CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit dugdosnak a csepeli rezsiripacs megcsonkított főzőcskéje és migráncsozása mögött?

2018. március 26. 05:59 - csú

nemeth_szilard_nem_szakad_ram_a_plafon.PNGEz a fotó sem került be a Csepeli Hírmondóba, pedig jól látható: Németh Szilárd rezsiripacsnak a szemében megjelent a düh és az aggodalom. Felméri, hogy leszakad-e a plafon a migráncsozásba merülő mondókájától...

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) március 22-én megjelent 11. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

Kezdjük azzal, amit igyekeztek minél jobban eldugni. A Vida-Ábel páros a 14. oldal alját találta a legalkalmasabb rejtekhelynek. A rezsiripacs szolgalelkű szerepeltetése miatt ismét elmarasztalták az önkormányzatinak álcázott csepeli Fidesz-pártlapot, a CSH-t. Vida István újabb jogsértést könyvelhet el cége, a CSH kiadójának vezetőjeként. Március elején még a Kúria ítélte el, miután a legfőbb bírói fórum felülbírálta és megváltoztatta a csepeli választási bizottság felmentő-elkenő döntését. Vida – együtt Ábel Attila alpolgármesterrel  – képtelen volt tanulni a bírói ítéletből, a CSH folytatta Németh Szilárd nyakló nélküli fényezését. Az Együtt Párt ezt a módszert újra megtámadta, de most már a csepeli választási bizottság nem akarta vagy nem merte újra lejáratni magát a Kúrián, ezért a fogát összeszorítva, önként és dadogva, de elkaszálta a Fidesz és a rezsiripacs fényezőjét, a Városkép Kft-t, amelynek vezetője még mindig Vida István, felettese pedig változatlanul Ábel Attila, valamint Borbély Lénárd polgármester. A csepeli választási bizottság alaposan eldugott verdiktje így szól:

A 17. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság megállapítja, hogy Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Csepeli Hírmondó című sajtótermékének 2018. március 8-án megjelent IX. évfolyam 9. száma megsértette a jelöltek és a jelölőszervezetek közti  esélyegyenlőséget azzal, hogy Németh Szilárd Istvánt, a Fidesz-MPSZ és KDNP közös országgyűlési képviselőjét  népszerűsítette.

A 17. számú Országgyűlési Egyéni Választó Kerületi Választási Bizottság a Csepeli Városkép Kft. médiatartalom-szolgáltatót eltiltja a további jogsértéstől.

A CSH a kétszeri arculcsapás után végre csökkentette ugyan Németh Szilárd népszerűsítésének elítélt formáit, növelte viszont a kormánypropaganda migránsozással foglalkozó átvett cikkek és az ellenzék lejáratását célzó írások számát, s változatlanul nem ad teret az ellenzéki képviselőjelölteknek. Ugyanakkor egy sort sem közölnek a helyi választási bizottság munkájáról, az országszerte hírhedtté vált csepeli választási botrányról, a kamupártok feltárt visszaéléseiről. Simán elhallgatják.

Mintha mi sem történt volna, megy tovább a csepeliek becsapása és a szerkesztők már az önkormányzati ügyekre sem figyelnek. Valószínűleg el kellett hallgatni a 8,2 milliárd forintos költségvetési hiányt vagy a dr. Juhász György csepeli SZTK főigazgató/főorvos körül kibontakozott botrányt.

Mindeközben, a heti megjelenés ellenére, továbbra sem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémákról; a környezetszennyeződés kérdéséről, a szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, pl. a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi-híd  felújításáról, a Duna csepeli szakaszánál történt olajszennyezésről, a Daru domb 300 milliós fejlesztésével kapcsolatos ügyekről.

Véleményünk a cikkekről:

1) Még soha ilyen sokan nem vettek részt a Békemeneten

Az MTI-től átvett cikk „több száz ezer” résztvevőről írt, a kormánypropaganda százezrekről, míg a Fidesz köszönetet mondott „minden idők legnagyobb Békemenete résztvevőinek”. Korábban a 2012-es Békemenetet tartotta a legnagyobbnak, „Magyarországon soha nem látott” vagy „emberemlékezet óta nem látott” tömegről írtak, míg közismert hívük szerint akkor „több mint ötszázezren voltak”. Ha most minden idők legnagyobb létszáma volt, akkor a Fidesz szerint félmilliónál többen voltak, pedig a szervezők korábban csak 200 ezer főre számítottak.

