CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli hazugságok botrányokat elfedő ígéretekkel, politikai öntettel

2018. március 05. 04:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) március 1-én megjelent 8. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

marki-zay_peter.PNGMintha mi sem történt volna, a hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredményeit elhallgatva, figyelmen kívül hagyva, megy tovább a csepeliek becsapása a Csepeli Hírmondó legutóbbi számában, pedig még maga, a Nagy Németh Szilárd is megnyilatkozott az ügyben. „A polgármestereknek figyelniük kell a helyiekre…” ajánlotta országos tanulságként a polgármestereknek. Már maga Borbély úr sem figyel rá, mert a lapban, igazi pártlaphoz méltó módon, folyik tovább a sorosozás. Pedig még az 5. sz. párttag birtokosa is megmondta, hogy abba kellene már hagyni. Változatlan az ellenzék kiszorítása a lapból, pedig Németh Szilárd azt is kijelentette, hogy Magyarországon minden párt egyforma eséllyel vehet részt választásokon. A CSH-ban ez sem igaz. Talán azért, mert Németh sem komolyan gondolta az egyforma esélyeket. Csak beszélt össze-vissza, még a hódmezővásárhelyi vereség hatása alatt állhatott.

A szerkesztők már az önkormányzati ügyekre sem figyelnek. Egy sort sem írnak a március 22-i önkormányzati képviselő-testületi ülésről. Valószínűleg el kellett hallgatni a 8,2 milliárd forintos költségvetési hiányt vagy a dr. Juhász György főigazgató/főorvos körül kibontakozott és testületi ülésen is felvetődött botrányt.

Mindeközben, a heti megjelenés ellenére, továbbra sem olvashatnak a csepeliek

mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémákról; a környezetszennyeződés kérdéséről, a szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, például. a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi híd  felújításáról. Kimaradt a soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. közötti együttműködés, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése, a Kis-Duna parton épülő több milliárdos birkózócsarnok és birkózóakadémia, kollégium, vendéglátó központ létrehozása, valamint az SZTK-ban elhelyezett tv-k ügye.

Véleményünk a cikkekről:

1) Fejlesztés a Jedlikben: európai színvonalú lesz az iskola

Immár negyedszer adja el a témát a lap, Németh Szilárddal együtt, most az egyeztető tanács megalakulása apropóján. Nem tértek azonban ki azokra hírekre, amelyek szerint a felújításhoz jóváhagyott támogatás valószínűleg túl lett méretezve. Már egy tanuszoda tervét is kiszivárogtatták, s újabb és újabb ötletek születnek az egyeztető tanács tagjai részéről, amivel kitölthetik majd a keretösszeget. Lehet, hogy a támogatási milliárdok mögött nem volt részletes felújítási terv? Végre megtudhattuk azt is, hogy a kormány 5 milliárdja a még jóvá sem hagyott Weiss Manfréd Terv része, amiből az is kiolvasható, hogy a Jedlik végleges felújítási terve a Weiss Manfréd Tervvel együtt lesz jóváhagyva.

Ezért is kérdezünk rá a kormánytámogatással kapcsolatos döntésére: aláírták már az illetékes miniszterrel a támogatási szerződést, amelynek február 28. volt a határideje? Ha nem, miért nem?

2) Weiss Manfréd Terv – 3. rész Sport és megújulás

A 200 milliárdos tervhez össze kellett szedni minden korábbi ígéretet, amivel ki lehet tölteni a keretet. Ezek közé tartozik a 2010-es, még Németh Szilárd által meghirdetett ígéret, a Csepel SC Alapítvány Béke téri létesítményének megszerzése, majd felújítása, amire most is ígéretet tettek. Ezekből nem lett semmi, pedig minden politikai, jogi eszközt bevetettek. Németh Szilárd például éveken keresztül kommunistázott, offshorozott, ígérgetett, főleg a választások előtt. Utána mindent „elfelejtett”. Lehet, hogy ez is egy, a sok be nem váltott ígéretek közül? Lásd még: http://21ora.hu/2018/03/02/lassan-raszakad-a-plafon-a-csepeli-fideszre/

Kimaradt viszont a tervből a korábban meghirdetett új kézilabda csarnok, amelyet az ÁMK melletti területen akarnak felépíteni. Ami azért is feltűnő, mert mint a napokban olvashattuk, sikertelen volt a megvalósítására kiírt pályázat. A felépítésére tervezett 500 millió kevésnek bizonyult, ezért az összegért nem volt vállalkozó. Hogyan tovább, kérdezzük a szerkesztőség helyett.

Kimaradt a korábban Csepelre tervezett új Budapesti Teniszközpont is. Miért?

Megvásárolják viszont, olvasható a lapban, a Csepeli Szabadkikötő SE és a Dunapack Papírgyár Sporttelepét, a Hollandi úti Kajak-Kenu vízisport-telepet, felújítják, s működtetik. Majd, ha a tulajdonosok eladják. Megalománia! Mindent tulajdonba venni, ha kell törvénymódosítással, kormánysegítséggel, ha nem megy, akkor megvenni. A pénz sem számít. A milliárdos fenntartási költségek se számítanak. Mert ha valami nem a fideszes önkormányzaté, akkor nincs velük az erő. Erre fog milliárdokat áldozni a kormány? Ha végül mégsem, akkor pedig majd elzárnak minden jogi, költségvetési csapot és kivéreztetik, tönkreteszik?

Mindez azt mutatja, hogy korántsem kész még a Weiss Manfréd Terv. Lehet, hogy nem is lesz, mert az egész csak kampányfogás? Ezzel együtt változatlanul olvashatjuk a két oldal zárásaként Borbély Lénárd polgármester köszönetét: „Az itt élők nevében…” köszönjük Szilárd. Mit köszönnek? Még el sem fogadták a tervet.

3) Szétverte a buszvárókat a Jobbik gazdája

    Húzóágazat a mezőgazdaság

    Ismét a piac mellett kampányolnak a pártok

    Egymást is megalázzák a baloldali pártok

    Kínos helyzetbe lavírozta magát az Együtt

    Budapest ma a legbiztonságosabb európai főváros

    Meg lehet állítani az illegális migrációt

    Stop Soros: a magyar nép kezébe helyezik a törvénycsomag elfogadását

    A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országos Választmányának nyilatkozata

Nyolc oldalas politikai blokk, a Fidesz, személy szerint Németh Szilárd támogatása, az ellenzék-szapulás jegyében, hazugságokkal, csúsztatásokkal, az ellenzék minden áron való ellehetetlenítésével. Ráadásul meg sem kérdezik az érintetteket. Pedig Németh Szilárd március 16-i sajtótájékoztatóján a következőket mondta: „Ma Magyarországon minden párt, a legkisebbtől a legnagyobbig egyenlő feltételek mellett indul a választáson”.

https://444.hu/2018/02/13/nemeth-szilard-ma-magyarorszagon-minden-part-a-legkisebbtol-a-legnagyobbig-egyenlo-feltetelek-mellett-indul-a-valasztason. Nagyszerű: épp a Csepeli Hírmondó hazudtolja meg a fideszes alelnököt, képviselőjelöltet. 

Néhány megjegyzés a cikkekhez:

> „A városvezetés célja az volt, hogy a buszvárók önkormányzati tulajdonba kerüljenek,…mert így saját hatáskörben lehet tisztán tartani azokat, a hirdetési felületek értékesítése pedig bevételt jelent az önkormányzatnak”. A buszmegállók fenntartása, kezelése nem helyi önkormányzat feladata, s a hirdetési bevételek nem fogják megoldani az önkormányzat bevételi gondjait. A ki nem mondott cél, hogy a reklámfelületek kézbentartásával korlátozzák, elsősorban választási időszakban, az ellenzék reklámlehetőségeit.

> A földművelésügyi miniszter Radnótiban tartott fórumáról szóló tájékoztató egyoldalúra sikeredett. Miért maradt ki a miniszter migránsokkal foglalkozó mondata, miszerint „a migránsok miatt megváltozhatnak az étkezési szokások”? Talán mert ez a rovarokkal példálódzó eszmefuttatás nélkülözött minden épeszű gondolatot, s ez már a szerzőnek is sok volt?

> Nem igaz az ismeretlen szerző állítása, miszerint „Takács Mónika MSZP-s képviselő a tulajdonosa annak az MSZP-s lapnak is…”

> Nem állja meg a helyét az sem, hogy „Budapest ma a legbiztonságosabb európai főváros. Az Economist Innteligence Unit 2017-ről készült elemzése szerint Budapest nincs az első 60 város között, előtte van viszont több európai főváros: Stockholm, Madrid, Brüsszel, London, Párizs, Róma, Athén stb. https://dkf1ato8y5dsg.cloudfront.net/uploads/5/82/safe-cities-index-2017-eng-web.pdf

> A Fidesz Választmánya kiállt „Magyarország függetlensége mellett” és elutasította az ENSZ tervezett migrációs csomagját. Először is hazánk függetlenségét napjainkban semmi és senki nem fenyegeti, még az ENSZ tervezett „migrációs csomagja” sem, amelyet nem lesz kötelező elfogadni. A megbukott Soros-terv helyett azonban a nyilatkozat „kijelölte” az új ellenséget, a 193 országot tömörítő ENSZ-t. Ez az állítás is hazugságon alapszik ezért ez is meg fog bukni. Kár, hogy a választmány nem állt ki a Paksi szerződés elfogadásakor hazánk függetlensége mellett, mert az Oroszországtól való gazdasági függőség valóban komoly veszélyt jelenthet a következő 15 évben. 

4) Gundel-palacsinta: tradicionális desszert a vasárnapi ebéd befejezése

A Gundel étterem Gundel-palacsinta receptjében nem szerepel „1 üveg „Tiltott Csiki sör”, rum viszont igen. Ettől persze még finom lehet. Ami azonban megkérdőjelezi az egészet, az az egész politikai „öntet”. A szakács szerepében most is látható volt a politikus, a hatalmon lévő Fidesz alelnök, aki ismét Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője akar lenni. A tulajdonos felelőssége, hogy a közpénzből fenntartott CSH, választási kampánya támogatása érdekében, még szakácsrovatot is indított számára. Köszönjük, nem esszük Németh palacsintáját.

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Február:

  1. Ülésezett, este nyolc órakor, a Csepeli Önkormányzat Képviselő-testülete.
  2. Nagysikerű Zámbó Jimmy est volt a Csepeli Munkásotthonban.
  3. Lengyel Géza könyvbemutatója a Csepeli Munkásotthon Tamási Lajos Irodalmi Klubjában.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8413711074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása