CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel polgármesterének rendkívüli arcátlansága a csepeliekkel szemben

2017. augusztus 31. 05:59 - csú

tudogondozos_sorozat-2017-03-09-rol_2.pngA csepeli tüdőgondozónál feltárt világraszóló gyalázat, az országos botrány után most munka helyett időhúzást produkálnak Csepel városvezetői?

Ismét rendkívüli képviselő-testületi ülés volt Csepelen! Mint általában ennek sem volt semmi olyan napirendje, ami a rendkívüli kategóriát kimerítette volna. Persze tudjuk jól, hogy a fineszes fideszeseknek nem is az a céljuk, hogy a lakosság érdekében a felmerült sürgős és halaszthatatlan ügyekben a segítségnyújtáshoz szükséges döntéseket megszerezzék, hanem az a céljuk, hogy olyan helyzetet teremtsenek, ahol a demokratikus működés módszereit kiforgatni, a jogállamiságot meghekkelni, a képviselők legitimitásának erejét kiherélni tudják. Ezért volt 2010 és 2014 közt több mint ötven ilyen ülés, és ezért közelítjük ezt a számot most is.

Meghívót az e-mailjaim közt nem találtam, csupán a Csepeliek Újságja olvasása hívta fel a figyelmemet az eseményre. Nem csoda, mert a hétfői rendkívüli képviselő-testületi ülésre péntek délután tették fel a honlapra a meghívót.

Az ülést Borbély Lénárd fideszes polgármester mindjárt Szenteczky János szocialista képviselő szidalmazásával kezdte. Azért bírálta, mert

nem tudott megjelenni azon az ülésen amit az előző munkanapon hirdettek meg, és amire (úgy mint én) talán ő sem kapott meghívót! (Bizonyára nyaral, vagy külföldön van) A polgármester úgy indított, hogy már az ülés elején a jegyző segítségét kérte a Szenteczky megregulázására. A jegyző  aládolgozott fele annyi idős agresszív kenyéradó gazdájának. Kérdésemre, hogy a válasza egybe esik-e a másodfokú bíróság határozatával, - ami a velem szembeni tiszteletdíj elvonás alkotmányossági alapját kérdőjelezte meg - nemleges választ adott.

Aztán, az „életbevágó ügyek” közt megtárgyaltatták, azt az előterjesztést, ahol a hatvan éven felülieket köszönti, és jutalmazza a polgármester. Minden ellenzékinek látni kéne, hogy ez a Fidesz kampánycsele! Nem látja! Arra szolgál, hogy a még nyugdíj kort el sem érőket is közpénzen a Fidesz szavazói körébe csalogassák. Volt, aki megszavazta! Lelke rajta.

A buszpályaudvar áthelyezésének több évtizedes tervét öklendezte elő Borbély, és új anyagként akart villogni vele. Tenk András képviselőtársban a fásultságon felülkerekedett a racionalitás, eszébe jutott, hogy civilként találkozott ezekkel a tervekkel. Rákérdezett!  Mivel szegény Csizmadia Karcsi bácsi már nincs közöttünk, (és vele a Fideszben kihalt a műszaki racionalitás /de nem kizárt, hogy a teljes racionalitás/ is) nem volt egy értelmes lélek sem, aki megmutatta volna a mostani fideszeseknek azokat a terveket, melyek korábban több alternatíva felvázolásával készültek, és aminek megvalósításából éppen az akkori „Fidesz-szédelgők” (MDF-ből, SZDSZ-ből /mint pl. Németh Szilárd/ MIÉP-ből kitántorgott csalódott elkeseredettek) ellenállása és aknamunkája miatt nem lett semmi!

A tüdőszűrőnél található világraszóló gyalázat miatt most munka helyett időhúzásról adtak tanúbizonyságot, színvonal alatti előterjesztésükkel. Míg a csepeli kormányhivatalt Német Szilárd segítségével pár hét alatt új helyre tudták költöztetni, a tüdőszűrő azonnali korszerűsítését nem képesek megtenni. /Azért nem, mert nem akarják!/ Az épületre vonatkozó vagyonkezelési szerződés megkötését terjesztették, a semmittevés leplezésére a KT elé. Ez a gumicsont esete, amiből az oligarcháik nem tudnak hasznot facsarni, ezért inkább hagyják szétbeszélni, elmismásolni. Ja, hogy közben sok beteg csepeli meghal, az őket nem zavarja? Azért nem, mert a határon kívüliekkel ellentétben azok már nem szavaznak se rájuk, se ellenük? 

A végén viszont (szegény) Juhász doktornak, a tóthilonás igazgatónak lakhatását segítő előterjesztés került a zárt ülés napirendjére. Ha, minden áron okot akarnánk keresni /eszem ágában sincs/a mai KT ülésre, talán ezt a napirendet lehetne a legközelebb állítani a jogszabályban előírt „RENDKÍVÜLI” terminológiához. Ennél a napirendnél a polgármester úgy beszélt, mintha nem is akart volna Juhász doktoron segíteni. /Ő tudja, miért/ Megint „Szenteczkyzett”, meg „előzőnyócévezett” egyet, hogy mindenkinek egyértelmű legyen az áthallása az egykori rendőrkapitányi lakás ügy körül kavart Fidesz-botrányra és az aktuális előterjesztésben fellelhető hangsúlyokra.

És amikor a polgármester megfelelően az orvos ellen hangolta a testületet, szavaztatott!(?) Egy olyan egyszerű emberi szolidaritást igénylő ügyről, - amit politikai kiszólásokkal és buta, a céllal ellentétes érvanyaggal, saját maga tett elviselhetetlenné – tönkretette az ellenzéki segítés lehetőségét. Így, hát szokás szerint a Fidesz többségre hárult az előterjesztés megszavazása. Ezt a helyzetet a polgármester kreálta elsősorban azzal, hogy szűk látókörű indulataival a Fideszben oly begyakorlott ellenségalkotással a kudarcot egyedül önmaga (és pártja) fejére vonta. Így ez is ráégett a Fidesz nyakára!

Horváth Gyula

Forrás: a szerző Facebook oldala

 

A csepel.hu így számolt be a kt-ülésről

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7912791836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása