CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botrányos, pofátlan hazugság a csepeli lakájoktól

2017. október 25. 05:59 - csú

vida_es_abel_egyutt_-777-feliratos_1.pngDr. Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője Megint arcátlanul hazudik a Csepeli Hírmondó! címmel írást közölt saját blogján és Facebook oldalán. A cikket változtatás nélkül ajánljuk olvasóink figyelmébe: 

z elmúlt 7 évben már hozzászokhattunk, hogy a Csepeli Hírmondót Németh Szilárd (korábbi csepeli polgármester) és Borbély Lénárd (jelenlegi polgármester) egyszerű Fideszes pártlappá silányította. Amit most műveltek, azt azonban már George Orwell is megirigyelhetné, hiszen nem egyszerűséggel megváltoztatták a múltat. Magyarul simán hazudtak egy akkorát, hogy a fal adja a másikat.

Miről is van szó?

A legutóbbi Csepeli „éljen sokáig Németh Szilárd” Hírmondóban megjelent egy beszámoló a legutóbbi csepeli közmeghallgatásról, „Dr. Szabó szóra sem méltatta a csepelieket” címmel. A kommunista időket idéző – nagy bátran persze név nélkül megjelentetett – úgynevezett beszámolónak ugyanis egyszerűen semmi köze nincs a valósághoz. A cikkben leírtakkal ellentétben itt szó sem volt közmeghallgatásról. Az egésznek az volt a célja, hogy Németh Szilárd, illetve az általa bábként rángatott, nemrég ittas vezetés bűncselekménye miatt elítélt Borbély Lénárd beszéljen, a „köz” meg hallgasson.

Ennek megfelelően a rendezvényen Borbély Lénárd egy

laza másfél órás előadással nyitott. A két iskolai tanóra hosszát kitevő ömlengés utolsó fél órájában a közönség soraiban ülők már erősen morgolódtak, hogy mikor lehet már végre kérdezni, mert ők azért jöttek. Ekkor már a környezetemben ülők velem beszélgettek, mert legalább én válaszoltam ott helyben a kérdésekre, meg szót tudtunk váltani a csepeli ügyekről. Borbély a 90 perces előadása után kérdezte meg tőlem, hogy akkor én akarok-e hozzászólni? Ekkor jeleztem, hogy nem venném el az időt a csepeliek elől, akik kérdezni szeretnének a város vezetőitől, ráadásul én azért jöttem, hogy meghallgassam a lakosok által felvetett problémákat, én nem a saját hangomat akarom hallgatni. Ezt követően Németh Szilárd beszélt újabb negyed órát – miközben továbbra sincs semmi köze Csepelhez, de ez a helyi Fideszt nem zavarja - , majd végül jöttek a kérdések és a válaszok. Illetve csak kérdések, mert érdemi válasz nem nagyon hangzott el. Láthatóan Háros régóta rendezetlen ügye, valamint a helyi adók kérdésköre érdekelte leginkább a megjelenteket, de sem Borbély, sem Szilárd nem tudott érdemi válaszokat adni, ezért masszív kommunistázásba csapott át a fórum. Borbély pedig rendszerint csak azt mondta, hogy ő mindössze aláírja a helyben született döntéseket, a részleteket nem ismeri. Ezen kívül folyamatosan azért kellett magyarázkodnia, hogy miért nem jutnak be a hivatalába a fogadó óráira a csepeliek. Borbély egyébként gyorsan megunta a dolgot, és nagyon hihetetlen gyorsasággal lezárta a kérdéseket: közölte, hogy sajnos a teremben rövidesen kezdődik egy zenekari próba, így ott nem maradhat senki. Akkor miért beszéltek Szilárddal annyit? Azért, mert nem akartak kérdésekre válaszolni. Azért, mert őket nem a csepeliek véleménye érdekli, hanem csak a saját hangjukat szeretik hallgatni. Azért, mert egyszerűen rúgni akartak egyet az ellenzéken.

Az egész közmeghallgatási színjáték alatt – ellentétben a Csepeli Hírmondóban megfogalmazottakkal - mindössze egy hölgy szólított meg engem egy kérdéssel a Csepel SC ügyében, de ekkor már szóba se került, hogy én erre az egy kérdésre válaszolhassak. Ezért amikor Németh Szilárd mintegy 10 perces beszéddel lezárta a csepeli önkormányzati (!) rendezvényt, akkor én odamentem a nekem kérdést feltevő hölgyhöz, és hosszasan beszélgettünk a Csepel SC ügyéről, majd már a Radnóti előtt újabb 20 percet beszélgettem az ott maradt fórumozókkal. Szóval az egészen botrányos úgynevezett „közmeghallgatáson” érdemben csak egy politikussal tudtak beszélni az emberek, velem. Borbély meg Németh Szilárd pedig Fideszes nagygyűléssé silányította az egyébként törvény szerint kötelezően évente megtartandó közmeghallgatást.

Megjegyzem azt is, hogy hozzám hasonlóan a csepeli ellenzéki önkormányzati képviselők sem kaptak szót a hozzájuk intézett kérdések megválaszolására. Takács Krisztián (MSZP) például többszöri jelzésre sem kapott arra lehetőséget, hogy válaszoljon a Csepel SC és a Csepel FC ügyében elhangzott hozzászólásokra.

Szóval aki itt nem hallgatta meg a csepelieket, az Borbély Lénárd volt, aki a törvényben megfogalmazott kötelezettsége helyett egyszerű pártgyűlést szervezett Csepelen a Fidesz alelnökének (Németh Szilárd) a részvételével, akinek meg semmi köze Csepelhez, lévén csúnyán elbukta a 2014-es választást. És egyébként így lesz egy 2018-ban is. Mert a csepeliek nem vevők az ilyen arcátlan politikusokra.

Aki viszont a legarcátlanabbul viselkedik, azt a Csepeli Hírmondó, amelyik egészen elképesztő módon hazudik. Felelőssé teszem ezért a lapot kiadó Csepeli Városkép Kft. ügyvezetőjét (Vida István), valamint a lap főszerkesztőjét (Máger Judit). Ez a két ember nem csak a magyar újságírás, hanem a magyar demokrácia szégyene is.

Utóirat: Mint társadalomkutatónak azért is égett az arcom a közmeghallgatáson, mert Borbély Lénárd a másfél órás előadásában egy közvéleménykutatás eredményeit is „értékelte”. Ezt biztosan nem kellett volna, mert egyértelműen kiderült, hogy sem az elvégzett kutatás módszertanát nem ismeri (és nem is érti), sem a közvéleménykutatás eredményét nem tudja szakszerűen értékelni és értelmezni. Akkor meg miért beszél erről fél órát?

Forrás: dr. Szabó Szabolcs blogja és Facebook oldala

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4513049758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.10.25. 21:26:00

Csepeliek helyesen döntöttek, amikor dr. Szabó Szabolcsot választották 2014-ben képviselővé! Csepel vezetői és a Fidesz alelnöke képességnélküli emberek! A kontraszelekció termelte ki őket, mert Németh Szilárd mindenkit eltávolított, aki nála okosabb volt!

Hogyan is lett az SZDSZ-es Németh Szilárd a csepeli Fidesz elnöke? Az SZDSZ-ben a "nagyok" nem hagyták a csepeli képesítésnélküli napközis nevelőt érvényesülni, ezért átlépett a Fideszbe. Ott 1998 őszén kapott egy képviselői helyet, ő azonban nem elégedett meg ennyivel! Beléptetett 17 új tagot, akikkel megválaszttatta magát az addigi elnök, Tóth János helyére!!! Új seprő jól seper! Hamarosan egy gyékényre feküdt Tóth Mihállyal és a csepeli MSZP-vel a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés gyékényén! Vajon mivel érdemelte ki a 90-es években az iskolaigazgatói állást a szocialista vezetéstől? Vajon mivel érdemelte ki később a sportügyi tanácsnoki címet és jövedelmet? Vajon ki ejtőernyőztette be a Fidesz alelnöki székbe a volt SZDSZ-est? És vajon miért sorosozik állandóan? ;)
süti beállítások módosítása