CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megfutamodik a csepeli fideszes városvezetés a ma déli harangszóra?

2017. július 26. 05:59 - csú

Kétmilliárdos rendkívüli képviselő-testületi ülést kényszerült összehívni Borbély Lénárd polgármesterborbely-morovik-abel_vezerkar_2014-tol.PNG

Mennyi tisztesség maradt még a csepeli fideszes városvezetőkben és a Fidesz csepeli önkormányzati képviselőiben? Ez ma ki fog derülni. Nem kell sokat várni. Mire a Szent Imre téri templomban befejezik a déli harangozást, megtudjuk, hogy a városvezető narancsos szavazógépezetnek van-e bátorsága szembenézni kétezer millió forint sorsával vagy gyáván megfutamodnak a nyilvános, korrekt és alapos vizsgálat elől. A déli harang eddig a dicsőségre emlékeztetett, reméljük, hogy így is marad, és a Fidesz miatt nem a gyalázattal kell szembesülni Csepelen.

Rendkívüli nyilvános ülést tart ma 12 órakor a csepeli képviselő-testület. Azon minden 14 éven felüli érdeklődő részt vehet. Az MSZP frakció kezdeményezéséhez valamennyi ellenzéki képviselő csatlakozott, így a polgármester kénytelen volt összehívni az ülést a június 28-i testületi ülésen felszínre került kétmilliárdos „számviteli hibával” kapcsolatosan. Az ülés meghívóban jelzett napirendje:

Napirend-tervezet 1. pontja: (181. sz. előterjesztés)

Javaslat ad-hoc vizsgálóbizottság felállítására a költségvetésből eltűnt 2 milliárd forinttal kapcsolatban

Előterjesztő: Szenteczky János képviselő

A dokumentumot áttanulmányozva, felmerült néhány kérdésünk, amelyekre remélhetőleg választ is kapunk az ülésen, amennyiben egyáltalán sor kerül a napirend megtárgyalására. Ilyen, az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülések esetén ugyanis a fideszesek vagy el sem mennek az ülésre, vagy nem fogadják el a javasolt téma napirendre vételét. De nézzük a kérdéseket:

1) A június végi ülésen a polgármester ígéretet tett szakértői vizsgálat lebonyolítására. Mi történt az ígéret végrehajtása érdekben, létrejött-e már a polgármesteri vizsgáló bizottság? Ha nem, miért nem?

2) Kiderült-e már, hogy a kétmilliárdos számviteli hibát tartalmazó április költségvetési előterjesztés miért nem került előzetesen a könyvvizsgálói szervezetnek megküldésre, s ki volt ezért a felelős?

3) Mivel a jegyzői észrevétel több állítása vitatható (ad-hoc bizottság felállítása nem indokolt, összetétele egybeeshet a PEÜB összetételével), tervezi-e a polgármester, hogy a jegyzői vélemény ellenére elfogadja az ad-hoc bizottság létrehozására vonatkozó ellenzéki kezdeményezést?

Reméljük, kérdéseinkre felelős válaszokat kapunk a mai képviselő-testületi ülésen. Borbély polgármester ugyanis kifogyhatatlan az ötletekből, ha a kérdésekre adandó válaszok elől kell menekülni, kitérni. Ötletgyáros akkor is, ha egy képviselő-testületi ülés időpontját kell meghatározni úgy, hogy azon lehetőleg minél kevesebb csepeli vehessen részt. Borbély úrnak köszönhetően közérdekű kérdésekről volt már kt-ülés reggel hét órától a fagyos, sötét téli reggelen vagy este nyolckor júniusban, amikor már hűsölnének a csepeliek és elvileg lesz ma délben, amikor garantáltan a nap legmelegebb óráit kell elviselni. Hamarosan meglátjuk, a csepeli fideszes mamelukok miként birkóznak meg az ebédidővel és a csepelieket hetek óta jogosan foglalkoztató kérdésekkel…

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9912690385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása