CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel Nyertese

2017. november 25. 05:25 - csú

nyertes_zsuzsa_portre.jpgNyertes Zsuzsa Csepelen, a Jedlik Ányos Gimnáziumban érettségizett, utána dolgozott ápolónőként, vezetett szépségszalont, játszott Shakespeare-t és Heltai Jenőt, filmezett, tévézett. Elsősorban komikaként, vígjátékok szereplőjeként tartják számon, a közönség szemében ő a magyar Marilyn Monroe. A Vidám Színpad egykori művésze, aki jelenleg szabadúszó

Nyertes Zsuzsa orvos akart lenni. Elsőre nem vették fel, és második jelentkezésre sem, a fizika nem ment, főleg az írásbeli. Szóbelin kedvesen mosolygott és mindig egy jeggyel jobbat kapott. Közben ápolónőként dolgozott a MÁV Kórházban. Magától eszébe sem jutott volna a Színművészeti Főiskolára felvételizni, már a tanárképzőn gondolkodott, biológia-testnevelés szakon, amikor zongoratanárnője, Bikfalvy Júlia azt kérte, hogy a kedvéért próbálja meg a színészetet. Elsőre felvették!

Párjával, Attilával nagyon korán találkozott, a csepeli strandon látták meg egymást. Ő 16 volt, Attila 18. Rövid megszakításokkal azóta együtt vannak, és közös kislányuk is született, de

ennek ellenére nem házasodtak össze.

A főiskolán Marton László volt az osztályfőnöke, aki nem vitte magával a Vígszínházba, de ezt ő nem bánja, mert így a Vidám Színpadra került. A szakmát ott tanulta meg Bodrogi Gyula igazgatótól és Kalmár Tibor főrendezőtől. Fiatal színésznőként sok és sokféle szerepet kapott. Harminc évig hűséges volt a Révay utcai épülethez.

Filmszerepeket is kapott. Az NDK-s filmesek nem tudták, hogy elsősorban komika, így drámai főszerepet játszhatott Engels életéről szóló sorozatban. A Szegény Dzsoni és Árnikában is játszott, de a filmben szintén szereplő Orbán Viktorral nem találkozott. Fiatal egyetemistaként focistát játszott, ám Nyertes Zsuzsa épp kacsává változott a mesefilmben, amikor ő forgatott.

Nyertes Zsuzsa sokat foglalkoztatott, szabadúszó művész. Négy-öt társulattal is fellép, járja a vidéket, mert másképp nem tudna megélni. Jövőre teljesülhet az álma: háromszor járt Amerikában, volt Svédországban és most Ausztráliában léphet fel magyarok előtt.

A szakmabeli zaklatásokkal kapcsolatban elmondta, hogy róla tudták és mondta is, hogy nagyon szerelmes, és érzelmek nélkül nem lenne képes... Így aztán nem is próbálkozott nála senki.


Forrás: sztarklikk.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7913360433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása