CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kell a botrány, avagy cirkuszt a népnek?

2017. augusztus 28. 02:10 - csú

A balhékkal tereli el a figyelmet az Orbán-kormány, hogy ne kelljen számot adnia saját kormányzásáról – állítja Balázs Péter volt külügyminiszter.

- Figyelemelterelésnek szánja a magyar diplomácia ezt a holland balhét?

szijjarto_peter_2.jpg- Egyáltalán nem baj, ha egy kormány figyel a kritikus hangokra, s még az érzékenység sem róható fel. Csakhogy teljesen világos, hogy ami Szijjártó Péter (képünkön) sajtótájékoztatóján történt, az egy színjáték, ráadásul a magyar diplomácia vezetője tisztában volt és van azzal, hogy nem a holland kormány hivatalos álláspontjáról volt szó.

 

- Mégis úgy tűnik, Szijjártó Péternek fontos volt élezni ezt a konfliktust.

Amennyiben Szijjártó úr a

helyzet tisztázásában lenne, lett volna érdekelt, a holland kormány álláspontjáról érdeklődött volna, amely - ismétlem - tisztázza, hogy nincs ok semmiféle diplomáciai csörtére. Ráadásul a magyar külügyminiszter ismét bizonyította konfliktuskereső politikai céljait, ezúttal is figyelmen kívül hagyva, hogy mérlegelni kellene, kivel balhézunk. De a magyar külügy az utóbbi két évben nyakra-főre sérteget mindenkit, aki valójában fontos gazdasági, politikai partnerünk. Ebből is látszik, hogy ezekkel a balhékkal más a cél: kell a botrány, avagy a cirkusz a népnek, hiszen a kreált ellenségképekkel terelik el a figyelmet arról, hogy saját kormányzásuk eredményeiről, azaz inkább kudarcairól számot kelljen adniuk. Diplomáciai szempontrendszerben pedig talán fontosabb a holland-ügynél, hogy a korábbi bejelentés ellenére Emmanuel Macron francia elnök akkor sem látogat Budapestre, amikor Orbán Viktor épp a visegrádi négyek soros elnöke. Ez bizony egy konkrét üzenet.

Forrás: Népszava

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8112784232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása