CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli módszerrel verték át Tarlósék a Római-partiakat és a népszavazást szervező ellenzéki pártokat

2017. október 18. 09:41 - csú

borbely_tarlos_mogott_rohog_ok_1.PNGGátlástalanul a Római-parti gátért: ismerős mókamesterek, akik félnek a néptől, a szavazástól és a népszavazásért kezdeményezett aláírásgyűjtőktől

Csepelen jól ismert módszer a képviselő-testület ülésein, hogy a fideszes városvezetés a munka megkezdése előtt pár perccel oszt ki előterjesztéseket, javaslatiokat nagyon fontos témákban, s így megvonja a lehetőséget az ellenzéktől, de a kormánypárti képviselőktől is, hogy megalapozott szakmai véleményt alakíthassanak ki a képviselők. A sok vihart megért Római-parti gát ügyében ezt a módszert másolta le ma reggel Tarlós István főpolgármester és a fideszes többségű fővárosi közgyűlés.

Tarlós István főpolgármester szerdára hívta össze a Fővárosi Önkormányzat rendkívüli ülését, hogy új javaslatot terjesszen elő a Római parti védmű ügyében.

A közgyűlés alig félórás vita után meg is szavazta a javaslatot, amely kimondja,

a parti ingatlanok védelmét szolgáló árvízvédelmi létesítmény nem a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon, hanem a hullámtérben, továbbá a Barát-patak és az Aranyhegyi-patak mentén kerüljön megvalósításra.

Az előterjesztés az ülés 8 órára meghirdetett kezdetére még nem volt a testület asztalán, ezért

az ellenzéki képviselők azt javasolták, napolják el az ülést, hiszen a szabályok szerint még a rendkívüli ülések előterjesztéseit is három nappal korábban ki kell küldeni, hogy a képviselők tanulmányozhassák.

A fideszes többségű testület ennek ellenére napirendre tűzte az előterjesztést.

Karácsony Gergely, Zugló polgármester a vita során kifejtette, nem érti, miért nem lehet megvárni, hogy egy ilyan fontos kérdésben az emberek mondják ki a végső szót, miért kell egy olyan határozatot hozni, ami kicselezi a népszavazási kezdeményezést, pedig látszik, hogy erről szívesen elmondanák a véleményüket. Karácsony szerint érthetetlen, miért erőltetnek egy olyan beruházását, amelynek nincs társadalmi támogatottsága. Tarlós István szerint az kispártok közvetlenül a választás előtt kéretőztek rá erre a témára.

Forrás: 24.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4413014456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása