CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbélyék akár neki is állhatnának a csepeli stadion rendbetételének

2017. október 02. 05:07 - csú

csepel_sc_vizben.jpgMost, hogy mégsem épül fel a kormány által tervezett katolikus „stadiontemplom” Csepelen, Borbélyék akár neki is állhatnának a csepeli stadion rendbetételének

Fogalmunk sincs, hogy a csepeliek szerettek volna-e ilyen multifunkcionális sportcsarnokot a kerületbe, ugyanis erről nem kérdezték meg őket. Az sem világos, kinek az ötlete volt a légből kapott beruházás. Annyit lehet tudni, hogy a kormány az egyház részére kívánta felépíteni 5 milliárd forintból. Állítólag azért, mert a 2023-as atlétikai vébéhez kapcsolódó stadionépítés költségét így próbálta hitéleti célú beruházásként elszámolni, vagyis papíron csökkenteni. 2020-ban ugyanis Budapest rendezi a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.

Annak a rendezvénynek a helyszíne azonban nem Csepel, hanem a Hungexpo meg a Puskás Stadion lesz, de különben is: a projekt kedvezményezettjeként megnevezett katolikusok köszönik, nem kérnek belőle. (A nagyvonalú állami támogatás elől azért persze nem ugranának félre, ám azt vagy annak egy részét inkább másra, például műemlék-felújításra fordítanák.)

Viszont ha már felújítás.

„Most, hogy ez kiderült, neki is állhatna végre a csepeli önkormányzat a csepeli stadion rendbehozásá– mondja Takács Krisztián önkormányzati képviselő, egyben a

legnagyobb és legpatinásabb kerületi labdarúgóklub, a Csepel FC egyik tulajdonosa.nak” 

A négyszeres magyar bajnokcsapat által használt Béke téri stadion a Csepel SC központi sporttelepének legendás létesítménye, amelyen hosszú évek óta nem végeztek komolyabb felújítást.

Pedig, mint azt a fenti kép is mutatja, abszolút időszerű, sőt rettenetesen sürgető lenne. Csakhogy az önkormányzat, illetve a sporttelep ingatlanjait kezelő Csepel SC Alapítvány között közel 8 éve húzódó vita miatt jelenleg változtatási tilalom van érvényben a területen. Így tehát ma kis túlzással egy szöget sem lehet ott beverni, márpedig ha ez még sokáig így megy, lassan már csak koporsószögre lesz szükség.

Ezért Takács szerint az önkormányzatnak most már ideje lenne félretenni a politikai érdekeit, és helyette a csepeli értékekre kellene koncentrálnia. „Akár saját erőből is. De ha a kétmilliárd forint megtakarítás eltűnése után ez most nem fér bele a kerületi költségvetésbe, akkor a kormánnyal közösen, ahogy Borbély Lénárd a 2014-es választási kampányban ígérte” – mondja.

100 milliárdok mennek felesleges stadionberuházásokra, és nincs 100 millió a több mint százéves, négyszeres bajnokcsapat ütött kopott létesítményére, ahol többek közt Czibor és Tóth II. is rúgta a labdát? Hogy van ez?
– teszi fel a kérdést a képviselő, aki szerint az sem lehet kifogás, hogy a sporttelepet kezelő alapítvánnyal nem lehet együttműködni, ugyanis a polgármester 2014-ben azt ígérte, hogy az alapítvánnyal együttműködve rendezi a Csepel SC sporttelepét.

Sőt, Németh Szilárdék 2014-ben az önkormányzati választás előtt még konkrétan azt mondták, megállapodtak az alapítvánnyal a terület rendezéséről, visszaszerezték a Csepel SC vagyonát, ennek hála a sporttelep ismét fejlődésnek indulhat, így például a tervezett új birkózócsarnok is a régi helyén, Csepel központi részén épülhet fel. Ehhez képest ma ugye jóval lejjebb, a Kis-Duna parti zöldövezetbe tervezik felépíteni Németh Szilárd kétmilliárd forintos magánalapítványa javára.
Borbély Lénárd pedig szintén 2014 őszén a 35 pontos programjában azt írta,

Megszüntetjük a Csepel SC-ben uralkodó áldatlan állapotokat. Együttműködve az Alapítvánnyal, megnyugtatóan rendezzük a Béke téri sportklub helyzetét. Támogatni fogjuk a terület felújítását és működésének biztonságát.

Forrás: 21ora.hu

Fotó: index.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr712879228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása