CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli fideszes vezérek szabadulási kísérlete a foltos mundértól

2017. július 18. 05:34 - csú

abel-borbely_kettos_portre.PNGA megrendítő kétmilliárd hatása? Borbély Lénárd csepeli polgármesternél és Ábel Attila alpolgármester-lakájmédia főnöknél mind inkább a feszültség ül ki az arcukra

Az önkormányzati költségvetésből eltűnt kétmilliárd forintról posztolt a minap a Fidesz csepeli házi hírblogja. Korábban  a 21ora.hu is megírta, nem kicsit sikerült elszámolni a kerület kasszáját, miután duplán szerepelt a költségvetésben egy kétmilliárd forint értékű államkötvénypapír-csomag, így most ennyivel kevesebb pénze van ténylegesen az önkormányzatnak, mint ami papíron volt.

Az igen súlyos benézést Borbély Lénárd rendkívüli képviselő-testületi ülésen vallotta be, sietve hozzátéve, hogy

a kétmilliárdos baki után az önkormányzat pénzügyi vezetője már fel is mondott, a hiba nem érinti a korábban meghozott fejlesztéseket és beruházásokat, amúgy pedig mindenki nyugodjon le, minden ki lesz vizsgálva helyhatóságilag.

Csakhogy a legnagyobb csepeli ellenzéki párt képviselőcsoportja ennyivel nem tekintette lezártnak az esetet, és közleményben jelezte, hogy figyelem:

a MSZP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezi, az ülésen pedig javasolni fogják

figyelem:

egy ellenzéki többségű, ellenzéki vezetésű vizsgálóbizottság felállítását.

Indoklásuk szerint erre egyrészt azért van szükség, mert a Csepelt hét éve irányító fideszes városvezetés és személy szerint Borbély Lénárd semmilyen szinten nem hajlandó felelősséget vállalni egy többmilliárdos tévedésért, noha a költségvetésért, mint annak aláírója a mindenkori polgármester felel.

Másrészt a szocialisták szerint a politikai vicc kategóriájába tartozik, hogy jelenleg a városvezetés saját maga vizsgálja ki a saját maga által elkövetett hibát. Azt még hozzátették, hogy ha a fideszes városvezetés a bizottság felállításához nem járul hozzá, az súlyos kérdéseket vet fel az önkormányzat gazdálkodását illetően.

A helyi Fidesz lakájmédiájának számító Csepel.info hírblognak ennyi elég is volt, hogy néhány nappal később arról posztoljon, hogy “MSZP-s politikus bukhat bele a csepeli számviteli hibába”. A blog szerint először is a szocialista Dobák István lapít, mivel az önkormányzat pénzügyi, ellenőrzési és ügyrendi bizottságának elnökeként sárosnak érzi magát az eltűnt milliárdok miatt.

A rendkívül jól értesült Csepel.info úgy tudja, Dobák ezért nem hajlandó eleget tenni a csepeli MSZP frakció követelésének, és a mai napig nem hívott össze rendkívüli bizottsági ülést. Az úgynevezett hírblog szerint ezek után egyenesen párton belüli leszámolás kezdődhet a szocialistáknál Dobák ellen.

Ezzel szemben: egyrészt, mint fent is kiemeltük, az MSZP nem rendkívüli pénzügyi bizottsági ülés, hanem rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezné, ahol a képviselők megszavazhatnák egy ellenzéki többségű vizsgálóbizottság felállítását. (A pénzügyi bizottságot - a rendszerváltás után kialakított hagyományoknak megfelelően - hiába vezeti  ellenzéki képviselő, jelenleg ott is a Fidesz adja a többséget.)

Másrészt. Érdekes, hogy a bevallottan Ábel Attila alpolgármester által ügyezett blog most Dobák Istvánban találta meg a kétmilliárdos mínusz fő felelősét. Ilyen alapon a 2010 előtti szocialista városvezetés idején, amikor a Fidesz tényekkel ellentétes állítása szerint milliárdok tűntek el a kasszából, többek között a jelenlegi polgármester, Borbély Lénárd vezette a pénzügyi ellenőrző bizottságot. Valahogy azt a cikket nem találjuk a Csepel.infon, amiben Borbély Lénárdot teszik felelőssé Csepel “legatyásításáért”.

Ábel Attila amúgy a szociális és lakásügyi bizottság elnöke volt 2002 és 2010 között, ami a Csepel.info cikkének logikája szerint praktikusan azt jelenti, hogy ő felel a csepeli lakásmutyi néven elhíresült esetleges önkormányzati károkozásért, amelynek elkövetésével mások mellett Szenteczky Jánost, a kerületi vagyonkezelő korábbi vezérigazgatóját vádolják. Egyébként azóta elég világosan kiderült, hogy ha mutyizott is valaki lakásokkal Csepelen, az nem Szenteczky volt.

A legnagyobb baj azonban mégiscsak az, hogy miközben feketén-fehéren benézett a költségvetésben kétmilliárd forintot, a kerületet közel hét éve irányító fideszes városvezetés mindenkiben hibást keres, saját magát leszámítva persze.

Forrás: 21ora.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2412655697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.07.18. 23:42:59

Ide vezetett az hogy Németh Szilárd magánál jobb képességű embert nem tűr meg a környezetében! "vakok között király a félszemű!" Saját nevelése a sleppje, valószínűleg azzal a 17 emberrel azonos, akiket anno maga léptetett be a csepeli Fideszbe, hogy azokkal választassa meg magát a régi elnök helyére! Horváth Józsefet is kiszorította, mert szóvá tette a 2006-os kampánykasszát.

Ergo, Németh Szilárd felelős a 2 Milliárd fel és eltűnéséért, mert az ő bábjai kormányoznak! ;)
süti beállítások módosítása