Ezzel szemben mások, a Békemenet résztvevői által elfoglalt terület nagyságával számoló szakemberek szerint a Kossuth téren és környező utcákban megjelent tömeg valós létszáma           kb. 60.000 fő volt. Ez is komoly szám, azonban vannak, akik szerint ez volt a kormány által támogatott Békemenet egyik legkisebb létszámú megmozdulása, csak kínos beismerni.

Egyébként nem a létszám a fő üzenete a március 15-i kormányünnepségnek, a Fidesz melletti kiállást felmutató pártfelvonulásnak. Az igazi ügy, mondhatnánk úgy is, az igazi botrány Orbán Viktor ünnepi beszéde, amelyben megfenyegette az ellenzéket, a másként gondolkodókat, a civil szervezeteket. Több külföldi lap és hazai politológus szerint Orbán fenyegető mondatainak hátterében a félelem álhatott. Lehet, attól félnek, hogy elveszítik az országgyűlési választásokat?

2) Több tízezer migráns érkezne évente, ha nem lenne kerítés

     Szenegáli migránsok gyújtogattak Madridban

A hetek óta folyó, fenntartás nélküli migránsozás újabb két gyöngyszemével örvendezteti meg a szerkesztő az olvasókat. Eközben a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) január elején ismertetett adatai szerint „2017-ben 171.635-en érkeztek Európába, míg egy évvel korábban még 365.504-en.” Tehát a felére(!) csökkent a Földközi-tengeren EU-ba érkezők száma.

Ugyanakkor Magyarország 2017-ben, titokban, 1781 főnek adott menekült, 1774 főnek oltalmazott státuszt. http://www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=177&Itemid=965&lang=hu
A police.hu-n fellelhető „Elfogott migránsok száma” címet viselő kimutatás szerint tavaly „december első 26 napja közül 21-en egyáltalán nem fogtak el senkit a magyar hatóságok a déli határ közelében”. Ráadásul az ORFK adatai szerint egy év alatt 86 %-kal esett vissza a tiltott határsértések száma. 

A számokból egyértelmű: a menekültek célpontja nem Magyarország. A több tízezres riogatásnak tehát nincs alapja. Akkor mire jó ez a migránsozás? Becsapni az embereket, elterelni a figyelmet a rendszerré tett korrupciós ügyekről, a társadalom valós problémáiról, a 2018-as országgyűlési képviselő választások megnyerése érdekében. A Fidesznek ez a tét, nem Magyarország „megmaradásáért” harcol.

Ezt szolgálja ki elvtelenül a pártlappá silányult Csepeli Hírmondó szerkesztősége.

3) Az ellenzéki szervezet szerint bukásra áll az ellenzék

    Bangóné sikkasztóval indul a korrupció ellen

    A Csepel-Soroksáron induló 23 képviselőjelölt

    Bangóné inkább hamburgert eszik

Alakulása, de különösen ez év januárja óta kiemelt feladata a lapnak az ellenzék lejáratása. Idén hetente teljesíti, nemegyszer túlteljesíti feladatát. Ebben a számban TK vállalta, no nem a nevét, csak a feladatot. Írásában lazán, minden konkrét bizonyíték nélkül leírja, hogy a változást akarók „végső célja … az illegális bevándorlók kötelező betelepítése”. Üzenjük, most már sokadszor TK-nak, hogy az illegális bevándorlók letelepítését egyetlen párt sem támogatja Magyarországon, és a fideszes kormány engedett be Magyarországra, titokban, 20 ezer bevándorlót, tavaly pedig közel 3.500 menekültet, s adott nekik menekülti, oltalmazotti státuszt. 

A választási események ismertetéséből valamiért kimaradt, hogy a Csepelen induló pártok közül 23 párt ajánlóívein találtak korábban elhunyt személyek adatait és aláírásait. Az ún. kamupártok körüli, Csepelen túlmutató botrány, az, hogy Csepel-Soroksáron 23 jelölt adhatta le ajánlóíveit, joggal felveti a kérdést, cui prodest? A válasz szerintünk egyértelmű: a Fidesz érdeke az ellenzéki oldal megosztása. Miért nem foglalkozott a témával a lap, miért nem kérdezett rá a szerkesztőség valamelyik tagja az érintett pártok egyikére, vagy a Fidesz helyi vezetőire? Miért nem vizsgálhatók a Fidesz ajánlóívei Csepelen?

Egyébként megjegyezzük, hogy még egy sort sem kaptak az ellenzéki jelöltek a fideszes választási kampányt folytató önkormányzati lapban, illetve, hogy mi ismerünk a cikkben közöltnél frissebb közvéleménykutatást is, miszerint Németh Szilárd vesztésre áll választókerületében. http://21ora.hu/2018/03/22/friss-nemeth-33-bangone-36-on-all/  

4) Alapkőletétel a Kis-Duna partján

A cikkből kiderül, mi épül a parton. Közel 4000 négyzetméteres multifunkcionális sportcsarnok, 130 fő befogadására alkalmas bentlakásos birkózó-szakkollégium, és képzési központ, sport-és rehabilitációs központ, vendégház, a hozzátartozó parkolókkal. Vajon mit szólnak mindehhez az ott élők, az őket képviselő civil szervezetek, amelyek 2010 előtt aláírásokat gyűjtöttek, tűntetéseket szerveztek a Napközis tábor területére tervezett beruházás ellen? Vagy akkor csak a szocik ellen tűntettek, a Fidesz érdekében? Ez a beruházás nem csökkenti a part zöldfelületét, nem növeli a Hollandi út forgalmát, ezzel az ottani közlekedési feszültségeket? Nem lesz gond, ha a beruházás eredményeként romlanak a terület, s egyben a Kis-Duna part levegőszennyezettségi mutatói? Ha a 4,5 milliárdos fejlesztés miatt rosszabbodnak életkörülményeik, esetleg leértékelődnek ingatlanjaik? Kihez fognak majd fordulni?  

Németh Szilárd beszédéből idézett demagóg szöveghez pedig csak kérdéseink vannak: ki költi migránsokra a magyarok adóforintjait, ha nem a kormány; kitől és mitől kell védenünk a magyar birkózás érdekeit? A nem létező migráns probléma kormányzati propagandájára, a kormány önfényezésére költött milliárdokat nem lehetett volna a csepeli egészségügyi gondok enyhítésére költeni? Nem lehet, hogy az sérti leginkább a magyar birkózás érdekeit, aki a saját alapítványa számlájára utaltatta a beruházáshoz kapott milliárdokat?  

5) Németh Szilárd: így főzök én - Bécsi heringes burgonyasaláta

A Kúria döntésére utalva kérdezzük: ez a – korábbiakhoz képest jócskán megrövidített ‑ cikk nem népszerűsíti Németh Szilárdot? Vagy Németh nem képviselőjelöltként írogatja receptjeit a lapban, hanem magánemberként? Talán valamelyik étterem elismert séfjeként? Lehet, hogy még fizetnek is érte, sőt a választások után véglegesítik, mint a szakácsoldal rovatvezetőjét?

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Március:

A DK Csepel-Soroksár szervezete az Olvasó Munkás szobornál köszöntötte március 15-ét, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját.

Az öttusázók junior országos bajnokságán a férfiak mezőnyében harmadik helyezést ért el  Csepeli Öttusa és VSE.

20.

A Nemzeti Választási Bizottság Csepelt is érintő döntést hozott: „jogsértő volt a kecskeméti, csepeli és a zuglói Momentum-plakátok eltávolítása”.

Mansfeld Péter halálának 59.évfordulójára emlékeztek a Weiss Manfréd Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületében.

A Down világnap alkalmából a Segítség Köve Alapítvány munkatársai látogattak a Völgy utcai Gondozási Központba.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr813777224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.03.26. 23:25:37

Tudatom Németh Szilárddal, Borbély Lénárddal, Ábel Attilával és Vida Istvánnal, hogy a mai Vona-fórumon, amelyet a Munkásotthonban tartottak, FELVETETTEM A MUNKÁSOTTHON SZORONGATOTT HELYZETÉT! Németh Szilárd 8 éve törekszik a Munkásotthon bekebelezésére, erre még külön LEX MUNKÁSOTTHON törvényt is hozatott! A perben legfelső fokon már a KÚRIA is döntött, az ítélet sajnos egyelőre nem hozzáférhető! ÚGY LÁTSZIK NÉMETH SZILÁRD VESZTETT, S A VÁLASZTÁS ELŐTT MÁR NEM AKARJA HOGY AZ ÍTÉLET KITUDÓDJON! HA NYERT VOLNA, AKKOR MÁR ATTÓL ZENGENE A FIDESZ ÉS A FIDESZKÖZSZOLGÁLATI MÉDIA!

Ezen kívül közlöm, hogy én a Munkásotthont veszni nem hagyom, ha kell támogatói kört szervezek a csepeli lakosságból! A Klubrádiót nem hagyták veszni a hallgatói, mi sem hagyjuk veszni a Munkásotthont! Dixi et salvavi animam meam.

Ha egy csöpp eszetek lenne, alkalmaznátok azt a mondást, hogy "AMIT NEM LEHET MEGGÁTOLNI, ANNAK AZ ÉLÉRE KELL ÁLLNI!"

VÁROM A RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉST, AHOL VISSZAADJÁTOK AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉVI 30 MILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁST, TOVÁBBÁ HOGY NÉMETH SZILÁRD ELINTÉZI HOGY A MUNKÁSOTTHON MEGKAPJA AZ ELMARADT 2016 ÉVI FELE ÁLLAMI TÁMOGATÁST, AZ ELMARADT 2017 ÉVI TELJES ÁLLAMI TÁMOGATÁST, ÉS TERMÉSZETESEN A 2018 ÉVI ÁLLAMI TÁMOGATÁST!

MÉG ÁPRILIS 8-A ELŐTT! Nektek lesz égés, ha egy ellenzéki kormány, esetleg egy Vona-kormány teszi meg azt helyettetek!

Akármi lesz az eredmény április 8-án, a következő önkormányzati választáson, Csepelen ez lesz a fő téma, erről én kezeskedem!

Tarjányi László 2018.03.27. 00:15:10

Tisztelt Szerkesztő urak! Fenti hozzászólásomat elküldtem az összes csepeli párt (kivéve Fidesz-KDNP) Facebook-oldalára és a képviselőjelöltek Facebook-oldalaira. Kérem Önök is segítsenek megmenteni a Munkásotthont! Adjanak nyilvánosságot Nagy Józsefnek és Takács Mónikának, illetve ha eljön az ideje a csepeli lakossági támogatói kör létrehozásának, akkor segítsenek annak propagálásában! Tisztelettel köszönöm amit Önök a szabad tájékoztatásért tesznek Csepelen!

Turcsányi1212 2018.03.27. 15:23:01

Kedves Tarjányi László!

Kerüljenek hát helyére a dolgok. Összenő ami összetartozik. A radikális jobboldal(Miép) és a baloldal.
Na de nem ezért bátorkodtam beírni.
Jelzem Önnek (mert százszor írja le ugyanazt, és azt gondolja igazzá válik, nem így van)Nem Németh Szilárd puccsolta meg a fidesz akkori vezetőjét, hanem az első polgármester, és az azóta már elhunyt képviselő úr.Ott voltam,tudom-higgye el.Nem lépcsőházi szomszédként...

Tarjányi László 2018.03.27. 22:04:07

@Turcsányi1212: A legilletékesebbtől tudom. Engem mindig meghívtak a Szigetország rendezvényeire, egészen Németh Szilárd hatalomra kerüléséig! Ne etessen, nem Hajdú Béla puccsolta meg Tóth Jánost! Németh egy senki volt, amikor én jó viszonyban voltam Kövér Lászlóval, Kosztolányi Dénessel és Tóth Jánossal! Ráadásul Csepel fideszes alpolgármestere, ifjabb Máté János (Hajdú Béla polgármestersége alatt) az egyik miépes tagtársam, idősebb Máté János fia volt! Kellően járatos vagyok Fidesz-ügyekben, ha nem az igazat írtam le legalább SZÁZSZOR 2009 óta, hét éven keresztül a Csepelinfóban, két éve itt a Csepeliek.blog.hu-n, akkor miért nem perelt be Németh Szilárd! S miért nem perelte be Horváth Józsefet a szintén nyolc éve hozzáférhető írása miatt, ami "a valódi Németh Szilárd" keresőkifejezéssel érhető el a világhálón, mind a mai napig! Horváth József is lépcsőházi szomszéd volt, meg az általa kreatív könyvelőnek nevezett Pintérné! Nem fogom végig elemezni az ott jellemzett személyeket, sokan ismerik őket Csepelen! Ismerek ezen kívül más csepeli fideszes személyeket, csak nem akarom őket Németh Szilárd bosszújának kitenni! Amit már ketten tudnak, az bizony nem titok többé! Ráadásul menlevelet ígértem azoknak, akik bűnbánó Fidesz-tagok lesznek, mert az ország elsőszámú érdeke a demokratikus politikai berendezkedés helyreállítása! Ha ehhez Ön és Orbán Viktor eltávolítása szükséges, akkor azt tudom mondani, Ön hűtlen lett a magyar nemzethez! Ami meg az Én MIÉP-tagságomat illeti, nem én akartam belépni, a tagság akarta, miután már négy éve jártam oda, illetve engem akartak országgyűlési jelöltnek az 1998-as tavaszi választásra! Onnan ismerem Kövér Lászlót és Kosztolányi Dénest is! A legutóbbi csepeli Kövér-fórumon is váltottam velük néhány szót! Ha nem tetszik Németh Szilárd Fidesz-alelnöknek, akkor fújja be őket Orbánnál!

Ami meg a köpönyegforgatást illeti, nem én voltam párttitkár KISZ-titkár gyermeke, aki a marxizmustól a szélsőliberalizmuson át eljutott a szélsőjobbig! Én életem 63 éve alatt MÉG EGYSZER SEM VOLTAM KORMÁNYPÁRTI! Továbbá engem a szüleim nem tolvajlásra neveltek, hanem arra hogy mindenért keményen meg kell dolgozni! Az Ön kedvéért sem fogok hazudni, azért léptem be a Magyar Igazság és Élet Pártjába, mert a nevében is benne volt az igazság! Én nem voltam szabad demokrata, mint Németh Szilárd, és Fiatal (köpönyegforgató) demokrata sem mint Orbán Viktor!

A továbbiakban szíveskedjék az írásaimat bírálni, mert én sem Önnek, sem másnak nem tartozom elszámolással az életemről! Elégedjen meg azzal, hogy párttársaival ellentétben én nem forgattam köpönyeget és nem is loptam, és inni sem szoktam, mint Németh Szilárd és elvtársai régebben a Pusoma Vendéglőben!

Turcsányi1212 2018.03.28. 07:59:13

Bocsánat, hogy megkérdőjeleztem az Ön által elmondottakat,de úgy látszik ebben a korban már összezavarodnak az emlékek.
De az, hogy Ön nemzeti radikálisként pártját fogja a baloldal által alapítványi formában -egyébként a csepeliek által épített-működtetett bűnszövetkezetnek, ez már vérlázító. Persze tudjuk - a jobbikos öszödi beszéd óta: azért voltak radikálisak mert ez kellett a szavazatok megszerzéséhez.

Tarjányi László 2018.03.28. 08:44:38

@Turcsányi1212: Nincs semmiféle baloldali bűnszervezet a Munkásotthon mögött! A gazdálkodásuk átlátható, az elszámolás megtalálható a Csepeli Munkásotthon Alapítvány honlapján! Én a tűzbe tenném a kezem Nagy József becsületességéért, ő az alapítvány vezetője! Abból se vonjon le semmilyen következtetést, hogy Takács Mónika MSZP-s önkormányzati képviselő! Nem minden politikus tolvaj! Nem róla írta Horváth József az írását, amely "a valódi Németh Szilárd" keresőkifejezéssel érhető el a világhálón! Továbbá megjegyzem, van szerencsém ismerni a csepeli keresztény értelmiséget az életből és a templomokból is, vannak köztük tiszteletre méltónak látszó képmutatók, akik tolják Németh Szilárd szekerét! A hajdani ministráns éppen a Tízparancsolatból a hetediket és a nyolcadikat nem tartja be, s ezt a csepeli keresztény értelmiség mégsem kifogásolja!

Én az életem 63 éve alatt még sohasem voltam kormánypárti, nem adtak módot rá a politikusok! A MIÉP-be meg azért léptem be négy évi odajárás után, mer engem akartak képviselőjelöltnek 1998-ban! Én parasztgyerek vagyok, a szüleimet kuláknak nyilvánították, így aztán nem vagyok az a köpönyegforgató fajta, aki az SZDSZ-től indulva eljut a szélsőtolvaj pártba (Németh Szilárd), vagy aki párttitkár KISZ-titkár fiaként a marxizmustól a szélsőliberalizmuson át eljut a szélsőjobbig (Orbán Viktor)!

A kora miatt meg ne aggódjon, lehet hogy a húsz évvel ezelőtti dolgokra már nem jól emlékezik, viszont a gyermekkori, fiatalkori évekre tűélesen! Vagyunk ezzel így pár millióan! Jó egészséget kívánok Önnek és áldott Húsvétot! Részemről a vitát lezárom, nem kell mindenkinek mindenben egyetértenie! Másnak mások a tapasztalatai, a családi háttere, így másképp látja a világot! Én egyet nem tudok elfogadni, a tolvajlást! Menjen vissza 2009-ig a Csepelinfón, ott még másképp látták a Fideszt a hozzászólók! Senki nem fogta a politikusok kezét, gyere fiam lopni!

Turcsányi1212 2018.04.03. 08:39:27

Elnézést kérek, félreértett-én az Ön kora miatt aggódtam.Nem hallomásból ismerem az akkori történeteket.
süti beállítások módosítása