett közlemény szerint, a nem szándékos, de súlyos tévedés miatt a pénzügyi vezető elismerte a hibát és felelősségét, felmondott, amit Borbély Lénárd polgármester elfogadott.

Azonnal meg is kezdődött a szerecsenmosdatás. Ábel Attila, az önkormányzat médiaügyekért felelős alpolgármestere saját jobboldali hírblogjában, a csepel.info-ban, reagált, a valószínűleg szintén általa fogalmazott közleményben írtakra, amiből többek között az is kiderült, hogy már nekik is feltűnt a túl nagy siker. Ahogy írta: „Tudtuk, hogy jók vagyunk – de, hogy ennyire, már túlzásnak tűnt.”

Mielőtt mindenkin úrrá lenne a hurrá hangulat, miszerint semmi baj, nem 4, hanem csak 2 milliárd az általános tartalék nagysága, érdemes elolvasni a dokumentumokat. A június 28-i képviselő-testületi ülés témával kapcsolatos előterjesztése mellé csatolták a könyvvizsgálók jelentését. Idézem: „A pénzmaradvány megállapítása és felhasználása könyvvizsgálattal nem volt alátámasztva.”

Miért nem?

Állítólag nem küldték meg a könyvvizsgálást végző szervezetnek. Ki ezért a felelős? Hogy történhetett meg, hogy könyvvizsgálói vélemény nélkül került a tavalyi tartalék nagyságával és felhasználásával foglalkozó javaslat a 2017. április 27-i képviselő-testületi ülés elé? Kinek kellett volna jelezni, hogy hoppá, hiányzik a könyvvizsgálói vélemény?  Nem kellett volna a polgármesternek visszadobni az előterjesztést a jegyzőnek, aljegyzőnek, ágazatvezetőnek, a polgármesteri kabinet témafelelősének, hogy uraim, hölgyeim, szerezzétek már meg a könyvvizsgálók véleményét is?
Egyszóval: nem ártana egy független vizsgálat, amely valóban feltárná, kiderítené: hogyan jutott, züllött idáig az önkormányzat vezetése, s ki vagy kik az igazi, valóságos felelősei az ügynek?

V O X

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6112628043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása