CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fideszes választási csalás készül Csepelen?

2018. március 23. 05:59 - csú

borbely-abel-morovik-2016-12-05-777.pngA rezsiripacs állandó tettestársai: Borbély Lénárd csepeli polgármester, Morovik Attila alpolgármester és Ábel Attila alpolgármester. Ma Morovik nyakába sózzák az áldatlan feladatot. Ő a nevét, Ábel a papagájkommandót adja Németh Szilárd választássi reklámhadjáratához, a testület meg az összeg megjelölése nélküli biankó csekkre adja az áldását... A csepeliek pedig csak nyelnek és fizetnek, nyelnek és fizetnek....

Az utóbbi napok leghangosabb hazai hírei közt volt, hogy Csepelen kiderült: több mint kéttucat kamupárt 1000-nél is több halott ember adataival élhetett vissza az ajánlásgyűjtés során. A példátlan eset eddig csak arra világított rá egyértelműen, hogy a fideszes választási rendszer a korrupció és a csalások melegágya - közli a Sztárklikk.hu című internetes hírportál

Miként írják, a rekordszámú, 23 jelölőszervezetet érintő botrányhoz az MSZP szerint köze lehet a Fidesznek is, mondván: minél több jelölt között oszlanak meg az ellenzéki szavazatok, annál könnyebb a kormánypárti Németh Szilárd dolga.  A hatóságok dolga kideríteni, ki vagy kik segítették csalással a szervezeti háttérrel nem rendelkező pártok aláírásgyűjtését.

A Sztárklikk figyelmeztet: a Fidesz Csepelen most olyan lépésre szánta el magát, amely a hírportál álláspontja szerint törvénytelen. Borbély Lénárd polgármester (Németh Szilárd korábbi alpolgármestere) péntek reggel 8 órára összehívta a csepeli képviselőtestületet, hogy rendkívüli gyorsasággal megszavaztasson egy előterjesztést. Ebben

felkérik a csepeli képviselő-testületet, hogy „minden rendelkezésre álló eszköz útján” így például közvetlen megkereséssel, levélben, telefonon stb. támogassa a lakosság választáson való részvételét.

Vagyis a XXI. kerület fideszes vezetői arra akarnak felhatalmazást adni maguknak, hogy közpénzből mozgósíthassanak az április 8-i országgyűlési választásra. Ami az általuk megkérdezett jogász szerint nyilvánvalóan törvénytelen, ugyanis a magyar jog elég egyértelmű az önkormányzatok kampányban való részvételének megítélésében.

„A kormánynak és a helyi önkormányzatoknak a választási eljárásban semleges pozíciót kell elfoglalnia, semlegesnek kell maradnia, a pártok közti versenyben nem vehetnek részt, nem segíthetik egyes pártok választási üzeneteinek eljuttatását” – idézik a jogi álláspontot.

A kérdés, hogy a csepeli önkormányzat feladja-e a semleges pozícióját, azaz bármilyen módon feltűnik-e egyik vagy másik jelölt mellett – teszik hozzá. Ezt egyelőre nem lehet tudni, mindenesetre Németh Szilárd és csepeli csapata „visszafogottságát” ismerve a szocialisták szerint nem kérdés, hogy fideszesek megint átlépnek egy határt.

Németh Szilárd és a Fidesz láthatóan kamikaze-akcióba kezdett, miután minden felmérés szerint vesztésre állnak Csepel-Soroksáron” – fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó a Sztárklikk megkeresésére.

„Nem számít már nekik semmi, akármire hajlandók, hogy elkerüljék a bukást. Csakhogy nem kerülhetik el, ahogy a felelősségre vonást sem. Holnap emiatt ismét a nemzeti választási bizottsághoz fordulunk. Nem hagyjuk szó nélkül, hogy még több közpénzt toljanak Németh Szilárd kampányába Csepelen” – mondta a  képviselőjelölt.

Szerző: Nagy András
Forrás: Sztárklikk
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5013767718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.03.23. 06:52:13

Ahogy Bangóné mondta a Sztárklikkben, Németh emberei nem akarnak kibújni Németh seggéből! Bármi áron győzelemre akarják segíteni a főnöküket! A mi pénzünkből hülyítenek bennünket telefonon, plakátokon, interneten, a Csepeli Hírmondón keresztül! Nincs mese, ha nem győzzük le őket választáson, akkor jöhet a forradalom! Mert itt bizony nem lesz beletörődés, ha győz a Fidesz! Eleve nem tiszta eszközökkel küzd, hanem átalakította a választási rendszert hogy felé lejtsen a pálya! Minden kommunikációs eszközt megszerzett, meg persze minden pénzt amihez csak hozzáfért! Sajnálhatják hogy a hatalmat és a pénzt, valamint az emberek szeretetét egyszerre birtokolni nem lehet! Legfeljebb kettőt egyszerre, ők választották a sorsukat, mi meg majd beteljesítjük! Dixi et salvavi animam meam.
süti beállítások módosítása