CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hány százezer forintért hallgatnak a csepeli fideszes képviselők?

2018. március 29. 05:59 - csú

kt-fidesz-2014-tol_2.PNGMindent megszavaznak a csepeli fideszes szolgalelkek, ha Németh Szilárd vagy Borbély Lénárd füttyent. A kritikátlan, pontosabban kritikán aluli gombnyomogatásért 360 ezer forintot visznek haza fejenként. Ha nincs képviselő-testületi ülés, akkor is, ha évek óta meg sem szólalnak a vitában, akkor is, s ha ráadásul még bólogatnak is, na, akkor aztán kamatostól jön a zsold...

Csepelen törölték a márciusi "rendes", vagyis tervezett képviselő-testületi ülést - későbbi időpont kijelölése nélkül.  Valószínűleg az április 8-i választások közelsége miatt követték el ezt. Fontosabb volt a kampány, mint a  csepeli ügyek (közrend, közbiztonság, az egészségügyi intézmény szakmai fejlesztése), megtárgyalása.  Rendkívüli ülést  mégis tartottak, március 23-án, az április 8-i választásokra való önkormányzati mozgósítás megszavazása érdekében. Számomra az "üzenet" egyértelmű: a csepelieket, az ellenzéket, de még a képviselő-testületet fideszes tagjait sem becsülik semmire a csepeli önkormányzat fideszes vezetői.

Ezt a módszert, ezt a „rendet” még Németh Szilárd „honosította” meg 2010-es hatalomra kerülése utá. Átíratta a testület szervezeti és működési szabályzatát, csökkentette az ellenzék mozgásterét, felemelte a képviselői tiszteletdíjakat. Utóda, Borbély Lénárd folytatta RezsiSzilárdként elhíresült mentora politikáját. Hiába, mindig fejétől bűzlik a hal. Bonyolította, átláthatatlanná tette az egész szervezeti, működési rendet, s a belső viták elkerülése, saját tekintélye növelése  érdekében,

tovább emelte a képviselői tiszteletdíjakat: 2014 óta egy képviselő ~ 190 eFt-ot, egy tanácsnok vagy bizottsági elnök ~ 360 eFt-ot(!) kap tiszteletdíjként. Mellesleg a fideszes képviselők között csak tanácsnok és bizottsági elnök van.

Nem csoda tehát, hogy a fiúk mindent megszavaznak, s még mosolyognak is hozzá. Januárban például igent mondtak arra, hogy a választókerületi választási bizottság csak fideszesekből álljon, ugyanazokból, akiket 2014-ben is „helyre tett” a felettes választási bizottság, akik idén, botrányt okozó döntéseikkel ismét hírhedtté tették Csepelt. Egyetértettek, minden szakmai érv, adat és tény ismerete nélkül, kizárólag politikai alapon, hogy a kerület is csatlakozzon a „Soros-terv” és a „bevándorlást szervező Soros-szervezetek” elleni műbalhéhoz. Legutóbb pedig simán megszavazták, hogy az önkormányzat, a törvény ellenére is, „minden lehetséges módon”, kampányoljon az április választás sikere érdekében. Kevésnek tarthatták a Csepeli Hírmondó választási időszakban való heti megjelentetését, az erre adott plusz milliókat. Pénz meg van bőven.

Kit érdekel mindez a választások előtt pár nappal? Mivel az elmúlt években is így volt, valószínűleg a fideszes képviselőket a legkevésbé.

A csepeliekkel, a döntéseik miatt létrejött gondokkal, önmagukkal azonban egyszer majd nekik is szembe kell nézni. Addig viszont – egy kicsit leegyszerűsítve –, ezért a „munkáért” ~ 360 ezret visznek haza fejenként. Ha nincs testületi ülés, akkor is, ha évek óta meg sem szólalnak a testületi vitában, akkor is, s ha ráadásul még bólogatnak is, akkor meg pláne. Mert ők megérdemlik. Megérdemlik?

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4913787058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.03.29. 21:41:42

A jóltartott gombnyomogatókról tájékozódhatnak a kedves csepeli olvasók Horváth József írásában, amely "a valódi Németh Szilárd" keresőkifejezéssel érhető el a világhálón!
süti beállítások módosítása