CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Idegen tollakkal ékeskedik Ábel Attila, a füllentős csepeli alpolgármester

2017. november 13. 05:34 - csú

abel-lepel_onmagat_leplezi_le_abel_attila.pngÖnmagát leplezi le Ábel Attila

A  21ora.hu csepeli hírportál szerint Ábel Attila kerületi alpolgármester változatlanul fullba tolja, ráadásul rendíthetetlenül terjeszti a nyilvánvaló fideszes ferdítéseket. 

Borbély Lénárd helyettese, Csepel médiaügyekért is felelős alpolgármestere ezúttal a kerületi lakótelep-felújítások kapcsán mert nagyot álmodni ámítani. Előbb a Fidesz kerületi háziblogján, majd a legnagyobb csepeli közösségi falon osztotta az észt. Vagyis a kamut nem kis részt.

Azt írta ki ugyanis a legnagyobb, közel 7000 tagot tömörítő csepeli Facebook-közösség, a csepeliek nevű csoport falára, hogy

“ha az önkormányzat csillagtelepi városrehabilitációs programja sikerrel jár, hamarosan a negyedik ilyen programot indíthatjuk el”.

Az idézetet előtti, illetve utána következő kijelentések alapján egyértelmű, hogy Ábel “indíthatjuk” alatt a jelenlegi, fideszes kerületi vezetést érti:

A kulcsmondatot pirossal aláhúztuk.
Ez azt jelenti, hogy  az alpolgármester szerint az Ady I-es és II-es (ún. Csepel Kapuja) városrehabilitációs projektet nem a korábbi, szocialista városvezetés indította el (majd fejezte is be részben) 2008-2010 között, hanem a 2010 ősze óta regnáló fideszes garnitúra.
Ami sajnos nem igaz. Az Ady lakótelep első városrehabilitációs projektje egy az egyben a 2010 előtti városvezetéshez fűződik, az úgynevezett Csepel Kapuja szociális célú városrehabilitációs program pedig szintén az MSZP idején, az akkori önkormányzat munkája nyomán formálódott és indult el, aztán úgy alakult, hogy az átadásával járó kőkemény munka már Németh Szilárdnak jutott.
Az eddigi egyetlen városrehabiliációs program az úgynevezett “déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja” volt. A Némethék által benyújtott pályázat alapján megvalósult déli projekt 2012 és 2014 között zajlott Csepel-központban. A projekt apró szépséghibája, hogy az elnyert közel 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatásból 0,4 milliárdot, tehát 400 millió forintot a Szent Imre térre szórtak el ahelyett, hogy a főtértől délre fekvő paneltömböket korszerűsítették volna.
Ez már a fideszes városatya következő, a kamu-barométert szintén kilengető kijelentésével is összefügg, mi szerint “cél az összes csepeli panelház és lakótelepi ház felújításának elősegítése”. Persze lehet, hogy most már ez a cél. Az előző ciklusban azonban még a kisfogyasztóknak arányaiban csupán aprópénzt jelentő rezsicsökkentés volt az aktuális sláger.
A lakótelepi házak hőszigetelése és a fűtőrendszerek korszerűsítése akkoriban ezért sem fért a prioritások közé. Annyira nem, hogy még azt a pénzt sem fordították rá, amit a panelekre is simán költhettek volna – lásd fentebb.
Egy korábbi kimutatásunkból jól látszik, mely városrehabilitációs programok kötődnek a régebbi, és melyik a jelenlegi városvezetéshez.
Természetesen a szokásosnál indulatosabb felháborodás az újabb fideszes ferdítések után már csak azért sem indokolt, mert hazudnak rendületlenül ennél nagyságrendekkel nagyobbakat is, például a 2010-ben milliárdos adóssággal átvett (valójában pluszos) kerületi költségvetésről.
Forrás: 21ora.hu
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5313231267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása