CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit vett el a nyugdíjasoktól Németh Szilárd a Fidesszel együtt?

2017. szeptember 06. 05:34 - csú

borvely_-nemeth_lehajtott_fejjel_szegyenkezik.PNGVan oka a szégyenkezésre bőségesen Németh Szilárdnak és csepeli helytartójának, Borbély Lénárdnak!

Németh úr, mit tett az Orbán-kormány a nyugdíjasok érdekében? Csak nem arra gondolt, hogy az ön egyetértésével elvette a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat, s később, milliókat becsapva, „eltőzsdézte” a megszerzett milliárdokat? Esetleg azt védte, hogy nyolc éve nem emelték a 28.500 forintos öregségi nyugdíjminimumot? Azért sem emelt szót, hogy megvédje a korkedvezményes nyugdíjakat, a bányásznyugdíjat, a korengedményes nyugdíjat, a szolgálati nyugdíjakat.A Fidesz kormánya a közgyógyellátások igénybevételi lehetőségeit jelentősen korlátozta, miközben sok ezer nyugdíjas nem bírja kiváltani a legszükségesebb gyógyszereit sem? 

Mindez arról jutott eszünkbe, hogy a Csepelen megbukott fideszes országgyűlési képviselő, Németh Szilárd, (képünk baloldalán) ismét összevissza hadovált. A csepeli nyugdíjasok egy csoportjával való szeptember 4-i beszélgetésen, amelyet Vona Gábor „országos felháborodást keltett” mondatai miatt kellett  sebtében összehívnia, a következőket mondta:

 „Megpróbálják tönkretenni, semmibe venni, amit a kormány tesz a nyugdíjasokért.  Folyton pocskondiázzák, támadják a kormány intézkedéseit, amelyeket a nyugdíjasok érdekében meghoz.” https://csepel.hu/hireink/kozelet/item/10451-a-csepeli-nyugdijasok-visszautasitjak-vona-gabor-szavait

Nem az a gondom, hogy az országos felháborodást a Fidesz, többek között éppen Németh szervezi, a közelgő választások miatt. Az sem érdekes, hogy a Jobbik vezetőjének mondatai nem a kormány nyugdíjintézkedéseit bírálták, még az sem, hogy amikor az ötös számú fideszes párttagkönyv tulajdonosa, Bayer Zsolt mondott felháborító, mocskos mondatokat, akkor a Fidesz megvédte, sőt kitüntette. A képviselő fenti két mondatán akadtam ki.

Németh úr, mit tett a kormány a nyugdíjasok érdekében? Csak nem arra gondolt, hogy az Ön egyetértésével elvette a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat, s később, milliókat becsapva, „eltőzsdézte” a megszerzett milliárdokat? Esetleg azt védte, hogy nyolc éve nem emelték a 28.500 forintos öregségi nyugdíjminimumot? Netán azért emelt szót, hogy megvédje a korkedvezményes nyugdíjak, a bányásznyugdíj, a korengedményes nyugdíj, a szolgálati nyugdíjak megszüntetését, amellyel nehéz helyzetbe hozta a tisztességesen, nehéz körülmények között dolgozó idős embereket? Lehet, hogy műfelháborodása annak szólt: ön egyetért azzal, hogy a kormány a leginkább a nyugdíjasokat sújtó közgyógyellátások igénybevételi lehetőségeit jelentősen korlátozta, miközben sokezer nyugdíjas nem bírja kiváltani a legszükségesebb gyógyszereit sem? Talán azt akarta átlátszó kampányszövegével elhallgatni, hogy a kormány 2017-ben kisebb nyugdíjemelést hajtott végre az MNB inflációs előre jelzésénél, amellyel leginkább az alacsony nyugdíjból élőket bántotta meg?

Írhatnék még az egészségügy tönkretételéről, a szociális kiadások jelentős megnyirbálásáról, de szerintem ennyi is egyértelműen cáfolja Németh Szilárd mondatait. Hatalomra jutása óta az Orbán-kormány inkább a saját hatalmának megtartása, nem pedig a „nyugdíjasok érdekében” hozott intézkedéseket.

A kampányrendezvény összehívása, Németh mondatai bizonyítják: a Fidesznek, s Németh Szilárdnak semmi sem drága. A választási győzelem érdekében ott csapják be az embereket, ahol tudják. Nem tudom hányan voltak a nyilvánosság számára előre meg sem hirdetett „beszélgetésen”. Nem is érdekes. Elgondolkodtató viszont, hogy ezek után mi várható még a képviselő úrtól és csapatától, a hátteret sokoldalúan biztosító csepeli fideszes önkormányzattól, az előttünk álló nyolchónapos választási kampányban. Egy biztos: Csepel, a csepeliek valódi érdekei nem érdekli őket.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7212806448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása