CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli baloldal farag főispánt, képviselőt Németh Szilárdból?

2018. január 23. 05:59 - csú

nemeth_szilard_mosolya-2017-hermann_ildi.pngPénz, paripa, fegyver  nagyképűséggel,  a visszavágás, a revans vágyával.  Németh Szilárd győzelme visszaviheti Csepelt is a múltba, egy  bukott, revizionista álmokat kergető, bezárkózó világba, melynek számos elemét a rezsirikkancs már megépíttette. Az ő világában a félelem uralkodna...

Választások előtt áll az ország. A hatalom Csepelen és Soroksáron, vagyis a 17-es országgyűlési választókerületben  ismét a már egyszer megbukott Németh Szilárdot indítja. Németh kívülről magabiztosnak tűnik, bízik a mögötte álló országos és helyi hatalomban, az önkormányzati vezetők közötti vazallusaiban, elvakult hívei támogatásában. Nem kétséges, a pénz, paripa, fegyver birtoklása, a nem kevés nagyképűséggel „megáldott” magatartás határozottságként való felmutatása, a visszavágás felhajtó ereje, a vezérnek való megfelelés belső igénye, növeli győzni akarását. Nem izgatja, ha hazugságon kapják, netán pereket is veszít hazugságai miatt. Nem törődik az elmúlt évek megérdemelt kritikájával, az „Egyik Legnépszerűtlenebb Politikus” címének kivívásával sem.

Németh azonban 2014-ben is hasonlóképpen, a hatalom nyújtotta előnnyel indult. Akkor, a baloldal együttes indulása, csepeli veresége ütötte el a győzelemtől. Növekvő országos valamint csepeli népszerűtlensége és egyetlen baloldali jelölt indítása most is, immár végleges vereséget

mérhetné rá.

Hiba lenne azonban lebecsülni. A baloldal bármilyen megosztottsága (két jelölt, a baloldali tábor esetleges megosztottsága), a változást akarók – esélyes jelölt hiánya miatti –, távolmaradása a szavazástól, Némethet erősítheti. Esetleges győzelme pedig végzetes lehet a csepeli baloldal számára, évekre visszavetheti talpra állását, jelentős politikai tényezőként való figyelembe vételét a kerületben. Ennél nagyobb gond, hogy Németh győzelme visszaviheti Csepelt is a múltba, egy már bukott, revizionista álmokat kergető, bezárkózó világba, melynek számos elemét Németh már megépíttette, felelevenítette (revizionista országzászló, Wass Albert és Nyírő József kulturális programok szervezése, Nagy-Magyarország virágos kert kialakítása a Szent Imre téren, a 74 vármegye címerével stb). Az ő világában a félelem uralkodna, s győztesként, a vezér főispánjaként, hosszú évekre berendezkedhetne. Befejezhetné Csepelen is a Nemzeti Együttműködés Rendszere demokráciát felszámoló programjának megvalósítását. Ezt a rendszert pedig már nem illiberalizmusnak vagy autokráciának nevezik majd Európa szabad részében, hanem nyílt diktatúrának.

A magyar baloldal pártjainak, a csepeli baloldal egészének, a helyi pártszervezetek vezetőinek és tagságának felelős magatartása tehát nem megkerülhető. Felelősségük, szerintem, nem osztható, nem egyik vagy másik a felelős a választási küzdelemben való egységes indulásért, a választókerületenkénti egyetlen, komoly eséllyel induló jelölt megnevezéséért. Fokozottan érvényes ez a helyi, ki legyen az egyetlen jelölt, a mienk vagy a másik mienk kérdése körüli viták mielőbbi rendezésére, befejezésére.

Véleményem szerint a Csepel-Soroksár országgyűlési választókerület a baloldal számára csak akkor lesz nyerhető, ha egyetlen jelölt indul reális, a baloldal egésze által felvállalható programmal. A baloldali szavazóbázis, a változást akaró erők baloldalon túli része, valószínűleg csak a valóban esélyes jelölt mögé állna be, ellenkező esetben sokan inkább távol maradnak a szavazástól. Tudomásul kell venni: rohamosan fogy az idő! Most még van lehetőség a megegyezésre…

V O X

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1013595791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.01.23. 11:00:05

Én a NER-rel szemben a NEMZETHŰ ERŐK-et (NHE) állítom csatasorba!

Mi a NEMZETHŰ ERŐK? Egy eszme!

Az általam kitalált 2002-es gázár-ötlet egy gondolat volt, maga a GYŐZEDELMES MÉM! Ez váltotta ki a legnagyobb hatást Magyarországon a rendszerváltás óta! A Fidesz ebből élt 2002 után két és fél évig! A magyar lakosság ennek köszönhetően kapott éveken keresztül többszáz milliárd forint gázárkompenzációt!

Az MSZP-SZDSZ és a Fidesz közötti ÍGÉRET-CUNAMI-t nem én indítottam el, hanem a KÉT CSOPORTOSULÁS HATALOMVÁGYA!

A NEMZETHŰ ERŐK egy eszme, mint például a Szent Korona Tan! Amely szerint a Szent Korona tagja MINDEN ORSZÁGLAKOS! Maga az ország területe a Szent Koronáé! A Szent Korona megvédi minden tagját! Amíg ebben az eszmében hittek az emberek, addig így is volt! Amikor az megingott, jött Trianon, meg az emberek megosztása!

A NEMZETHŰ ERŐK ALAPELVE: "A hazát szeressétek, ne magatokat! Ti elmúlhattok, a haza nem" Copyright Tarjányi László.

A NEMZETHŰ ERŐK nem párt, nem szervezet, sem nyilvános, sem titkos! Nem betiltható, mint ahogy a gondolat sem!

A NEMZETHŰ ERŐK tagsága önkéntes, mindenki maga mondja ki, vagy gondolja hogy a tagja! Sehová nem kell bejelenteni! Hamarosan mi leszünk Magyarország legnagyobb entitása!

A NEMZETHŰ ERŐK tagja lehet mindenki, aki a hazáját szolgálja, nem a saját zsebét!

Ön dönti el, közénk tartozik-e, a NEMZETHŰ ERŐK tagjai közé, mi bizony egyetlen becsületes magyar testvérünket sem rekesztünk ki magunk közül! Az tartozik közénk, aki közénk valónak vallja magát, származástól, társadalmi helyzettől függetlenül! Eszmét nem hirdetünk a hazaszereteten kívül, így eleve nem zárunk ki senkit magunk közül! Akinek arra van gusztusa, hogy (eszmei) akolba zárja magát, az tegye meg maga! Ebből következően ideológiai vitákra sem vagyunk hajlandók! "Mi vagyunk a magyar nép ujjai, különbözőek, de összetartozók! S ha kell, ökölbe is szorulunk! Copyright Tarjányi László."

Alapelvünk továbbá, a NEMZETHŰ ERŐK tagjai tekintettel vannak másokra is! Becsületes ember nem szavaz azért a Fideszre, mert haszonélvezője a rendszernek! Vannak vesztesek is, mi bizony melléjük állunk!

Minden becsületes magyar, aki becsületes választást akar, tegyen szóvá minden gazságot a NEMZETHŰ ERŐK (NHE) nevében!

"Magyarnak lenni nem származás, hanem vállalás dolga." - vallotta Illyés Gyula. NEMZETHŰ-nek lenni szintén vállalás dolga!

Mi nem állítunk jelölteket, az és a hazudozás a pártok dolga! A felállított jelöltek közül majd mi kiválasztjuk a legesélyesebb ellenzékit minden választókerületben! Népgyűléssel vagy kellő időben megtartott önkéntes részvételen alapuló nulladik fordulós választáson! Az eredményt pedig közzétesszük, a jelölt - függetlenül az illetőt indító párttól - a NEMZETHŰ ERŐK támogatását bírja! Örökké éljen a Magyar Nemzet!

Én mint a NEMZETHŰ ERŐK tagja és alapítója, a csepeli választással kapcsolatban tartom magam az eddig vallott nézeteimhez!

Induljon mindenki, aki akar! A pártja ugyanis csak kellő számú jelölt indítása esetén kap állami támogatást! A töredékszavazatok alapján is csak így juthat listás mandátumhoz! A tapasztalat az, hogy a pártérdekek eddig is megakadályozták közös jelölt indítását!

Nekünk, helyi választóknak kell eldöntenünk, melyik jelöltre fogunk szavazni április 8-án, Németh Szilárd ellenében! Ennek módja lehet egy népgyűlés, magam azt javasolom, tartsunk önkéntes részvételen alapuló nulladik fordulót a választás előtt kellő időben! A nyertes személyét közzé tesszük, s arra fogunk szavazni április 8-án!

Aki a máris a NEMZETHŰ ERŐK tagjának érezi magát, már kezdheti tájékoztatni az ismerőseit, szomszédait!

Én nem helyezek előnybe senkit, s nem is gátolok! Akit a többség választ, nekem megfelel! Vonatkozik ez minden jelöltre!

Aki többet akar tudni a NEMZETHŰ ERŐK-ről, olvassa el az Facebook-fiókom idővonalán közzé tett, e tárgyban írottakat, illetve olvassa el az alábbi nyilatkozatot, amit az alfahir.hu-n tettem hozzászólásként! Ez maga a NEMZETHŰ ERŐK alapító okirata! Mentse el, ossza meg, így nem lesz betiltható, kitörölhető!alfahir.hu/2018/01/22/hadhazy_akos_fidesz_lmp_korrupcio_kormanyvaltas

Tegnap, a Csepel Újságban közzé tettem egy írást a Látogatók bejegyzéseinél, olvassák, terjesszék!

"Nem sokára meg jön az az erős szél, amely elfújja az Orbán-rendszert! Dixi et salvavi animam meam."

Tisztelettel Tarjányi László, egyszerű csepeli lakos!

Tarjányi László 2018.01.23. 11:06:31

Szerkesztő úr! A mai írását olvasva, mi versenyt futunk a csepeliekért! Mindenki a maga módján! Remélem, Csepel lesz a nyertes! Tisztelettel köszöntöm Önt és a kedves csepeliek.blog.hu olvasókat, a Csepel Újság Facebook-közösség tagokat!

Tarjányi László 2018.01.23. 11:08:00

Szilárd, ráérsz nevetni, ha esetleg te leszel a győztes! Ne igyál előre a medve bőrére!

Tarjányi László 2018.01.23. 11:32:20

László Tarjányi Tisztelt olvasók! Emlékezzenek csak, mit írtam már sokszor a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés aláírásának a szőnyegéről, illetve Németh Szilárd hajdani képesítésnélküli napközis tanító iskolaigazgatóságáról, az MSZP alatti sporttanácsnokságáról? Bizony azon a szőnyegen nemcsak Németh Szilárd és a csepeli Fidesz ült, hanem Tóth Mihály és a csepeli MSZP is! Aki másképp tudja, írja meg! Mint ahogy a Wallis vezérigazgatóságában Bajnai Gordont bizony a fideszes Gansperger Gyula követte! Fáj az igazság? Nekem is!
süti beállítások módosítása